Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zocha86

Negatywne testy ciążowe??

Polecane posty

Witam, od marca staramy się z mężem o dziecko i do tej pory bez skutku. Wcześniej przez trzy lata brałam pigułki antykoncepcyjne, lecz odstawilam je w grudniu 2009r. Zastanawia mnie jednak fakt, że przeszło miesiąć spóżnia mi się miesiączka. Robiłam test ciążowy dwa razy i cały czas jest negatywny wynik. Non stop czuje się jakoś źle, kręci mi się w głowie i chodzę rozdrazniona, często jest mi poprostu niedobrze. Ginekolog na konsultacji powiedziała ze ona nie jest w stanie wykryc bardzo wczesnej ciąży, gdy bada ręką. Nie wiem co robić w takiej sytuacji. Czy mogę być w ciąży? Jesli tak to czemu testy są negatywne? Kolejną wizytę u ginekologa mam dopiero za trzy tygodnie. Pomóżcie

Ale bzdura. To nie mogła zrobić USG zamiast badać ręką? Mój gin widział pęcherzyk na USG gdy okres spóźniał mi się 6 dni.

przy badaniu może stwierdzić jedynie powiększoną macicę. Mniej więcej w 5-6 tygodniu usg dopochwowe wykryje ciążę. Testy tzw "sikacze" czasem mogą być negatywne pomimo ciąży. Zrób test z krwi beta hcg będzie pewniejszy.