Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_agatki

gdzie najtańsze słoiczki dla niemowląt?

Polecane posty

Byłam dziś w tesco i nie dość, że za dużego wyboru nie ma to cena też nie za ciekawa. Zresztą jeszcze za bardzo się nie znam, bo mała je deserki od tygodnia. Przykładowo słoiczek z jabłuszkami hippa 3,49 a z gerbera 2,49. Czy ten hipp jest zawsze tyle droższy? Gdzie kupujecie dziewczyny najtańsze słoiczki?

Gość W Rossmannie i w Biedronce

Babydream i Bobovita

Wyboru moze nie ma tam jakos szalenie duzego, ale ceny sa super! Chyba najnizsze w miescie.

Gość Tak dobre. Szczególnie
te jednoskładnikowe, owoce, deserki. Wiem na 100%, ze mleko Babydream robi Humana, wiec sloiki pewnie tez jakis znany niemiecki producent ale nie udalo mi sie znalezc informacji ktory.

Gość W Niemczech jak testowano
słoiki dla niemowląt w Oeko Test to najgorzej wypadły HiPP. Po podgrzaniu wytrącają się z nich substancje rakotwórcze (furany i benzany).

Gość gfhghgjh
na stronie rossmanna jest cały asortyment z cenami i zdjeciami. nie rozumiem czemu pytasz o takie rzeczy na forum? internet masz to sprawdz.

Gość gfhghgjh
tak samo na stronie biedronki sa gazetki z promocjami i tam tez sa czesto ceny sloikow.

Gość getgeg
Ja długo nie odważyłam się kupować Babydream ale gdy mała podrosła, eksperymentalnie kupiłam i wyglądało na to że są niezłe. Małej w każdym razie smakują i zapach jest przekonujący. Poza tym wszędzie są podobne ceny. Nie zauważyłam większej różnicy w cenie nawet między dyskontami spożywczymi a delikatesami. Hipp jest drogi. O tych badaniach niemieckich nie słyzałam i trochę mnie to teraz zanipokoiło, zdarzało mi się bowiem kupować. Hipp mają po prostu wg mnie najbardziej naturalny smak (wychodzą takie, jak robione samodzielnie obiadki) i mojemu dziecku bardzo smakują, o wiele bardziej niż inne.

nie żal mi na dziecko, ale pampersy też kupuję w makro tam gdzie taniej, markowe ale w promocji, bepanthen też jest drogi, też kupuję, ale staram się taniej? Czy to takie dziwne, zresztą nie zamierzam się tłumaczyć. Dopiero dwa razy byłam po słoiczki dlatego pytam gdzie taniej są, inni się pytają o pampersy nie wiem gdzie macie problem.Poza tym skąd mam się znać jak to dla mnie nowe? Pozostałym dziewczynom dzięki za rady. A co do hippa i tych rakotwórczych substancji to też czytałam, ale mój pediatra mówił, że to głupota i pewnie gerber wypuścił taką plotkę:)

Gość te badania sa publicznie
dostepne po niemiecku na stronie www.oekotest.de a rossmanna sie nigdy nie obawialam, bo ma swietnej jakosci towar dla dzieci. kosmetyki zbieraja wyroznienia w testach ekologicznych i zyskaly juz niejednokrotnie aplauz ze strony nawet najbardziej wymagajacej czesci klienteli, ktora stac na towar z wyzszej polki, a jednak wybieraja babydream i babylove z dm.

a przy okazji dodam ze pampersy babydream robi Procter&Gamble (czyli Pampers). bardzo wydajne sa. mozesz wziac paczke na probe jak juz tam bedziesz.

moge podac, ale tekst jest po niemiecku wiec skoro nie mozesz go znalezc to jak go przeczytasz? /jak masz zamiar uzyc translatora, np google translate, to z gory uprzedzam ze one niezbyt poprawnie tlumacza niemieckie teksty.../ zaraz wkleje jak chcesz.

ja też lubię rossmanna :) moja córcia już coprawda dań ze słoiczków nie jada, ale w czasie gdy jadała to kupowaliśmy tylko w rossmanie bobovita i babydream, czasem hipp ale tylko owoce albo musli, przy drugim też pewnie będziemy się tam zaopatrywać, kupujemy też papier toaletowy, ręczniki papierowe, chusteczki higieniczne - rosmanowskie, są miękkie i chłonne. Pieluszek nie próbowaliśmy, bo sprawdzaliśmy róźne firmy ale tylko pampersy są dla mnie najlepsze, ale jak mówisz że dla rosmana robi procter&gamble to może warto spróbować.

oglądałam ofertę rosmanna i jedno mnie zastanawia apropo tych słoiczków. Czemu tam po 4 miesiącu jest mięsko, nie ma w gerberze,bobovicie ani hippie. Co myślicie?

Gość i linku nie ma hehehee
tak jak osoby , która miała wkleic

Gość moze moze
wyswietla sie gl strona, wpisz hipp

opis wynikow badania zajmuje 2 strony (musisz kliknac tam nizej "weiter auf der nachsten seite")

Gość jakby było cos nie tak to by
do tej pory wycofali ze sprzedazy Hipp Najprawdopodobniej mieli problem ze słoiczkami ,ale nie w Polsce