Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_agatki

gdzie najtańsze słoiczki dla niemowląt?

Polecane posty

Gość do mamy agatki
a ja ci podpowiem tak ja ostatnio kupilam 3 brzoskwinie 3 banany 5 jablek obralam iugotowalam te owoce kazdy osobno z niewielka iloscia wodytak do polowy owocow w garnku potem wladowalam wszystko do blendera i deserki super dalam do sloiczkow i zamrozilam polecam bardzo dobre i naprawde taniej bo wyszlo mi 17 sloiczkow

Gość dfghythbbbbbbbbbbbbbbbb
a nie lepiej samemu robic???????????????????

no wła.snie ja tez tak robię i wychodzi dużoo taniej i lepsze w smaku :)

ja się boję, że te owoce będą nawożone, albo czymś strute... pediatra mi tak zasugerował, że słoiki bezpieczniej.Najchętniej też bym jej zrobiła coś sama

a nie masz jakiejś sasiadki co ma ogródek działke , na targu często stoją dziadki co własne owoce sprzedają itp, sklepy eko, a zapewniam Cie że te owoce do słoiczków sa pryskane!!!!

Gość do do mamy agatki
a jak dokladnie robisz te desery i jakie jeszcze rodzaje? dlaczego nie gotujesz wszystkiego razem??? dodajesz cukier???? dziękuje

niestety nie mam nikogo z ogródkiem, mama ma działkę, ale kilka kroków od torów kolejowych i obwodnicy niestety:/

Gość do polski to i tak same śmieci
dają więc jak w niemczech był furan i benzan w za wysokim stężeniu to u nas na 90% było jeszcze wyższe stężenie! każdy polak który żył trochę na zachodzie wie że na nasz rynek produkowane są rzeczy drugiej kategorii!!! od spożywczych po chemię. sam shit.

ciekawe czemu te substancje nie wydzielają sięniby przy podgrzewaniu innych słoiczków? Coś dodają do tego hippa czy będzie tak samo z gerberami?

Gość do mamy agatki
w sumie mozna ugotowac wszystko razem ale ja gotuje osobno bo np banany to tylko chwilunie jablka tez a brzoskwinie az zmiekna cukru nie dodaje i naprawde nie potrzeba ja jeszcze robilam gruszke z jablkiem i dodalam odrobine dyni bez cukru bo jablka mam slodkie polecam

przy robieniu samemy deserku jest pełna dowolność, ja robie co mi przyjdzie do głowy i co mam w domu, np najczęściej jabłko (ok 4 min) i na koniec banana dawałam dosłownie chwile, jabłko z gruszka tak samo długo gotowałam, jak sa owoce sezonowe to tez np maliny ale dodawałam na sam koniec.....później zaczęłam robic takie ze zbożami np gotowałam płatki owsiane czy żytnie czy jakie tam kto woli, po 10 min dodawałąm np jabłko czy inny owoc i na koniec miksowałam, przy czym ja robie tak na 250 ml wody daje ok 30 g zbóż i do tego tyle owoca żeby było gęste .... ale namieszałam ,ale mam nadzieję że ktos zrozumie o co chodzi:P

Gość Mama Agatki nie wiem jak ten
twój Niemiecki - pisałaś że dobry - więc się dziwię, że nie zrozumiałaś tekstu. Przecież tam jak wół jest napisane że we wszystkich substancje są obecne, ale nie w takim dużym stężeniu jak w Hippie. Teraz rozumiesz. Dziwne to co piszesz. Przecież jak nie znasz języka to żaden wstyd, tylko po co piszesz, że rozumiesz i przeczytałaś, skoro nie zrozumiałaś tekstu? :/

aaa i jak trafiłam na kwasne jabłko to na koniec dodawałąm rodzynek dla poprawy smaku :)

o ile widziałam to nie testowali tam gerbera prawda, ani bobovity? A o te pytałam, poza tym zrozumiałam, że tam się znajduje dopuszczalna ilość nieszkodząca niemowlętom, to w tym tłumaczeniu się hippa. A propo mojego niemieckiego skończyłam filologię:) pozdrawiam

Gość do do mamy agatki
i w takie słoiczku ''po obiadkach/deserkach'' te swojskie deserki wkladacie i mrozicie???? czy jak???

Gość do mamy agatki
tak daje deserki do sloiczkow po zupkach ale i zwyklycz po przecierze pomidorowym oczywiscie wyparzonych

super pomysł, a skąd bierzesz owoce? Ze zwykłego sklepu? Wiem, że trochę panikuję i przesadzam, ale taka już jestem:)

Gość apetizerka
no to spróbuje :) dziękuje za rady i pomysly. aha,jak potem odmrażasz taki słoiczek???? podajesz podgrzany dziecku? z czym łączymy dynie??

ja tez robię sama deserki i albo mrożę albo jak mam słoiczek właśnie po przecierze do odwracam do góry dnem po przelaniu zawartości, tak jak sie robi np dżemy :)

Gość no przeciez caly czas piszemy
ze w procesie podgrzewania zreszta przeciez prawie zawsze sie je podgrzewa wiec tak czy siak te substancje sa w takim posilku obecne to dobrze ze skonczylas filologie. w takim razie dziwne ze zadajesz pytania na ktore masz dokladne odpowiedzi w pierwszym tekscie. no ale juz. niewazne dobranoc

aa i ja odmrażam w podgrzewaczu, fakt że to długo ale wiem kiedy moje dziecko mniej więcej będzie jadło to wyjmuje odpowiednio wcześniej lub np rano wyjmuję z zamrażarki i samo zdąży rozmarznąć:)

Sprawdzaj regularnie gazetki. Tesco często ma promocje w stylu "4 słoiczki- każdy za 3 zł" (dotyczy bobovity obiadki 180 gr), ostatnio rossmann miał 250 obiadu gerbera za niecałe 4 zł. Ja sprawdzam gazetki i wtedy jadę na hurtowe zakupy

a inspiracje biorę z tych "słoiczkowych" czy to gerbera czy hipa, patrze na skład i proporce i robie na wzór podobne i na koniec dodaje kilka kropel wit c, a mąke ryżową dodaję dla zagęszczenia deserku, ja dodaje kleiku czasem jak mi wyjdzie zbyt wodniste a i wtedy bardziej sycący deserek :)