Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI

CO ZROBIĆ ŻEBY CÓRKA PRZESYPIAŁA NOCE?

Polecane posty

Każde dziecko jest inne. Jedno przesypia noce od urodzenia, a inne potrzebuje w nocy zjeść, bo budzi się z głodu. Jeszcze inne wyśpi się w dzień i w nocy spać nie chce albo za wczas kładziemy spać i efekt taki, że wyśpi się do 23:00, a później chce się bawić. Moja mała ze snem nie ma problemów. W dzień śpi 2-3 razy po 1-2 h, a na noc idzie spać dopiero około 22:00-23:00 i śpi do 7:00-9:00. Niekiedy budzi się 1 raz na jedzenie, bo poprostu jest głodna. I nie oszukuję dziecka wodą :o Moim zdaniem jest jeszcze za małe i ma prawo obudzić się na butlę. Pieluchy w nocy nie przewijam jak tylko są siki, w sumie to nigdy kupy w nocy nie było. Nie ma odparzeń więc nie mam potrzeby przewijać i wybudzać. Gdy karmię w nocy to nigdy nie świecę światła żeby się nie wybudziła. Autorko być może twoje dziecko rzeczywiście w dzień śpi za dużo. Poza tym może za wcześnie usypiasz na siłę dziecko jak mu się tak naprawdę bardzo spać nie chce. Wybaw dziecko i niech się wymęczy do tej 21:00-22:00 i może problem z czasem zniknie. Niech chodzi później spać. Potrzeba czasu, bo jak wyżej napisałam każde dziecko jest inne.

A i mojej kilka dni temu wyszły 2 dolne jedynki. Poprzez to marudziła w nocy i się często budziła i płakała. W dzień był spokój, ale w nocy spać nie mogła jak zaczęła ząbkować. To też jest przyczyną niespania dziecka.

NastępnaTakaMama Można rozpoznać ząbkowanie. Dziąsła w miejscu wychodzenia zębów są opuchnięte i zaczerwienione. U mojej od razu zauważyłam. Poza tym wsadzała palce do buzi, bardzo się śliniła. Zanim zęby się przebiły to już było je widać w dziąsłach ;) Ja smarowałam Dentinoxem, ale pomagało na chwilę. Zresztą przebicie trwało 3 dni. Trzeba to jakoś przejść, bo zęby wyjść muszą.

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
mojej małej raczej ząbki nie wychodzą nic na to nie wskazuje nie dawno wyszły dwa na dole.