Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiBB

Mąż kazał mi dziś podpisać INTRCYZĘ !

Polecane posty

Gość MiBB

Witam. Mam ostatnio trochę kłopotów, spłacam kredyt gotówkowy i kartę kredytową. Oba kredyty były pobierane na bieżące wydatki na dom. Kredyty są " na mnie". Żadne rozwalanie pieniędzy typu : buty, kosmetyki itp. Ostatnio nie mam pracy. Mój mąż ma. Dziś powiedziałam mężowi , że najlepszym wyjściem jest wzięcie kredytu konsolidacyjnego aby spłacić 2 tamte i spłacać teraz tylko jeden. Mój mąż powiedział, że : okej, ale przed tym jak WEŻMIESZ ten kredyt podpiszesz mi intercyzę". Co o tym sądzicie?

Gość Extensaaa
Ze Twoj mąż to swinia, a potem w łozku bedzie milusi by sexu dostać...fiuty jebane i tyle!!!!! Ugotuj, posprzataj, urodz i wychowaj dzieci, badz piekna, seksowna i najlepiej nic nie wydawaj MOICH pieniedzy.... Ile jestescie małzenstwem, macie dzieci????

Gość MiBB
Oboje mamy po 26. Tak mamy dziecko.

Gość wfwef
To ma sens ekonomiczny i prawny. W razie czego nie stracicie wszystkiego a roszczenia będą w stosunku do twojej, odrębnej części majątku. Obojgu wam powinno zależeć na takim rozwiązaniu.

Gość MiBB
Złamało mnie to psychicznie. Najgorsze jest to, że powiedziałam mu po godzinie : " okej, znalazłam już prawnika". Mój mąż się wkurzył i powiedział, żebym przestała już . :/

Gość Extensaaa
do wfwet: Uwazam ze wypowiedz meza była złosliwa i chciał w ten sposób ja upokorzyc. Tak mi sie wydaje iz to nie wzgledy rozsadku ekonimiczno-prawnego go kierowały.....w tym wypadku rozmowe poprowadziłby na znacznie wyzszym poziomie. Jest gburem i tyle. Autorka wychowuje dziecko i zajmuje sie domem.....to tez praca!!!

Gość MiBB
Riczard, my nie mamy majątku. Dom w którym mieszkamy należy do babci. Oprócz samochodu nie mamy innego majątku

Gość Extensaaa
Chciał Ci autorko przykrosc zrobić i tyle. Powinnas czuc sie urazona.

Gość MiBB
Extenssa- moje dziecko chodzi do przedszkola. Ja pracowałam, zarabiałam więcej od męża, niestety od pół roku nie pracuję. Zrobiłam w domu remont, siedzę i intensywnie szukam pracy. Nie można powiedzieć, że ja siedzę w domu i nigdy nie pracowałam. Zaznaczę, że kredyt wzięłam w momencie kiedy pracowałam na siebie.

Gość owocgranatu
oj nie koniecznie to jest dobry sposób zabezpieczenia się w dobie kryzysu . Czy wy wszędzie musicie doszukiwać się spisku po prostu zapytaj się go co nim kierowało jak Ci o tym wspomniał

Gość Extensaaa
Ja tylko zmierzam do tego iż kobieta ( w przeciwienstwie do faceta) pracuje zawsze. Tzn. wczesniej miałas etat i robiłaś w domu, teraz robisz w domu i szukasz pracy, a nawet gdybys nie szukała pracy to co z tego i tak maz powiniem Ciebie i dziecko utrzymywac. No chyba ze chce intercyze bo planuje odejsc.... nie rozumiem w kazdym razie jego złosliwości, musicie szczerze porozmawiac, de facto jescie jeszcze młodymi ludzmi wiec wszystko przed wami i wszystko jest mozliwe!

Gość intercyza?
sama jestem za tym. w dzisiejszym swiecie lepiej zabezpieczyc sie na wszystkich frontach:)

Gość 7657987849874987
ja bym mu dala.... gnojek jakis. nie podpisuj nic i nie splacaj tamtych zaleglosci niech sam sobie splaca.

"Oba kredyty były pobierane na bieżące wydatki na dom. Kredyty są " na mnie". " Teoria jest zawsze piękna... W praktyce nie masz dowodów na to, że za te pieniądze kupowałaś chleb i mleko. Po podpisaniu intercyzy wszelkie decyzje finansowe będą szły na Wasze indywidualne rachunki i na osobną odpowiedzialność... Również dotyczy to DOCHODÓW. Ale kredyty wzięte w czasie trwania wspólnoty majątkowej obowiązują Was OBOJE. I spłata ich także.