Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PAULA000

młodzi ludzie bez zębów

Polecane posty

Gość sipsi
tchórze :))))) zawsze robię błąd , wstyd :(((((((((

Gość agaciania
jak ktoś nie chce, to niech nie leczy zębów, tylko niech też nie pokazuje ich i nie okazuje swojego oddechu innym!

Gość ja tam posiadam
wszystkie swoje zęby i tym sie nie chwale, ale znam wiele osób, które nie mają po kilka zębów

Gość mikahusjkka
ja zaniedbałam zęby co prawda wszystkie z przodu mam ale dwie szóstki pójdą do wyrwania strasznie sie tego wstydzę i to mój największy kompleks poza tym w kraju w którym mieszkam opieka dentystyczna jest bardzo droga ale zapisałam się, idę w poniedziałek (boję sie strasznie dentystów ale ten obiecał, że przy każdej wizycie dostanę znieczulenie) ehh cieszę się, że będę mieć piękne zęby :) planowałam że się zapiszę, planowałam wkońcu to zrobiłam i czuję ogromną ulgę

Gość agaciania
lepiej leczcie zęby, jak jeszcze można to zrobić za darmo! jak wejdzie prywatna służba zdrowia, to wszyscy zostaniemy bez zębów

Gość alaaaaaa
mozna nie miec. mi np nie wyrosły stałe zęby ;((((((( a dokładnie 3

Gość Dziucha
Brakuję mi dwóch zębów na przedzie,mam przerwy po niedokończonemu noszeniu aparatu ortodontycznego 2 straciłem do aparatu dwa uszkodził mi policjant w wieku 35 lat mam zatrutych bądż wyrwanych licząc wyrwanych zębów mądrości 21 zębów jeden kanał zarośniety tak leczą w naszym kraju brawo a wydałem trochę grosza na kanałowe o to im chodzi

Gość gość
niesprawiedliwe jest stwierdzenie, że jak ktoś nie ma wszystkich zębów to ich nigdy nie mył... higiena jest istotna, ale ma znaczenie również podatność zębów na próchnicę. jedna osoba będzie przeciętnie dbać o zęby, i po kilku latach nie chodzenia do dentysty znajdzie się jakaś mała dziurka, a inna będzie się bardzo starać, myć, nitkować, płukać plynami, co parę miesięcy latać do dentysty i zawsze coś się znajdzie do leczenia i każdy ząb w plombach. a przy tak podatnych zębach wystarczy, żeby rodzice zaniedbali sprawę w dzieciństwie, albo trafić na niekompetentnego dentyste i z parę zębów szlag szybko trafi jak nie większość. niektórzy bardzo się boją dentysty, mają złe doświadczenia lub słuchają opowieści o dentystach sadystach jako małe dzieci i strach jest silniejszy niż ból zębów. są też osoby, które nie mają zawiązków stalych zębów, czasem tylko dwóch a czasem o wielu więcej... zdarza się też, że człowiek wybije sobie zęba, albo kilka w jakimś wypadku. tak więc nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka. ktoś tu wytykał, że młoda dziewczyna miała już protezę, i to jest wystarczająco przykre dla młodej dziewczyny , nie trzeba jej dokładać. ja również bardzo wcześnie straciłam kilka zębów, niestety bardzo widocznych..nie myślcie, że mi nie wstyd, szczególnie, że jestem już świadoma, że to była także kwestia zaniedbania, ale wynikało to w dużej mierze z braku świadomości jak należy dbać o zęby. ale wyobraźcie sobie, że zęby myłam! myłam, ale zapewne nieumiejętnie, poza tym nie znałam nitek dentystycznych i nie wiedziałam, ze należy co pół roku chodzić na kontrolę, rodzice lekceważyli problem i twierdzili, ze bolące i psujące się zęby to normalne, ja im wierzyłam. a jak już- mając nieco większą świadomość- udałam się do dentysty, to trafiłam na dentystkę olewającą i chyba starej daty. przez te zęby żyć mi się całkiem odechciało i unikam wychodzenia do ludzi.

Gość gość
Ja myje zęby ale co z tego jak korzenie maią przebicie do zatok i gniją od środka. A od nitki dentystycznej przepołowiłam sobie jedynke na pół i przestałam używać. Teraz tylko i wyłącznie wykałaczki

Gość gość
Mój ojciev i teściowa stracili zeby w wieku przed 30 :O mieli je słabe nawet bardzo i palili papierosy. Do tego paradontoza. Siostry ojca też straciły wcześnie zeby. Ja mam ładne zeby po matce ale skłonne do zapalenia dziąseł, prochnicy po ojcu. Jak palilam fajki przez 2tyg to mi krew z dziąseł lala się wiadrami. Gdybym dalej paliła to bym się pożegnała z zębami. Ale dbam o nie, co 4miesiace ściągam kamień i myje tylko meridolem. A plomb mam dużo :O 9srebrnych które wymieniam na białe i 6białych. Zeby mam wszystkie na szczęście, nawet te mądrości

Gość gość
Strach przed dentystą zbiera żniwo w postaci czarnych pieńków w dziąsłach.

Gość rocznik 1990
Mam 26 lat. I niemam 3 zębów z jednej strony się rozpadły i z drugiej wyleciała plomba i kiedy ja mam zrobić te zęby jak robię non-stop żeby spłacać długi mojej żony i jej zachcianek z których same kilku tysięczne długi w polskich PLN. Jestem zajechany i same prześwity w uzębieniu