Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starsza partnerka

ja 43 on 28 czy to moralne

Polecane posty

Gość starsza partnerka

mam 43 lata,mój przyjaciel 28, znamy się kilka lat a parą jesteśmy od pół roku,mam syna o 6 lat młodszego od niego, zaczyna się robić coraz goręcej, początkowo mnie to bawiło-podniecało ale nie myślałam poważnie o nas a wyszło jak wyszło,to on od samego poczatku przekonywał mnie o tym że jego zamiary nie są krótkoterminowe,to dziwne ale nigdy nie bylo mi tak dobrze z żadnym mężczyzną,nie mam na mysli łóżka tylko wspólne spędzanie wolnego czasu,uzupełnianie się,

Gość zyczę powodzenia ....
nie ,jesli czujesz się dobrze, to łap szczęście garściami .Niemoralne byłoby gdyby miał 15 lat .

Gość Ameliaaaaaaa
facet jest dorosly co tu moze byc niemoralnego ?? jak wam jest dobrze to tylko to sie liczy ludzi miej w dupie

mam taką sytuacje w rodzinie, mój kuzyn jest z duzo starszą kobietą i mają dziecko tylko zerwali kontakt z całą naszą rodziną myśle że niepotrzebnie bo większość osób to tolerowała oprócz dziadków i ludzi starej daty. Niewarzne ile się ma lat, miłość najważniejsza

Gość agatachachaa27
wszystko zalezy od ciebie. osobiscie uwazam ze jezeli cos z tego wyjdzie to bedzie to trwalo gora kilka lat. przykro mi ale kazdy jak dozyje bedzie "stary" wiec nie obraz sie na to co tu napisze: za kilka lat ty bedziesz przed 50 a on bedzie mial 30-kilka lat. teraz to zakochanie fascynacja, a potem bedzie normalne zycie glupie gadki sasiadow, kolegow itp.itd. facet jest mlody, zafascynowal sie dojrzala pewnie bardzo atrakcyjna kobieta, ale nie wyobrazam sobie tego za kilka lat.

Dał Ci do zrozumienia to, co chciałaś zobaczyć/usłyszeć (te niby poważne zamiary) Poza tym zgadzam się z poprzedniczką, biologii nie oszukasz

Gość starsza koleżanka starszej par
Oczywiście moralność nie ma z tym nic wspólnego. Używaj życia, ale nie rób z siebie idiotki. Zachowujesz się jak nastolatka. Co miałaś na myśli mówiąc, że on przekonywał cię do niekrótkoterminowych zamiarów? Czy obiecywał ci, że będzie dobrym "ojcem" dla twojego "dziecka"? Chociaż nie lubi dzieci i nie ma zamiaru mieć?

Gość starsza partnerka
przekonywał mnie w tym sensie że nie jest zainteresowany tylko romansem, to młody przystojny kawaler,stać go na kobietę w jego wieku,szczerze mówiąc to jestem nieco przerażona jego planami (no...i pomału moimi) zaczynam ufać, chce slubu a nawet dziecka,ślub? ok ale dziecko w tym wieku? zdaje sobie sprawę z tego że jest kawalerem i marzy mu się poczuć magie ojcostwa,to ostatni dzwonek, a co do tego że może odejść za jakies 10-15 lat to jestem tego swiadoma,ale nie mozna zgóry zakładać że tak się stanie,i równolatkom nie wychodzi,właściwie jesli chodzi o akceptację ze strony mojej i jego rodziny jest ok, gorzej z otoczeniem

niestety wydaje mi sie, ze to nie potrwa dlugo. Facet za neidlugo zacznie zwracac uwage na mlodsze, to naturalne . Chyba ze naprawde ma pociag tylko do starszych kobiet - bywaja i tacy mezczyzni. Mozesz cierpiec... A czy to moralne? Dlaczego nei, skoro on jest doroslym czlowiekiem. Beda patrzec na was krzywym okiem, ale nie przejmuj sie. Ja bardzije martwilabym sie wlasnie NIM. To moze byc chore- moze doprowadzic Cie do chorej zazdrosci.. Mozesz wygladac SUPER, ale Twoje cialo sie zmienia - wie o tym akzda z nas. To mlody CHLOPIEC, wiele mlodszych dziewczyn zwraca uwage wlasnie na facetow po 30stce. Troszke Ci wspolczuje:(

jak Wam dobrze ,tylko to sie liczy ,ale na staw sie na te " katoliczki" zastanów sie czy podołasz .Chwytaj chwile ...

Jeżeli się kochacie i nikomu nie szkodzicie swoją miłością (oboje jesteście wolnymi ludźmi) - pozostaje tylko życzyć szczęścia :-)

do rpzedmowcy - tu nie chodzi o zadna wiare ;) po prostu niektore osoby maja co do tego konserwatywne podejscie. Rozne sa takze pojecia estetyki. Osobiscie znam pare, w ktorej on ma 25 lat, ona 45. Wygladaja okropnie. Pamietam, ze gdy pokazywal jej zdjecie w gronie znaojmych, oni na to: dobry z Ciebie synus, musisz mocno kochac mame. Naprawde myslelismy, ze to jego matka. Wiem tez, ze przy niej zgrywal najbardziej oddanego meza itp. Byl czuly, kochany, oddawal jej wszystkie pieniadze, ktore zarabial. Gdy zas jej nie bylo - probowal startowac do rownolatek... Dziwny czlowiek. Ale takei zwiazki zawsze sa w jakims stopniu...dziwne.

dodam, ze para o ktorej mowilam juz pol roku jest malzenstwem. Kazdy smieje sie z chlopaka za plecami. Szczerze mowiac - sam na to zasluzyl ( a czemu - pisalam wczesniej)

Gość starsza partnerka
no właśnie? dlaczego ludzie się smieją? czy to złosliwość,brak tolerancji czy zwyczajna zazdrośc że przy tak wielkiej róznicy wieku mozna być w udanym związku

wydaje mi się, że nic z tego , co napisałaś. Para o której pisałam po prostu wygląda ŚMIESZNIE. Tak bardzo nienaturalnie.. A on jest pośmiewiskiem - także dlatego, że przy niej zgrywa tak oddanego, a za jej plecami podrywa równolatki. Wg mnie niemożliwe, żeby Twój chłopak nie zwrócił uwagi na panny swym wieku. Jej znajomi pewnie też się z niej śmieją - tego nie wiem, nie przebywam w tym towarzystwie. Wiem jedynie, że znajomi jej męża wysyłają sobie jej profil na nk, do każdego znajomego, by pokazać ten FENOMEN "starej baby i jego". Tak niestety pojmuje to większość ludzi. Nie życzę Wam źle, martwię się tylko, że ty się przejedziesz. Mlodość to młodość, Ty zaś za parę lat będziesz dla niego...babcią. Taka prawda:( Dlatego moim zdaniem ludzie powinni być mniej więcej dobrani wiekiem. Nie jestem konserwatywna, po prostu znam parę takich przykładów - wszystkie na peirwszy rzut oka OK.

Gość starsza partnerka
dodam jeszcze że znamy się kilka lat,ale para jestesmy krótko,byl moment że podjęłam decyzję o zakończeniu tego związku bo uważałam że na dłuższą metę nie ma sensu tego ciągnąc i wyszło tak, że wręcz błagał-prosil o to by dac nam szansę,miałam okazje więc się przekonac ,to on raczej wciąż chce zapewnienia że nic nas nie złamie ,

do czasu. Za parę lat bądź miesięcy pozna interesującą, fajną, młodą dziewczynę i wtedy będzie miał dylemat: KOBIETA, KTÓRĄ "KOCHAM" CZY MOJA RÓWNOLATKA, POCIĄGAJĄCA I MŁODA. Zastanów się dobrze. Mój znajomy tez wiecznie chce dowodów miłości itp. Babcia mysli, że jest ogromną szczęściarą. A to tylko kwestia czasu keidy ją zdradzi, o ile już tego nie zrobił. Mimo wszystko (mimo że nie wierzę w taki związek) życzę Wam powodzenia :) Mam nadzieję, że się myliłam. :)

Gość nefretetetete
behindbrowneyes chrzanisz głupoty, jakieś mohery będą zapewne sobie plotkować i podśmiechiwać bo w społeczeństwie zawsze znajdzie się garstka nabijaczy i ludzi ograniczonych umysłowo. Żaden porządny człowiek nie przejawia takich zachowań o jakich piszesz, mam na myśli profile na nk i tym podobne. Takich znajomych to wstyd mieć. Nie zgadzam się z tobą, siejesz zamęt tylko swoimi wynurzeniami. Jest wiele przykładów miłości ludzi w których były znaczne różnice wieku. Wiek nie ma nic do tego. Ci co się z tego nabijają chyba nigdy nie zaznają tego wspaniałego uczucia dlatego frustracje kruszą ich serca i tylko naśmiewać się potrafią ale uwierz mi że to śmiech goryczy, znam takich prześmiewców.

Gość karika_karika
nie masz prawa marnować chlopakowi życia ty stary lachonie.znajdz sobie dziadka w swoim wieku 43 masakra ,nie wstyd ci tu pisać stara rozklapicho?

Gość ?????????????/
przewżnie stare kurwy trafiają na kawalerów ,ale żeby taki młody mamuśku myśl głową ,nie pizdą a może to menopauza toba żadzi:D

nefretete - to sami mlodzi ludzie, zadne mohery ;) przedzial wieku 20-30. Chyba nie doczytalas. Smieja sie , bo sam MLODY MAZ zachowuje sie jak pacan. A ze swoja Pania wyglada naprawde zalosnie. On - mlodziutka twarz, ona - no co sie oklamywac, stara baba. Nikt mi nie powie, ale takie pary wygladaja ZALOSNIE. Roznica 20 lat, szczegolnie miedzy kobieta a mezczyzna, w wiekszosci przypadkow jest nie do przejscia. Skoro sa szczesliwi - ok. Nie chce wrozyc, ale zaloze sie, ze juz niedlugo pan 26letni zwroci uwage na o wiele mlodsza niz Pani dziewczyne. Nie ma co sie oklamywac.

Gość RUCHAWICE SWĘDZI PICZA

Gość RUCHAWICE SWĘDZI PICZA
pizdzisko mchem zarasta

Gość sprzeczne z kulturowym
kanonem.... i pewnie dlatego masz problem :O 🖐️

Gość nefretetetete
behindbrowneyes... dokładnie jak powyżej i to ty masz problem. To, że facet kokietuje inne kobiety nie oznacza, że wali w rogi swoją panią. Możliwe, że jesteś też w tym przedziale 20-30 i gówno jeszcze wiesz o życiu. Moherowy umysł to nie kwestia wieku tylko intelektu moja droga. Wy macie w mózgu taki zapis, że tylko kult młodości i piękne wyglacowane gładkie buźki muszą wam współgrać z wrażeniami wzrokowymi ale uwierz, że nie wszyscy tak czują. Współczuje tobie

Gość pieprzenie takie
piszecie tak jakby to, że bedzie miala faceta w swoim wieku bylo gwarantem , ze nie obejrzy sie za mlodszą .... co za brednie rozwodza sie przeciez równolatkowie, lub pary gdzie to ona jest mlodsza - 98% rozwodów , wiec wiek gwarancji zadnej nie daje maja takie same szanse na to, zeby byc szczesliwi jak kazda inna para gdyby powodem trwania w zwiazku , byly tylko wzgledy estetyczne czyli wyglad , bo to glówny argument tutaj , to 3/4 malzenstw powinno sie rozwiesc, biorac pod uwage jak wyglada ona po urodzeniu 2 dzieci i on po kilku latach domowych obiadków i codziennym piwku

nefretete- oczywiscie, ze jestem w tym przedziale. Ty za to z pewnoscia jestes podstarzala baba, masz z tego powodu jakies kompleksy? Haha - moherowe podejscie = sprawa intelektu, moglas uzyc bardziej profesjonalnych nazw, w koncu jestes juz stara i wypada :) Do autorki. Zycze Wam szczescia, tak ajk juz pisalam. Po prostu nei wierze w to. PS on nie tylko flirtowal, w towarzystwie mezczyzn wyznal, ze jesli nadarzy mu sie okazja z mlodsa, nie pozaluje sobie - bo takie prawa mlodosci. To jego slowa. Tym samym ejst zalosny. A przy niej? Potulny piesek, nawet zabrania jej pracowac, zeby sie nie przemeczala bo tak sie o nia martwi.

"Możliwe, że jesteś też w tym przedziale 20-30 i gówno jeszcze wiesz o życiu." Haha , nieswiadomie poparlas moja teze, wiek ma znaczenie w sposobie myslenia, swiatopogladzie. :) ON JESZCE GOWNO WIE O ZYCIU, odmieni mu sie:)

Gość facet jest dorosły
nie ma problemu, problem byłby jakby miał naście lat

Gość nefretetetete
hehehe... pewnie tobie to wyznał a ty to łyknęłaś jak pączusie z lukierkiem snując marzenia jakby to było gdyby się zdarzyło. Strasznie profesjonalnie żałosna jesteś w tym co piszesz. Ehh ta dzisiejsza młodzież ;) ;) Są rzeczy, które nawet filozofom się nie śniły.... a co dopiero takim wypierdkom ;)