Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawanalawie

GASTROSKOPIA ktos mial, doswiadczenia

Polecane posty

Gość kawanalawie

no wlasnie, mam isc ale po pierwsze boje sie a po drugie nie wiem po mam na to badanie. mam bole watrobowe wiec nie rozumiem jak gastroskopia moze cos wykryc? przeciez watroby nie widac a z przelykiem i zoladkiem u mnie wszystko ok. moze ktos wie?

Gość zimówka
ja mialam:O chyba nie chce cie straszyc... kazdy przechodzi to w sposob indywidualny ale ja przeszlam strasznie. Myslalam ze zemdleje. Niemile jest uczucie kiedy czujesz rure w zoladku

a ja miałam 2 razy i jakos zyje, przyjemne to to nie jest ale do sie przezyc ;) gdyby bylo trzeba to bez wiekszych oporów zrobiałabym ja jeszcze kilka razy. tylko ze ja ogolnie nigdy nie bałam sie zaszczykow, zabiegow i innych pierdol. ;) powodzenia zycze... grunt to dobrze ta rurke "łyknac" z poczatku, potem jest dziwnie jak ona sie przesowa ale mnie tam momentami to smieszylo.

Gość stukk
Wystarczy słuchać zaleceń lekarza i pielęgniarki i dokładnie się podporządkować.Przyjemne to nie jest , ale do wytrzymania. Tobie może sie wydawać , że boli cie wątroba, a może to być zupełnie co innego (np.wrzody żołądka).Dlatego sprawdzają wszystko. Ja też miałam najpierw gastroskopię, potem USG a w końcu operowali mi woreczek żółciowy. Przy okazji okazało się, że mam nadżerkę w przełyku i stąd miałam częste zgagi.