Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OBAMKA

Dieta Dukana ( proteinowa , białkowa ) pomocy !

Polecane posty

Co jecie zazwyczaj na tej diecie ? Jakie dania ? Napiszcie jakies łatwe i proste.. Jak robicie jajecznice to z czym ? Same jajka ? Nic nie dodajecie do smaku ? Placuszki owsiane też sobie zrobiłam ale niby w brzuchu czuje najedzenie lecz bardzo sie nie najadłam .. Herbate zwykłą można pić ? Pomocy :D

Gość dukanka sranka
można herbatę ale bez cukru :) ze słodzikiem jak lubisz ja kupiłam sobie grilla elektrycznego i robię na nim pierś z kurczaka i nie jest sucha jak pieczona czy duszona jem serki wiejskie, jajka, placką z otrąb idzie nieżle bo od połowy lipca ją stosuję i mam już 10 kg mniej :)

Gość Myszaty
Jak ja słyszę o kolejnej diecie to chce mi się srać. Dieta powinna być stosowana wg zaleceń lekarza, każdy jest ny.

a co z miodem ? mozna jesc? w jednym przepisie placków tych owsianych wlasnie znalazłam , ze tam sie miodu dodaje wiec chyba tak ?:D teraz se z jednego jajka jajecnice zrobilam i miodu dodałam dla smaku:D myslalam , ze wyjdzie większe gów*o ale nie jest tak zle :D

Gość dukanka sranka
Myszaty --> chce ci się tylko czy od razu idziesz do kibla i walisz? Podobno chcieć to móc...:)

Gość ta dieta podobno skuteczna
ale szkodliwa , obciaza wątrobe , nerki , odwapnia kosci , grozi osteoporozą , zaparciami , skóra robi się blada i cienka i jeszcze jakies inne rzeczy których nie zapamietałam

serio dukanka od polowy lipca stosujesz ?:D długo troche:D i chyba nie bardo tak mozna długo bez tłuszczu itd - sa tez potrzebne do funkcjonowania a nie tylko białko :d jak z tym miodem ?:d

Gość dukanka sranka
miodu to raczej nie można ale wiesz co ja robię - ponieważ nieznoszę tych naturalnych jogurtów i chyba gdybym się tego trzymała to bym się dawno poddała to pozwalam sobie na owocowe jogurty typu light, jak chcę zrobić większą przegryzkę to mieszam ten jogurt z serkiem wiejskim, pycha (np jogobella pieczone jabłko) wiem że nie powinnam ich jeść ale to robię i to jedyny mój grzech a jak mam ciśnienie na słodkie to zrobiłąm kogel mogel ze słodzikiem albo placki z otrębami ze słodzikiem i cynamonem :)

tak . jesli sie ją stosuje nie wiadomo ile . ale np 10 dni nie zaszkodzi nikomu . i potem wracajac powoli dodając warzywa powoli itd.

no ja do tych plackow dlatego dodaje wlasnie miodu z łyzke i do jajecznicy tez malutką :D dobre bo słodkie:d ale ok . ogranicze i miód :d oprocz jajecznicy , plackow itd jakie jeszcze mozna dania se robic ?:D

Gość w diecie dukana w fazie pierws
zej jestem ciągle i jem tylko jajka i mięso i ryby, tutaj nie poszalejesz z daniami :D ja jajka osobiście tylko gotowane.

Gość dukanka sranka
jak to długo?:) już pierwszą fazę mam za sobą a teraz stosuję proteiny na zmianę z proteinami + warzywa :) test dukana pokazał mi że w styczniu dopiero osiągnę dobrą wagę i wejdę w fazę stabilizacji wagi :)

Gość dukanka sranka
a wędzona makrela albo kurczak? ja lubię więc też jem czasem kupię paluszki krabowe, też dobre z jajkiem :)

Gość dukanka sranka
masz książkę z przepisami dukana? 350 przepisów?

ja mam te ksiazke jesli chcesz, ale zeskaNOWANA I W PDF ale da sie wszystko odczytac ;)

z rybami beznadziejnie jest bo juz sobie np sobie paluszek - tych ryb nie usmażę :[ a inaczej sie nie da ich zjesc . chyba ze co ? ugotowac ?:d ha ich sie nie da tak . a wędzonych i takich w puszkach czy coś to nie lubie :[

Gość dukanka sranka
też mam te przepisy :) tylko ciężko się zebrać żeby coś z nich zrobić, chociaż nie są skomplikowane

ryby gotowane też są dobre :)

no wlasnie ciezko sie zabrac abyh cos zrobic :d a ja bym chciala wlasnie jakies takie szybkie nawet i łatwe jedzonka :d jak np te placki o :d z czego robicie je ?

Gość dukanka sranka
z jakiej wagi startujecie i ile do zrzucenia? ja z 92 :( więc mam już 82 :)

to link do tej książki, wrzuciłam ją na voile. tam są przepisy :)

gotowane? w jkai sposob to robisz ? w wodzie czy jak ?:d ale mi np o paluszki rybvne chodzi .. bo innych na sucho samych nie wyobrazam sobie abym miala zjesc.. Lubie inne ale z czyms :d chlebem , ziemniaczkami itd ale nie same d:

ja byłam w fazie pierwszej ale nie jestem teraz, bo mam kryzys :( a szło mi świetnie :) ale musiałam pojechać do babci na 3 dni a u niej nie ma mowy o diecie (zresztą osoba starsza, nie chcę się z nią sprzeczać ) i dzisiaj jak wróciłam to też już sobie darowałam ale od jutra znowu faza pierwsza. po prostu gotuję sobie mięsko, rybkę, dużo jaj wcinam bo je b. lubię :) i jest OK :)

ja dzis zaczęłam - wczoraj wprawdzie mało jadłam i zazwyczaj jajka czy cos - takie małe wprowadzenie :d ważę 60 kg. do wzrostu 172 . dupsko mi i nogi przytyłu i najbardziej mi na tym zalezy :[ ale ogolnie mogę zrzucic i z brzucha itd.

obamka, możesz poddusić sobie tę rybę jakoś. zajrzyj do tych przepisów tutaj http://www.voila.pl/075/0boaj/ na pewno znajdziesz coś ciekawego z rybami :)

Gość dukanka sranka
placuszki - otręby owsiane i pszenne, jajko, jakiś jogurt lub kefir 0% tł - tylko to albo w połączeniu ze słodzikiem i cynamonem koleżanka w pracy np zrobiła je na słodko i upiekła w piekarniku i wyszły ciasteczka :) ale miałyśmy wyżerkę:) możesz też zrobić omlet - białka ubić, żółtko wymieszać, połączyć - można dosłodzić słodzikiem i na patelnie do pracy zazwyczaj zabieram ze 3 placki, 3 plastry wędliny, pomidora jeśli mogę) , pierś z kurczaka z grilla, serek wiejski

z tym słodzikiem to uważajcie, wiecie jaki aspartam, szczególnie podgrzewany, jest toksyczny?

Gość dukanka sranka
mi nie chodziło o paluszki rybne tylko krabowe zwane surimi można je jeść na surowo są dobre jak lubisz ryby to powinny ci smakować