Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OBAMKA

Dieta Dukana ( proteinowa , białkowa ) pomocy !

Polecane posty

słyszalyscie o tym ? PLACKI BIAŁKOWE (porcja na 2 osoby) -300g białego mielonego sera -3 jajka -cukier waniliowy 3 torebki(po 16 g) -4-6 górowatych łyżek mąki(w zaleznosci od upodobań) Wbijamy cale jajeczka do naczynia i trzepiemy, dodajemy cukier, ser i mieszamy do powstania jednolitej masy. Potem maka i mieszamy wszystko. Smażymy na srednim ogniu, nie za grube placki. Mozna je robić na cała patelnie(najepiej teflonowa) .

Gość dukanka sranka
pewnie i bym schudła na każdej innej ale ja nie mam silnej woli, moją zgubą są słodycze i niestety przy każdej diecie jakoś się łamałam a tu trwam i chwała tej diecie za to są tysiące diet, ale najważniejsze znaleźć dobrą dla siebie i dla mnie ta jest dobra mi ta dieta odpowiada, dobrze się na niej czuję i tyle

Gość dukanka sranka
no te placki to dziwne są, mąka zakazana przecież i cukier waniliowy też raczej

ja uwielbiam jajka :d i tak samo uwazam ze ta dieta jest wyjebista:d chelebek w jajku bym mogła jesc codziennie jak i rowniez przepyszną jajeczniczke:D

dobra . jutro se wstane 20 min wczesniej i omlecika zrobie tego co mi poleciłas :d albo jak nie to na obiad sobie go zrobie a na sniadanie będzie jajeczniczka:D nie dobrze mi od tego serka :D

Gość dukanka sranka
jak ci omlet też nie będzie smakował albo źłe zrobisz to nie moja wina :)

Gość Ojeje :(
PLACKI BIAŁKOWE (porcja na 2 osoby) -300g białego mielonego sera -3 jajka -cukier waniliowy 3 torebki(po 16 g) -4-6 górowatych łyżek mąki(w zaleznosci od upodobań) jaka MĄKA ??????????????????????? Zakaz jest !- może chodziło o zmielone "na mąke" otręby pszenne ??????????? http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/1895-przepisy-w-diecie-dukana.html

haha :d nie no bez przesady :D az taka kiepska kucharka ze mnie nie jest :d dzis owsiane placuszki robilam pierwszy raz i wyszło idealnie :d no z tym serkiem teraz to ja pewnie z kakao przesadzilam :d juz nie ma co słodzika dodawac bo juz wyjadłam prawie cały :D brzuch zaczyna mnie boleć haha:D no pięknie . no tamten przepis wiem ze z ta maką cos nie tak ale w ogole robilyscie takie placki ?

a otręby owsiane lub pszene to moge sobie spokojnie jeść nie ?:D niby mozna bo do placków owsianych przeciez sie je dodaje .

jak ( czym ) mozna dodac smaku do duszonej piersi kurczaka ? bo samo nie bardzo smakuje.

Nie ma mąki w Dukanie i koniec Albo rybki albo wpiertalanie :-D i waga ostro w górę :o http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa /1895-przepisy-w-diecie-dukana.html poszykaj w tym linku - jest wyszukiwarka - WARTO - często z niej korzystam - jak już coś mi się znudzi :) Albo źle wygląda :-P

* Poszukaj - ma być;)

zrobilam omleta z jajeczek dwóch :d białko ubiłam i do tego zóltko i na patelnie :d tak jak mi doradziła dukanka-sranka chyba :D no i powiem ze nawet dobre :d jakie serki lub jogurty jadacie ?

POMOCY ! okropnie mi się nudzi ! ;[ 3 dzien jestem dopiero a juz nie wytrzymuje .. jak wędlinke dzis poczułam i świeże bułeczki to normalnie kaplica :d zjadłam juz da cukiereczki i dwa paluszki , bo postanowilam ze to przerwie ale nie wiem juz co mam robic. nie chce mi sie w to bawic bo nudzi mnie ciagłe jedzenie jajecznicy , placków, jogurtów ;[ rybe wędona przed chwila sprobowalam to jednak nie dam rady bo mi nie smakuje. Nie wiem moze jeszcze wytrzmam ale cięzko będzie ;[ do 1 pazdziernika chce na I fazie byc . Tylko teraz zaluje tych dwóch cukierków : [ Nie chce mi sie nawet wychodzic do lasu biegac ;[ jakja casu na lekcje nie mam i na bieganie godz mam znalezc ?;[ w szkole od tych trzech dni w brzuchu i codziennie burczy :D wczoraj naleśniczki mateczka robiła mmm :* pychotka ! w zapachu znaczy sie :d bo jednak nie przełamałam się i nie ruszyłam :D A no i ledwo co kg ruszył . nie waże niewiadomo ile więc no niestety wiem ze tak ładni nie bedzie od razu spadac ; [

Gość nie wolno tak obamka
to nie jest tak, że po 5 minutach od rozpoczęcia diety sie chudnie, na dukanie i tak jest to bardzo szybko, a podstwaą właśnie jest nie poddawać się. mnie trapi inna rzecz - ziołowe tabletki uspokajające na tej diecie - czy bardzo burzą plan? muszę brać deprim, validol oraz uspokajające typu persen, dodatkowo suplementy jak wapń, jak flora jelitowa, czy to bardzo zaburza?

tak wiem przepraszam dukanki , ze w ogole pomyslalam o poddaniu sie ! ale na szczescie nie przerwalam i do pazdziernika pociagne i potem kolejne etapy itd. tylko mam wyrzuty sumienia co do tych wzorajszych 2 cukierkow :[ bo sie wkurzylam i mialamjuz przestac i złapałam dlatego za cukierki . dzis danioprzed chwiląz zjadłam bogdzies czytalam, ze mozna przynajmniej raz na dzien serka owocowego czy cos. a to moj byl pierwszy i ostatni wiec juz nie ruszam zadnych oprócz - homogenizowanych :D Jak przez ten pierwszy etap i ogolnie zaczne biegac od czasu do czasu - to pomoze cos ?

dzis minie tydzien i 3 kg do tyłu . Mam pytanie : czy jeśli w czasie dukana będe biegać lub ćwicxzyć sobie ze 3 , 4 razy w tygodniu to będe mogła liczyc na jakies efekty w dolnej części ciała ? Ja mam problemy tylko raczej dołem , gdyż nogi i tyłek mi się rozpasły a własnie z tego co zauwazylam to jak na razie to po górnej czesci ciala widac efekty . w ogole którejś z was kiedys na takim dukanie czy jakiejś głodówce itd - to schudł dół ?

przerwalam w środe , tzn po 10 dniach I fazy . Tzn jem nadal to co w dukanie ale z dodatkowo w szkole draże podjadam i wczoraj kilka kromek chałki sobie w piekarniku podgrzałam z masłem oczywiscie. No nie mowiąc juz o malutkich cukiereczkach , które sobie wcinam . Załuje jednak i chcę się zdecydować zacząc wzystko od nowa zanim mi wielkie jojo wróci :D znaczy zeby nie bylo to tak duzo nie schudłam gdyż przez te 9-10 dni 2 kg ale po brzuszku widac efekty itd. Mi ogólnie zalezy na dolnej partii ciała dlatego odpuściłam sobie z dietą , bo wątpie w to ze pupa czy nogi mi schudną od dukana . Ale co tam ..moze sie bardziej zmobilizuje do ćwiczonek i coś w nózkach tez ubędzie. Ale czy to będzie bezpiecznie tak 10 dni na dukanie , i kolejne 3 też na białkach tez przewaznie ale jak wspomnialam to groszki i chałkę zkjadłam więc to juz nie był dukan :D I jak zaczne znow o nowa to wyjdzie na to ze 20 dni na I fazie tak jakby a to bezpieczne nie jest dla moich nerek , wątroby itd. Mogę może jakoś te braki składnikow odżywczych zapełnić aby znow bezpiecznie móc zacząć diete białkową ?

Gość annow16
Ja mam tak 5 zbędnych kg, więc ile musi trwać I faza? Macie jakieś przepisy łatwe, tanie no i szybkie?Jakieś propozycje "na wynos"bo w szkole coś musze jeść a jogurty naturalne mi się nudzą;/