Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za gruba mamuśka

Dioeta Dunkana, a ciąża

Polecane posty

Gość za gruba mamuśka

Jak myślicie czy mogłabym w ciąży stosować tą dietę?

Gość aaaaaaaaddddddddd
pojebało ci,ę?

Gość za gruba mamuśka
nie pojebało. Lekarz stwierdził, ze dobrze by było jakbym trochę schudła na początku ciąży. Ale nie specjalnie wiem jak mam to zrobić. Nie stać mnie na dietetyków bo cena za jedną poradę jest bardzo wygórowana. Nie chcę przejść na jakąś restrykcyjną dietę, ale tak jeść żeby do końca ciąży zrzucić jakiś kg albo dwa, a na pewno nic nie przytyć.

w ciązy nie należy stosować żadnej diety!!! musisz przede wszystkim dostarczać dziecku wszystkiego czego potrzebuje. odżywiać się zdrowo=zero fastfoodów=słodyczy

nie ma opcji że nie przytyjesz w ciązy... chyba że chcesz zagłodzić dziecko. jak masz nadwagę to powinnaś przytyć mniej niż kobieta z prawidłową wagą... ale na pewno tego nie unikniesz

Gość za gruba mamuśka
nie mam nadwagi. jestem otyła. Otyłość 3 stopnia. Z moją wagą każdy dodatkowy kg to zagrożenie dla mnie i dla dziecka.

to wydaje mi się że powinnaś się udać do dietetyka. nie żałuj pieniędzy,skoro to chodzi o twoje( i nie tylko twoje) życie.

Gość aaaaaaaaddddddddd
trzebabylo myslec wczesnij o diecie a nie teraz gdy jestes w ciazy!

Gość niedawno bylo w tvn
o diecie dukana-jest bardzo szkodliwa,bo obciaza nerki i watrobe i to powaznie,bo zjadasz samo bialko...

Gość za gruba mamuśka
Wcześniej nie mogłam stosować diety bo przechodziłam kilka operacji i brałam leki. A później to już było za późno bo pojawiła się ciąża.

Nie ma takiej możliwości, abyś nie przytyła w ciąży :o Teraz myśl bardziej o dziecku niż swojej wadze. Jedz wszystko co zdrowe i po to, aby dziecku dostarczać jak najwięcej witamin i składników potrzebnych do rozwoju. Nie musisz przytyć niewiadomo ile w ciąży, bo nie należy się obżerać :o Powinnaś jeść w małych ilościach, ale w większej liczbie posiłków dziennie. Odchudzanie w ciąży nie wchodzi w grę :o

Absolutnie nie wolno ci stosować tej diety. Obciąża nerki i może prowadzić do zatrucia organizmu. Po prostu staraj się zdrowo odżywiać. Jak najmniej cukrów prostych, jak najwięcej owoców i warzyw. Jeżeli będziesz rozsądnie dobierać produkty w diecie nie powinnaś przytyć więcej niż jest to wskazane w ciąży.

Wystarczy że nie będziesz jadła żadnych węglowodanów, bo one nie są potrzebne będąc w ciązy.Jedz dużo nabiału chudego, sporo mięsa, dużo warzyw surówek itp uważaj na owoce chociaż jabłka,gruszki, śliwki czy pomarańcze, grejfruty itp mozna jeść :) oby nie za dużo.Do tego jajka, wędliny, sery, czasem jakies musli z mlekiem i dasz radę :) plus spacery i na pewno dużo nie przytyjesz.

Gość kijevna
nie wiem, czy Ci pomoge, ale zrobiłam sobie Dukana jak karmiłam, mały miał 6miesięcy i dostał takiej wysypki (skaza białkowa w stopniu ekstremalnym), że tylko płakać.. a to dziecko co masz w brzuchu też reaguje na to co jesz więc nie rób tego plis! Może trzymaj się kilku zasad po prostu: - nie jedz po 18 (jeśli czujesz głód to szklanka wody i spać) - pij wodę i herbaty (bez cukru i dodatków) - nie jedz słodyczy, czipsów, nie podjadaj - wywal makarony, ogranicz chleb, jeśli ziemniak to od czasu do czasu i tylko z innym warzywem ( na obiad tylko mięso lub ryba lub jajo + surówka) - zamień owoce na warzywa... - majonezy, ketchupy, dipy out nie pamiętam więcej, ale nie trzymaj się sztywno wagi - może się okazać, że Twój organizm zacznie zatrzymywac wodę i tak czy tak utyjesz i spuchniesz, będziesz się stresować niepotrzebnie:(

O diecie dukana zapomnij ale jak nie będziesz przekraczała 1500 kalorii, będziesz jadła zdrowo i regularnie co 3/4 godziny to powinnaś bez problemu schudnąć. W pierwszym trymestrze dziecko nie potrzebuje wiecej kalorii i tak wyssie z Ciebie to co potrzebuje.