Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dushychka

test ciążowy

Polecane posty

Gość dushychka

po jakim czasie od stosunku test ciążowy pokaże rzeczywisty wynik?

Gość a wiec
w dniu spodziewanej miesiaczki jeżeli takowa nie wystąpi :) jeżeli nie wiesz jak dlugie masz cykle, test możesz uznać za wiarygodny 21 dni po ''owym'' stosunku ;)

zgadzam się z poprzedniczką. jednak jeśli coś podejrzewasz to zrób lepiej beta hcg z krwi, bo czasem nawet dwa tyg po spodziewanej @ test może być negatywny a ciąża będzie..wiem co mówię :)

nie róbcie testów, testy zawsze kłamią ja przed każdą nadchodzącą miesiączko robię badanie z krwi :P:P:P

Z tymi testami różnie bywa, czasami mogą pokazać niewłąściwy wynik jednak jeśli już to tak jak napisano w dniu spodziewanej miesiączki a najlepiej ze 2-3 dni jeszcze poczekać dla pewności.

testy po prostu są czułe na odpowiednią ilość hormonu hcg, czasem przy rozwoju ciąży nie ma jeszcze odpowiedniej ilości i wychodzi fałszywie negatywny wynik jest to czułość zazwyczaj 20 lub 25 na allegro są dostępne o czułości już 10 mlU/ml za niecałe 2 zł sztuka (dlatego tak tanio bo nie są opakowane w plastik czy pisak, tylko sam paseczek)

Gość zamyslona.......
Klaudynka nie wierzylabym testom z allegro gdyz daja pozytywny wynik mimo braku ciaży i nie chodzi tu o oprawe. W aptece mozna dostac testy o czulosci 10mlU a sa to Bobo Test Strumieniowy(niebieski) w Super Pharm w Warszawie kosztuje ok. 7zl, ACON plytkowy i strumieniowy rownierz maja czulosc 10mlU a koszt to ok 12zl, amil strumieniowy ma czulosc 20mlU cena ok.13zl. Pozostale maja zazwyczaj czulosc od 25mlU. Ale wracajac do testow z allegro to niby 2 zl za szt. sie oplaca ale nie wiesz czy nie jest to np. Bobo strumieniowy ktory stracil termin waznosci i zeby cos zarobic sprzedaja bez plastiku. Oczywiscie nie musi tak byc i to co napisalam jest przykladem. Lepiej kupic test w aptece za 7 czy 12 zl lub za miast sikancow zrobic test z krwi na obecnosc Beta Hcg ktory w przeciwienstwie do testow domowych daje 100% pewnosci czy ciaza jest czy jej nie ma. kolandryna==> Jezeli co miesiac boisz sie wpadki to Twoja sprawa ale wiesz ze testy sikane klamia i zamiast po raz 10100101001010101 zakladac temat typu czy jestem w ciazy lub kiedy zrobic test zeby wyszel wiarygodny wynik robisz bete i masz jasna sytuacje :P Zakladam ze jak wiekszosc masz dosc tego typu tematow i z tad Twoja ironia. Pierwsza czesc mojej odp do Ciebie potraktuj jak zarcik ;) Ja rozumiem ze kazdy kiedys zaczyna chce sie dowiedziec jak najwiecej w temacie ktory go interesuje ale po kiego grzyba zakladac po raz enty nowy temat? Wystarczy poszukac w necie i nie mowie tu tylko o kafe, a nie bezmyslnie robic smietnik zadajac pytanie na ktore moze dac konkretna odp tylko lekarz bo w necie kazdy moze napisac co chce i w ten sposob powstaja mity typu okres w ciazy( uwazam to za mit gdyz wg. lekarzy w ciazy moga wystepowac krwawienia badz plamienia a nie normalny okres przy ktorym zluszcza sie blona sluzowa macicy bo jezeli w ciazy byl by normalny okres zarodek zostal by wydalony razem z zluszczajaca sie blona sluzowa) bo wystarczy ze pare kobiet napisze ze mialy okres i zadne argumenty ich nie przekonaja tak samo jest z krwawieniem z odstawienia przy tabsach potocznie mowi sie okres ale sam w sobie nim nie jest bo przy tabsach nie ma jajeczkowania a krwawienie spowodowane jest skonczone op. a co za tym idzie spadek progesteronu ktory w czasie brania tabsow jest podwyzszony itd. itd. Mozna tak pisac do jutra ale po co tracic czas skoro i tak ktos zalozy kolejny temat zamiast poszukac.....

testy nie są nieomylne , ale jak laski wchodzą i czytają,że testy to szajs zrobią ich 10 wyjdą im negatywne...ale i tak będą się martwic bo przecież tej czy tamtej wykazało na 5 ,ze nie jest w ciąży a potem okazało się ,że jest to wariują... ostatnio tu jedna pisała że beta też jej się pomyliła wyszło że nie jest a jednak była.

Gość zamyslona.......
wlasnie przez laski(o ile nie pisze to malolat dla jaj a tak czesto jest zwlaszcza na kafe) ktore pisza takie teorie nie dodajac ze te 5 testow ktore daly bledny wynik mogly byc zrobione za wczesnie czy to ze mialy okres w ciazy tworza mity przez ktore "poczotkujace" osoby bojace sie wpadki wkrecaja sobie ciaze mimo ze wszystko wskazuje na jej brak a objawy ktore przypisuja ew.ciazy mialy zawsze przed @ tyle ze bardziej zwracaja na nie uwage lub po prostu je sobie wkrecaja....

Gość cytt
testy o czułości 10 mlU są trudno dostępne...ile ja się naszukałam...i nie znalazłam...a babki za okienkiem patrzyły na mnie jak na kosmitkę, że czepiam się czułości testów skoro "wszystkie są bardzo czułe" ( 25mlU)...dałam za wygraną i kupuję jakie są...

Cześć dziewczyny, ostatni okres miałam 7 września, dziś jest 11 października, a ja dalej nie mam okresu, mimo że zawsze miałam idealnie jak w zegarku co 28 dni. Przeszukuję fora, bo chcę sprawdzić wiarygodność testów różnie to z nimi bywa. Test robiłam 9 października czyli około 4 dni po spodziewanej miesiączce i wyszedł negatywny, na następny dzień tak samo. Mam wzdęcia i okresu nadal brak. Dodam że staram się o dzidzię. Na razie nie robię testu, bo boję się rozczarowania, zobaczymy co to będzie, na pewno wam napiszę :) mojej szwagierce test wyszedł dopiero za 3 razem. Pozdrawiam :)

Cześć dziewczyny, ostatni okres miałam 7 września, dziś jest 11 października, a ja dalej nie mam okresu, mimo że zawsze miałam idealnie jak w zegarku co 28 dni. Przeszukuję fora, bo chcę sprawdzić wiarygodność testów różnie to z nimi bywa. Test robiłam 9 października czyli około 4 dni po spodziewanej miesiączce i wyszedł negatywny, na następny dzień tak samo. Mam wzdęcia i okresu nadal brak. Dodam że staram się o dzidzię. Na razie nie robię testu, bo boję się rozczarowania, zobaczymy co to będzie, na pewno wam napiszę :) mojej szwagierce test wyszedł dopiero za 3 razem. Pozdrawiam :)

Minęły dwa dni a okresu nadal brak, za to okrooopnie bolą mnie piersi i mam inne objawy ciążowe!!! jak mnie denerwuje to czekanie, chyba kupie jeszcze jeden test;)

a ja juz nie mam tydzien @, jutro w koncu kupie sobie test i zrobie go, bo juz nie moge wytrzymac w niepewnosci...

10 ml to tylko na allegro chyba - zresztą większość kobitek dodaje chyba komentarz po wykonaniu testu a nie jak dojdzie przesyłka. Mnie tam jeszcze żaden nie okłamał, a w aptece płaci się dodatkowo za pudełko i plastik. Quick-Vue - tylko ta cena, pre-test,bobo test amil - ciąża była, test negatywny a był to bodajże 44 d.c przy cyklach 30-35 dni.

Dziewczyny, wczoraj zrobiłam drugi test i wyszły dwie czerwone grube krechy!! Pierwszy test zrobiłam po 4-5 dniach i nic nie wykazał, strasznie mnie to frustrowało, pochwaliłam się wszystkim ciążą, bo intuicja podpowiadała mi że jestem, a test nic nie wykazał!! Czytałam na forach, czy to możliwe, ale musiałam się przekonać dopiero sama na sobie, minęło około 10 dni od daty spodziewanego okresu, ten tydzień był okropny!!!