Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo sam nie wiem

Czy zegarek elektroniczny to obciach u 30 latka?

Polecane posty

Gość michaelk
Polecam zajrzeć na www.domczasu.pl .Mają tam świetne markowe zegarki i szeroki wybór:) Każdy znajdzie coś dla siebie.

Gość bernie33_
dlaczego obciach? Zresztą to trochę zależy i od tego, czy zegarek jest dobrze dopasowany do okazji. Wyświetlacze elektroniczne są raczej w sportowych zegarkach, a takich nie nosi się do pracy (np. biurowej), ale na co dzień do stroju sportowego (czy stylu typu sportowa elegancja) taki zegarek pasuje jak najbardziej _______________________________ http://zegarkiszwajcarskie.net.pl

Gość syn gorylica
trzydziestolatkom nie pasuja takie zegraki elektroniczne.

Gość jarmacek
Na rękę? Tak, obciach, jeśli zegarek to w takich klimatach - http://www.conrad.pl/Zegar-%C5%9Bcienny-cyfrowy-Eurochron-EFWU-222,-sterowany-radiowo,-kalendarz,-termometr.htm?websale8=conradπ=672590&ci=SHOP_AREA_17205_0819016 Po co komu zegarek w czasach kiedy wszyscy mamy godzinę w telefonach?

Gość towarzysz Robert
Mam 41 lat i sentymenr do Zwiazku Radzieckiego. Nie zartuje. Ostatnio kupilem ciezki zegarek mechaniczny STRUMANSKIE STRELA. Ma przepiekny ceferblat (srednica koperty - 42mm) laczacy retro-tradycje z nowoczesnoscia. Ozdabiaja go przepiekne litery cyrylicy. Takie zegarki dostwali niegdys wyzsi oficerowie radzieccy. Model jaki ja mam byl wyprodukowany w ilosci zaledwie 300 szt. Moj ma nr 214. Male arcydzielo na reku :) Jezeli chcesz byc 30-letnim dzentelmenem to zapomnij o wszelkich elektronikach. Tak jak rasowy, skrajnie purystyczny audiofil musi zapomniec o MP3. Albo najwyzsza jakosc albo masowka. Tych dwoch skrajnosci niepodobna pogodzic.

W zasadzie dzentelmen powinien miec prawdziwy mechaniczny nakrecany zegarek ze wskazowkami. Takie nie sa tanie. Najtanszy Casio to wydatek 400zl. Cos powazniejszego i naprawde eleganckiego to od 2 tys. wzwyz. To jednak nie jedyny wydatek. W przypadku zegarkow mechanicznych trzeba liczyc sie z okresowymi przegladami srednio co 3 lata i taki jednorazowy przeglad to jak w moim przypadku wlasnie 400zl. Dodam, ze mam zegarek Sturmanskie Strela z limitowanej serii. Wyszlo ich tylko 300 szt. na caly swiat. Ma chrono, datownik, mechanizm P3133 (nie pamietam dokladnie bo jest wlasnie w serwisie) i serwisuje go tylko w jedynym w Polsce autoryzowanym serwisie POLJOT-a.

Aha, widze, ze juz odpowiadalem na ten temat. Wpis "towarzysza Roberta" z czerwca br jest moj choc wtedy nie mialem jeszcze konta na kafe.

Gość gość
James Bond też nosił elektroniczne zegarki, pozostając przy tym dżentelmenem w 100%. Casio to dobra japońska marka, te nieco droższe modele są wodoszczelne do 20 bar i można z nimi spokojnie pływać, a bateria trzyma spokojnie kilka lat (mój G100 1BV chodzi od ponad 4 lat bez wymiany baterii). Jeśli komuś się podoba elektroniczny to dlaczego nie? Wiek nie ma tutaj nic do rzeczy, znam ludzi po 40-stce z elektronikami na ręku, a gdy potrzebują elegancji ubierają inne bardziej klasyczne modele (np. Skagen). p.s. Gdybym teraz w wieku 30 lat wyszedł na ulicę w radzieckim zegarku z lat 70-tych na ręku, wyszedłbym na idiotę albo dziada ;-)

Gość gość
zegarek kazdy ma w telefonie, teraz na reku nosi się pulsometry