Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i zrobil mi sie dylemat

Dziewczyna mi się roztyła i nic z tym nie robi a mnie przestaje krecic

Polecane posty

Gość kkarrusia
do autora; powionienes wczesniej zareagowac jak przytyła 5- 10 kg...

Gość kkarrusia
gruby facet to zupełnie co innego niz tłusta baba

Gość anikaaaaa
tak ale to działa w dwie strony...ty sam nic nie wskórasz ona tez musi chcieć... jesli sam juz nie dajesz rady to po prostu poszukaj sojuszników; kolezanki, tesciowa, siostra...ktos chyba cos wie co jej w duszy gra, nie?

Gość kkarrusia
hszonszcz uwielbaim Cie

Gość mój facet - ten sam problem!
Zdaje sobie tez sprawe, ze np ja po porodzi tez sie zmienie. Ale na milosc boska, trzeba o siebie dbac, na ile tylko dany wiek i okolicznosci pozwalaja. A moj facet ma 23 lata i juz zrezygnował z czegokolwiek zeby o siebie zadbac. Najgorsze jest to, ze jak go poznałam, to był cudowny, podobał mi sie w 100% jesli chodzi o wyglad. A z czasem zaczynam miec takie podejscie, ze go kocham, szanuje, nigdy nie zdradze, jest wspaniały... ale lubie spojrzec na innego. I tak sobie pomarzyc o moim facecie sprzed 3 lat.

kkarrusia gruby facet to zupełnie co innego niz tłusta baba a niby co innego? autor narzeka ze ona juz go nie podnieca. mnie moj tez przestał. nie widze różnicy, facet ma prawo byc oblesny i ja mam sie mu z rozkosza oddawac? ostatnio zeby dojsc musiałam ostro napracowac sie wyobraznia. przeciez to chore. a chodzi o głupia godzine czy dwie sportu na tydzien

Gość kkarrusia
do hszonszcza a Twoja kobieta jaka jest?

Gość kkarrusia
facet tez musi dbac ale jakos mu tu ujdzie płazem gorzej z kobieta... nie mam tego problemu bo moj facet jest tak pieknie zbudowany ze szok!!!!!!!

Gość anikaaaaa
podam wam przykład z mojego zycia.... jak poznałam mojego obecnego juz męża było super... tylkoz e po pół roku (moze to głupie ale tak było) i starcił 3 zęby an przodzie...i co miałam go zostawic?? Wiecie jak on cierpiał ze przez te zeby jest nie atrakcyjny i nawet kochac sie z ema nie chciał... (tym bardziej ze nie było kasy an wprawienie) i dla jasnosci na ślubnym kobiercu juz miał wszytskie ząbki bo wspólnymi siłami dalismy rade to zrobić... miałam go zostawic bo facet był szczerbaty?

moj boze, nikt nie mowi o zostawianiu. pomiedzy wspaniałym przystojnym wysokim kulturysta a spasionym dziadem jest jeszcze całe spektrum mozliwosci. oczywiscie ze ciało zmienia sie z wiekiem - moje tez, wiem o tym - i trzeba ten smutny fakt zaakceptowac. ale jest cos w rodzaju norm dla wieku. to ze twoj stracił zeby - no cóz, wypadek losowy, teraz juz ma i git. ale co by było gdyby połozył sie na kanapie, powiedział ze mu ich brak nie przeszkadza, przytył 50 kg skapcaniał i kazał sie kochac "bo jest jaki jest, a jak go zostawisz znaczy ze nie kochałas". to tak nie jest, kochamy równiez za charakter, walke o siebie, a jak ktos lezy i tyje to brak mu charakteru. no sorry.

Hi, hi :)) No właśnie! mój facet - ten sam problem! - brawo! Twój przyszły mąż powinien być wdzięczny, bo Twoje uwagi to wyraz troski. O jego zdrowie a także o Wasze relacje. Miałam tego lata kandydata na absztyfikanta.... Młody człowiek, 170 parę cm wzrostu i 99,7 kilo zatłuszczonego ciała :( Fatalne wyniki badań, zadyszka w trakcie sexu, paskudne wrażenia estetyczne :(. Nie reagował na aluzje, na propozycje zmiany diety albo wspólnego uprawiania sportu :( Nie to nie. Pożegnaliśmy się, bo z gardła mu przecież nie zacznę wydzierać kolejnej grillowanej kaszanki ;) Od kobiet wymaga się więcej. Pod względem dbania o siebie. Nikt nie musi mieć wymiarów modelki. Tu bardziej o jakiś umiar chodzi :)

Gość kkarrusia
ale czemu stracil tez eby ktos mu je wybił? czy z zaniedbania?

Gość Pani A.....
Kurde, ale Twój facet stracił te zęby przecież pewnie przypadkiem i chciał sobie wstawić nowe, to zupełnie co innego, a jeśli kobieta się roztyła do 90 kg to chyba nie przypadek i w dodatku nic z tym nie robi...

Gość anikaaaaa
w zaniedbaniu niestety :( kocha sie za motywacje tylko tzreba mu aj dwaca tez...ja rozmawiałam do skutku, mówiłam, tłumaczyłam masz słabe zeby zcaznij dnbac idz do dentsty poki jest kasa... nie chciał wiec wkoncu macjhnełam reka i powiedziałam ze jak je starcisz to nie zostawie cie ale pamietaj ze mówiłam starcisz w moich oczach...nie bedzies zmnie pocioagał juz ajk dawniej bo zrobiłes to sam dla siebie... i stało sie :( i wtedy był dramat. ale pokonalismy to wspólnie bo wiedział ze go nie zostawie i teraz jak jest cos nie tak to wie ze tzreba brac zdanie drugiej osoby pod uwage.

Gość Pani A.....
ja jak przytyje 5 kg i widzę, że spodnie są zbyt ciasne, to natychmiast dieta i staram się schudnąć, szczególnie na wiosnę i latem:) A może poproś jakąś koleżankę szczupłą, niech się koło ciebie trochę"pokręci", albo naprawdę sobie znajdź jakąś szczuplejszą, może jak Twoja laska zobaczy, to jej spadną klapki z oczu i weźmie się za siebie...na mnie takie coś od razu by podziałało:)

Do autora - Twoja dziewczyna naprawde jest mloda, dziwne ze tak przytyla. Wg mnie powinna zrobic badania na hormony itp. To jakies dziwne. Teraz ma juz przeciez spora nadwage, grozi otyloscia :/ To takze odbije sie na jej przyszlym zyciu. Moze Ty zacznij gotowac? Jak najwiecej bialka- chudego meisa, jajek, zero ziemniakow, chipsow, slodyczy. Zamiencie bialy chleb na pelnoziarnisty, czarny. To zadna wielka deita, po prostu ZDROWY SPOSOB ODZYWIANIA!!! Na pewno zrzuci po jakims czasie z 15 kg. Zepsuj telewizor ;) Niech troche sie porusza. Wymyslaj jakies pikniki itp.:) Powiedz ze byloby Ci tak milo,gdyby Ci towarzyszyla bo naprawde nie chce Ci sie biegac samemu. Ona sie obraza- to wiadome, dziewczyny tak reaguja na podobne uwagi, bo to smutne. Ale co powie keidy zaczna sie problemy zwiazane z otyloscia? Musisz cos z tym zrobic!Niektore osoby maja tendencje do tycia.Ale Twoja dziewczyna to typowy przyklad zaniedbania;/ Ludzie, nie trzeba od razu przechodzic na drastyczne diety, wystarczy jesc jak najwiecej bialka i jak namniej weglowodanow! No i troszke sie poruszac.Polecam tez codzienne brzuszki i przysiady-cialko nie jest "sflaczone" ;)

Moja kobieta jest w sam raz dla mnie. !73 cm 65 kg i do tego piersi 75 DD. Nie wieszak ale i nie tłusta świnia. Autorowi dziwie się i podziwiam go za cierpliwość dla tej krowy :-o

Gość kkarrusia
powiedz jej ze nie staje ci na jej widok i ze jak nie wezmie sie za siebie to ja zaczniesz zdradzac

Gość anikaaaaa
przedewszystkim zdrowie...jelsi ja kochasz to po prostu musisz działac...stan an głowie:) poszukaj sojuszników to powinno pomóc.

Drogie Panie: dobrze wiecie, do czego jesteśmy zdolne, gdy zależy nam na partnerze, na pracy, na czymkolwiek. Gdy mamy nadwagę (nieważne, spowodowaną lenistwem, niedawnym porodem, problemami zdrowotnymi) - zaczynamy dietę, treningi, cokolwiek..... Gdy mamy inne "ubytki na urodzie", np. stracimy ząb - staramy się jak najszybciej coś temu zaradzić. Jesteśmy wręcz zbyt krytyczne. Bo ZALEŻY nam. By dobrze czuć się we własnej skórze i nie wywoływać w otoczeniu niesmaku. To leży w ludzkiej naturze, ta potrzeba akceptacji, podobania się. Mężczyźni reagują podobnie. I też są zdolni do poświęceń, diet, przeszczepów włosów, np..... Jeśli nagle ktoś przestaję tę potrzebę odczuwać, to świadczy to o zaburzeniach.

Gość ewelinka:)powie
Powiem Wam, że dbać muisi jedno i drugie o siebie. Jesli chodzi o facetów to wiadomo, ze jeśli mają kobiete 90 kg to idąc ulicą bedą sie rozglądac za szczuplejsza- oko im samo ucieka. Tak samo jest z kobietami one tez jak widżą mięsień piwny to kukaja na faceta który (nie mówie że ma byc wyrzeźbiony super ale..)onie ma teg zapasu tłuszczu. A idzie odróznic w takiej sytuacji kto jest zapasiony na własne zyczenia a kto ma mase a próbuje cos z tym robic. Autorze generanie masz problem, albo może laska twoja ma i dlatego tak sie zaniedbała, moze spadło jej poczucie własnej wartości? może kobiecie sie nie chce dbac bo jak dbała to jej nie zauwazałeś?/ wiec odpuściła i w sumie uważa ze tak i tak jej nie widziałeś to po co dbac o siebie. znałam jedną madra taka która tak interpretowała problem

bibo- dokladnie. Masz racje. Co innego, gdy pojawia sie ciezka choroba itp. Ale tak sie zaniedbywac? To cos nie tak:( Autorze, musisz z nia porozmawiac i dzialac bo bedzie dalej tyla.

Gość powolna kobieta
gdybyś ją zadowalał to by ci się tak nie roztyła.

zgadzam sie z bibo!! my i mężczyźni jesteśmy w stanie zrobić wiele aby czuć sie dobrze albo alby sie podobać. Jesteśmy krytyczne ja też tak sądze!! wiec jak juz wcześniej wspomniałam może ona ma jakies problemy? może przestała o siebie dbac i jeszcze sie na dodatego tego wstydzi! tylko szkoda że nie umie o tym porozmawiać. ! dziewczyna sie zatuczyła więc jakis powód musi byc. Wczesniej nie była tata zapuszczona i wygląda jak autor opisuje supper wiec cos jest na rzeczy......z zaburzeniami:)

Gość anikaaaaa
dokładnie ona nie moze myslec że : kocha mnie i tak nawet jak jestem wielorybem.... ciekawe czy ona by cie kochała jakto bys ty sie tak zaniedbał???

Gość thyyjgfb
Do autra wątku: też miałam taką sytuację jak twoja dziewczyna, gdy zaczęłam spotykać się ze swoim teraznijszym chłopakiem, po jakimś roku przytłam prawie 10 kg, wczesniej ważyłam 60 kg, przy wzrośćie 164, wiec chuda nie byłam , ale wyglądałam naprawdę ok. Po tym przytyciu, zauważyłam że mój chłopak unika seksu- ciągle wymawiał się że jest zestresowany i zmęczony po pracy. Ani razu nie powedział że chodzi o mój wygląd. Sama się domyśliłam- zresztą sama zle się czułam ze swoją wagą. Ta sytuacja trwała może z rok, i nie usłyszałam ani słowa że mój wygląd mu nie pasuje. przez te wykręty z seksem straciłam poczucie wartośći i byłam naprawdę bardzo zdołowana. I postanowaiłam coś z tym zrobić na powaznie bo ciągle niby próbowałam diet ale efekt marny. Potem po wigilii zobazyłam zdjęcia i sie przeraziłam- jak ja wygladam i przeszłam na dietę. do marca schudłam do 57 kg i przefarbowałam włosy na jasny kolor. I wiecie co? wszystko się zmieniło- seks nawet częsciej niz na początku związku, moje poczucie własnej wartośći. dopiero po jakimś czasie przyznał że chodziło o mój wyglą, a w zaszadzie o to że tyłek miałam wielki bo brzuch mu tak nie przeszkadzał teraz też trochę przytyam, waże 60 kg, ale juz jestem na diecie

To prawda, ze faceci grubi tez wygladaja okropnie , tez moga nei pociagac , dokladnie jak jest to w przypadku kobiet. Sama znam przyklady rozpadow zwiazkow - i to walsnie rpzez to, ze PARTNER zaniedbal sie i przestal pociagac partnerke. Jednak - od wiekow to kobiety przede wszystkim staraly sie dbac o wyglad, PLEC PIEKNA... Gdy partner jest atrakcyjyn, szczuply itp. a kobieta zaniedbana i gruba - taki obrazek wydaje sie wiekszosci ludziom dziwniejszy niz piekna kobiera+grubszy facet. JA nei wyobrazam sobie, zeby sie tak zaniedbac.. Wiadomo, w zyciu roznie bywa - ciaza, dziecko itp... Ale jak na razie (mam 24 lata) w zyciu nie zapuscilabym sie tak, zeby zgrubnac chociazby 5 kg!

Gość pastafarianka reaktywacja
to jej powiedz prosto w oczy że jest gruba i dlatego już cie nie podnieca!

mamy przykład dziewczyny która tak przytyła, jednak sie domysliła... autorze może Twoja nie umie sie domyśleć z tym seksem u was teraz krucho wiec ona może myśleć ze masz kogoś./