Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulka22

Ile powinno ważyć 6 miesieczne dziecko?

Polecane posty

Gość agnieszkakrakow12345
moja corka jak sie urodzila wazyla 2770 teraz ma prawie 6 miesiacy wazy 7,300

u was w przychodni mierza dzieci ??? bo u mnie ani raz lekarka Jej nie zmierzyła

Gość uuuuuu
mój synek za tydzień skończy 3 miesiące a waży 6,800kg / 78cm. gdy się urodził miał 4,700 / 58cm ;). a dodam, że karmię go tylko piersią !

ale macie duze te dzieci .

Gość ale faktycznie
duze czy mniejsze to malo wazne-oby bylo zdrowe-jak lezalam po porodzie to dziewczyna urodzila duxe dziecko cos okolo 4,5 kg wazylo i mialo wade serca.

jak sa wysocy rodzice to wiadomo ze dziecko bedzie wieksze - jakby to bylo jak bym urodzila dziecko 4 kg jak sama jestem szczupla i niska

Gość MIKAELLA
moja ma 8 miesięcy i waży ok9kg

Gość uuuuuu
no tak, ja mam 176cm, mój mąż 184cm. jestem sredniej budowy. duzo tez zalezy od rodzicow ;)

Gość karolcia888
Ja jestem szczupła i niska a mój syn nie wiem po kim takie geny odziedziczył. Mąż też średnio wysoki bo 173 cm.

Gość powinno podwoic swoja wage
Te co urodzily dzieci ponad 4 kg- mialyscie badania na cukrzyce w ciazy???

moja córka ma 7 miesięcy waży 8,5 kg nie wiem ile mierzy ,ale rozmiar 68 jest w sam raz na nią :)

Gość o ja pierdacze
mój skończył 4 miesiące i waży 8 kg!!!! ciuszki nosi już na 74 i to na styk:D jak się urodził ważył 3400 i 55 cm słyszałam że bebilon pepti i nutramigen tak działają na dzieci że szybko przybierają:D mój też jest na tym mleku

takie małe dzieci tyle ważą przynajmniej tak było u mnie i u znajomych .... byłam przerażona córcia 4 mies. i 7.400 na wadze przybierała tak do 7 mies. i od tego czasu stop rośnie jest b. wysoką dziewczynka ma 86 cm, a waży niecałe 10 kg. a ma 16 mies.

Gość powinno podwoic swoja wage
Ja tu czegos nie rozumiem. Karmicie dzieci mlekiem po ktorym tyja trzy razy szybciej niz normalnie i nie widzicie w tym problemu?? Przeciez otylosc w pierwszych 3 latach zycia to wieksza ilosc komoreck tluszczowych , ktre zostana na cale zycei i prawie 100% peswnosci na nadwage w zyciu doroslym!!!!

ogólne zawsze się słyszy ,że dziecko mając rok powinno ważyć 10 kg. Maja strasznie szybko przybierała na wadze do 5 miesiąca ,potem już wolniej .... przykład przez pierwszy miesiąc przybrała 1,5 kg !!

"Ja tu czegos nie rozumiem. Karmicie dzieci mlekiem po ktorym tyja trzy razy szybciej niz normalnie i nie widzicie w tym problemu?? Przeciez otylosc w pierwszych 3 latach zycia to wieksza ilosc komoreck tluszczowych , ktre zostana na cale zycei i prawie 100% peswnosci na nadwage w zyciu doroslym!!!!" moje dziecko dopiero od miesiaca jest na mleku modyfikowanym - odpowiednik polskiego Bebiko, wczesniej byla piers i na piersi tak duzo przybralo, to co, wedlug ciebie powinnam byla zostawic dziecko placzace z glodu bo jest poza gornym centylem wagi??? teraz na modyfikowanym moj synek je porcje odpowiednie do wagi : 4 x 210, a moglby 4 x 240; moj maz do 1 roku zycia byl takim grubaskiem, potem urosl, przestal tak gwaltownie przybierac i obecnie nadwagi nie ma:) jest wrecz szczuply; poza tym co innego niemowle grubasek a co innego dziecko 2 czy 3 letnie...

Gość casie
Moja córka ma 4,5 miesiąca, wazy 8kg i po mierzeniu w przychodniu wyszło, ze ma 74 cm..hmmm.... chyab duzo ;> Mąz ma 191 cm, chyab bedzie wysoka :)