Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lapia

Jak przygotować się na wyjście z dzieckiem ze szpitala

Polecane posty

Gość uknino
kinderka a skad Ty wytrzasnelas "patyczki do uszu" nie ma czegos takiego! sa patyczki higieniczne, ktorych nie pozwala sie uzywac nawet doroslym do uszu :)

lapia, ja rodzilam 13 lat temu na warszawskiej i teraz tez tam zamierzam :) najpierw chcialam na parkowej ale doszlam do wniosku, ze nie jestem taka znowu ksiezniczka ;) mamy zblizone daty porodu - ja ok 10.11, moze pozniej... p.s. no i niestety istnieje duze ryzyko,ze bede miec cesarke wiec po co wywalac 1400 za pol godz operacji, wole tą kase przeznaczyc na dziecko :)

Wiem, że wszystkie rodzące wspominają Warszawską jako koszmar. Niektóre są bardzo zadowolone. Jednak niestety o wiele więcej jest opinii na nie... Cesarka to cesarka, fakt. U mnie jednak nie ma żadnych wskazań do cc, a poza tym chciałabym rodzić naturalnie, a wolę jednak, żeby nikt się na mnie nie darł, że 'skoro dałam dupy to się teraz męczę'. To jeden z przykładów. Przed ciążą dużo paliłam i te 1400zł to wydałabym na papierosy i drineczki weekendowe, a teraz z czystym sumieniem mogę to przeznaczyć na poród prywatny.

Gość uknino
lapia, uwierz, ze kobiety rozne rzeczy przezywaja i rozne opowiadaja, jak taka rodzaca zamiast rodzic to sie drze to nie ma sie co dziwic, ze w koncu i polozna nie wytrzymuje :) a na parkowej rodzila moja przyjaciolka i wiesz jaki tekst uslyszala? jakie ma pani smieszne nazwisko! a 2 kolezanka dostala od poloznej zje.... bo lozysko miala zwapnione:"bylo tyle jarać w ciazy!?" a kolezanka w zyciu nie palila i praktycznie wogole alkoholu nie pila!. takze jak widzisz nie zawsze jest tak, ze placisz i masz full komfort :) ja dzis bylam na warszawskiej spytac co trzeba wziasc ze soba do porodu, spotkalam sie z bardzo uprzejma i usmiechnieta polozna, ktora wszystko mi wyjasnila, z usmiechem odpowiadala na pytania :)

uknino - na pewno macie rację i ja tego absolutnie nie neguję w żadnym wypadku. Ja zamierzam rodzić na Zamenhoffa, decyzja nieodwołalna, nazbierałam pieniążków, uciułałam i mogę sobie teraz na to pozwolić. Powiem szczerze, że przed ciążą nie myślałam o porodzie prywatnie, ale uderzyła mnie oszczędność na używkach. Tak więc, co miałam puścić z dymem puszczę w 'różową pościel' ;]

Gość uknino
Jak urodzisz przede mna to daj znac jak Ci sie podobalo :) ja moze wybiore parkowa, jeszcze decyzja nie podjeta. wiesz? znam 2 fryzjerki, ktore beda rodzic w listopadzie i obie tez chca na zamenhofa :D

Ja mam termin dopiero na grudzień, także jeszcze trochę czasu mi zostało :) a koleżanki fryzjerki jak mają rodzić w listopadzie to niech już zaczną chodzić tam i muszą wybrać sobie doktorka :) o ile jeszcze tego nie zrobiły oczywiście.