Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kochana mama

Od kiedy zostawiacie dziecko samo w domu?

Polecane posty

Gość gość
Moj od 7 roku życia zostawał na trochę sam, teraz ma 9,sam chodzi do szkoły, robi kanapki,zakupy, wyrzuca śmieci. Jego koledzy są wożeni samochodami albo przybiegają babcie....

Gość gość
Raz zostawiłam 7 latke na ok 30 minut z bajką i cały czas włączonym telefonem. W życiu nie mogłabym zostawić i iść na kolację z mężem.

Gość gość
Ja pierwszy raz dziecko zostawiłam w zeszłym miesiącu, syn ma 8 lat. Był sam ok 1 godzinę. Co jakiś czas do niego dzwoniłam żeby się upewnić czy wszystko ok. Kilka dni temu jak musiałam załatwić sprawy urzędowe, a syn akurat był chory, również został sam w domu na niecałe 2 godziny, i również kilka razy do niego zadzwoniłam. Ładnie się bawił klockami cały czas. Miał zakaz otwierania drzwi komukolwiek, i w razie co miał do mnie dzwonić jakby coś się działo.

Gość gość
Wasze 7,8 latki mają już swoje telefony???

od 7 roku wg naszego polskiego prawa może dziecko zostawac bez opieki, moja córka ma 7 lat i zostaje sama na 3 - 4 godziny nie ma z tm problemu, od lipca idę do pracy to będzie sie zdażało ze bedzie sama nawet dłuzej

Gość gość
co? siedmiolatek sam w domu przez kilka godzin? ….. I co z tego,że prawo mówi iż od lat siedmiu może pozostawać..itd?