Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamcia3532

Jakie polecacie kaszki i obiadki dla 4 miesięcznego malucha ?

Polecane posty

Oświadczam odrazu że matką polką dziękuje :) Jak w temacie , co polecacie ? Chce synkowi zacząć dawać kaszki i obiadki wiem że trzeba to robić po trochu tylko co mam podawać ? :)

Gość kamcia4363
j.w

Gość total pink
Oświadczam odrazu że matką polką dziękuje - domyslam sie ze chcialas napisac w liczbie mnogiej: matkom polkom!!!!

Gość Zimowe ciuszki dla roczniaka
"matkom polkom" powinno być, chyba, że ty jestes "matką polką";) Jeżeli karmisz dziecko mlekiem modyfikowanym, to możesz je zagęścić kleikiem ryżowym lub kaszką ryżową o jakimś smaku Np. z bobovity. A co do obiadków- jesli słoiki, to jest na nich opisane od kiedy można podawać. Jeżeli sama chcesz gotować, to możesz podać na począek samą marchewkę ugotowana, marchewkę z ziemniakami, później można dodać pietruszkę, brokuły itd.

Gość kamcia4363
nooo tak wlasnie chcialam napisac matkom polkom

To zalezy jak karmisz , jak piersią to kaszki są zbędne, ze słiczków masz : marchewkę, jabłuszko, marchew+jabłko ito itd, proponuje zacząc od warzyw bo owoce są słodsze i potem moze być problem z wprowadzeniem warzyw do diety dziecka:) A kaszki po co? Ja kaszki wprowadziłam chyba w 7 czy 8 mc nie pamietam, córka jest na piersi nadal :)

Gość xxxxxxyyy
Ja zawsze zaczynalam od kaszek . Kamcia jesli dobrze kojarze to ty mieszkasz w Uk ? Jesli tak to nie dawaj dziecku polskiej Bobovity ani Nestle, bo sa slodzone i dziecko szybko sie przyzwyczaja do cukru i potem trudno cokolwiek innego wprowadzic - przez lata :(. Najlepiej siegnij po kaszke od 4 mies. Plum lub Organix - moja bardzo lubila i lubi do tej pory. Te same firmy maja tez obiadki i desery owocowe dla dzieci od 4 mies. wybierz taki bezmiesny z jak najmniejsza iloscia skladnikow , podaj z trzy lyzeczki i obserwuj dziecko, jesli nic nie bedzie sie dzialo niepokojacego to nastenego dnia tez 3 lyzeczki tego samego, potem 4 itd. Jak sie przyzwyczai to w nastepnym tyg. cos nowego wprowadz itd. Moge ci jeszcze polecic desery owocowe Hippa (obiady juz nie bardzo, bo sa moim zdaniem za geste na poczatek).

Gość CukrowiMówieNIE
Faktycznie te polskie kaszki to sam cukier. W irlandii kupowałam kaszki bez cukru firm Plum i Organix, ale długo nie było ich w polsce. Teraz znalazłam na www.naturalniepyszne.pl Szczerze polecam bo maluchom smakuje, a są zdecydowanie zdrowsze od tych ryżowych-kolorowych papek dostępnych u nas. Te z organixa dla starszych dzieci, znaczy po 7 miesiącu chyba, mają takie małe chrupeczki z naturalnego ryżu, moja Ania uwielbia!

Gość gość
Je też jestem za bezcukrowymi kaszkami i deserkami. Moje dzieci uwielbiają te z Organix, a teraz nowe obiadki firmy Goodness Gracious z dodatkiem quinoa - zdrowe i pyszne, znalazłam na www.naturalniepyszne.pl