Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marysia:]]

Mamusie złote, jak odzywaczaić od piersi?

Polecane posty

Gość Marysia:]]

Odrazu ostrzegam że to była wpadka, i nie mam zamiaru słuchać że jestem głupia!! Urodziłam Marysię w wieku 19 lat, Marysia ma już 2 lata. Chciałam ją odstawić już od piersi, bo wkońcu ma już 25 miesięcy, ale nie da się.. :( Próbowałam.. tylko schudła, a jedzenie mleka modyfikowanego nic nie daje:( w buzi utrzyma się kilka sekund po czym zostaje wyplute. W wieku 6 miesięcy dostała deserek, zupkę zmiksowaną.. także to nie tak że nic nie je pozatym. Pierś dostaje na uspanie i tzw na śniadanko.. więcej nie. Jest kompletnym niejadkiem. W wieku 6 miesięcy spróbowała deserka i zupki, i tylko to przechodzi przez gardło.. No i jeszcze banany i kleik w butli.. no i niezastąpiona pierś!!! jak ją odzywyczić? Deserek i zupkę dostała w wieku 16 miesięcy + na pozostale posiłki pierś.. po 12 miesiącach kleik i banana, na pozostałe posiłki pierś.. teraz, od 20 miesiąca, nie ma tyle piersi.. jest praktycznie tylko na uspanie i na śniadanie.. ale to za dużo! na pozostałe posiłki czasem jeszcze danonki, ale żadne miesko nie wchodzi w grę!! Mamusie złote, jak ją odzwyczaić? ;] Dodam że ma 25 miesiecy, waży 15 kilo (ważyła 17, schudła) i ma 90 cm wzrostu...

Gość Matko jaka zakręcona jesteś...
skoro nie chcesz słuchać, że jesteś głupia, to po co zaczynasz swoją wypowieć o karmieniu pirsią słowami "to była wpadka"???????

Gość ajania
Zgadzam się z przedmówczynią-nie kumam-co ma wpadka do karmienia piersią?Musisz dziecko odstawiać stopniowo bo u tak dużego dziecka to nie jest tylko kwestia żywienia ale też więzi z mamą,bliskości,poczucia bezpieczeństwa.Po trochu wprowadzaj inne pokarmy,które będą Małej smakować a zamiast bliskości,którą daje dziecku chwila przy piersi zapropnuj przytulanie,zabawy,może czytanie,jakieś bajeczki oglądane razem.Dziecko w końcu przywyknie.Powodzenia!

Gość chyba kobietą
pisząc, że to była wpadka od razu chce dać do zrozumienia, ze jest bezdennie głupia i tym samym uprzedzić ew. komentarze, że tylko bezdennie głupia idiotka karmi dwulatka mlekiem i jakimś innym badziewiem zamiast normalnym jedzeniem jakie powinno już spożywać normalne dziecko w tym wieku. Cała filozofia :D

ale wy jestescie niemiłe. autorka moze glupio zaczela temat, bo pewnie chodzilo jej o mlody wiek na dziecko, ale zwrocila sie do was grzecznie per "złote mamusie" a wy zaraz z gębą. na odzwyczajenie dzieciatka nie mam pomyslu, moze pij szałwie na zmniejszenie laktacji, smaruj brodawki sokiem cytrynowym, zeby zniechecić, trzeba jakos sprytnie podejsć mała. a jak zglodnieje do szybko przejdzie na dobre jedzonko.

Gość mloda9mama
ja przestalam karmic jak mala skonczyla rok. Zakleilam sobie brodawki plastrem, powiedzialam, ze mama ma kuku, za kazdym razem jak chciala jesc to pokazywalam ze cyc zaklejony i jeczalam i plakalam, ze boli mame jak chciala dotknac czy odkleic. Po 3 dniach sie odzwyczaila, ale jescze ok 2 tyg zagladala mi pod bluzke a potem zapomniala.