Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra spacerówka

JAKI SZEW PO CIECIU CESARSKIM

Polecane posty

Gość dobra spacerówka

witam, mam pytanie od czego to zalezy czy tną w poziomie na linni bikini czy w poprzek pepka? czy to od ułożenia dziecka zależy, czy od lekarza? czy od tuszy matki czy jej anatomii? może ktoś mi madrze odpowie? bo mam kolezanki brzydko pociete w poprzek i nie wiem własnie od czego to zależy? aha i jaki szew się szybciej goi?

Gość do cc
ja ma w poziomie na lini bikini dość ładne cięcie...jest ok. 12 cm linia czerwona (dwa lata od porodu już jest) i lekko wypukła ale nie narzekam wydaje mi się że już nie tną w poprzek...ale moze się myle

Gość ubynghbfn
Chyba chodzi o cięcie wzdłuż pionowe? Teraz tną pod linią bikini, chyba, że jest bardzo duże zagrożenie i trzeba natychmiast wyciągnąć dziecko - wtedy mogą ciąć pionowo.

Gość mkxmkxmkx
...

Gość mkxmkxmkx
ciecie wzduz pionowe a pionowe to przeciez to samo

Gość DOBRA SPACERÓWKA
up no nie wiem czy nie tną wzdłuż pionowo, kolezanki dwie mam pocięte i dlatego się pytam jak to jest

Mi się wydaje, że zależy od lekarza. Z cięciem w poprzek poniżej linii bikini jest trochę więcej roboty, bo się nie rozcina mięśni, tylko jakoś je odsuwa, czy coś takiego mi lekarz tłumaczył. Ja miałam cięcie nieplanowane z powodu dużych wahań i zaniku tętna płodu i z sali operacyjnej pamiętam rozmowę lekarki i lekarza, który operował. Ona: "jak tniemy?", on na to: "w uśmiech, szkoda takiego ładnego brzuszka":-))) Jestem mu za to bardzo wdzięczna. Po dziewięciu latach blizny już prawie nie widać.

Gość ćma ćme
Ja miałam cięcie poziome na lini , blizna czerowna ,wypukła ok 10 cm, tutaj na lini włosów łonowych ,wyglada to dosyć dobrze ja np się gole do zera i nie wyglada to źle ,a co dopiero jak dziewczyna ma zarost to chyba nie widac wogóle

Gość jestem duża
powiem ci tak juz nie tnie się pionowo tylko poziomo (chyba ,że nie pozwala na to tusza matki ) ja jestem i byłam zawsze większa i mimo tego mam bliznę poziomo ,a szwy dają róznie raz rozpuszczalne a innym razem nie wiem od czego to zależy ,ja miałam nierozpuszczalne , a moja koleżanka która rodziła w innym szpitalu miała rozpuszczalne .