Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cichutenkoo

PISMO śWIĘTE NATCHNIONE PRZEZ BOGA !!!!!!!

Polecane posty

Gość półidealna :)
a jak dla ciebie to takie istotne to czemu nie nauczasz tych co pyskują i rzucajabluzgami ? ta licencja już nie raz cię o to pytała , czemu ?

za trudne pytanie dla ciebie ?

a tutaj co ? wydumałaś sobie ,ze jestęs najmądrzejsza i czujesz sie upoważniona do pouczania - ale czemu nie pouczasz tych krzykaczy ?

.. skoro tak bardzo chcesz .. ci "" inni " którzy " pyskuja " nie nazywaja sie dziecmi Bozymi ... chrzescjanami .. zas Licencja tak , a skoro tak .. to moim obowiazkiem zwrócic jej uwage ... zwróciłam i poskutkowało .. gdy bylam tam dzisiaj rano .. nie było juz kłótni i niesnasek .. to nie było zachowanie chrzescjanina ....

.. nie wydumałam sobie madrosci .. madrosc pochodzi od Boga .. wiedza ze szkoly... nie uważam sie za madrzejsza... wszyscy jestesmy dziecmi Bozymi .. wszyscy jestesmy równi...

wieszco ty chyba ślepa jesteś albo widzisz to co chesz widzieć . Weszłam na topik kameli i już od rana jakieś pomarańcze wyrzucajabrudy a ty znowu do nich ani słowa ale za to licencji ciągle cos masz i na ich temeacia i na swoim . jak mozesz sobie przypisywać zasługi , których nie ma ?

dobrze , ze jestes tylko i aż pól idealna ... nie jestem sprzataczka na tamtym topiku spokojnej nocy Wszystkim 🌻 dobranoc ...

a uciebie nie ma kłótni i niesnasek bo tu nic sienie dzieje . nikt tu nie rozmawia , wklejasz tylko te ksiażeczmi i dlatego nikt nie che tu przychodzić , bo trudno rozmwawiać z " wkejkami " a ty mylisz to z kulturą i spokojem . nic z tych rzeczy , po prostu jesteś tu sama .

skoro tu nie ma być rozmów to po co jest ten temat ? chyba ,zebyś ty mogła być nauczycielem ? skoro tak , to żegnam .

masz racje milcz . nie masz niczego co mogłabyś ofiarować .

obronca Licencji ? co sie tak denerwujesz ? kazdy ma inny cel w zyciu ... wklejam i wklejac bede to co uwazam za s łuszne .. a przede wszystkim dla tych osób które mnie o to prosza ... pa

Cichutenkoo dzień dobry i dzień dobry dostojny panie. A ja mam wielki problem, łeb sobie łamię od dawna, ale nic nie wymyśliłam. Zaraz może napiszę do cichutenkoo, o co chodzi, może ona poradzi, pomoże? W końcu nikt na tym portalu nie zna Pisma lepiej niż cichutenkoo. Co do mnie, znam dobrze księgę Hioba, ale będę czytać i studiować dalej :O PS. Nie pisałam przez jakiś czas, bo leżałam w szpitalu... :O I jeszcze mam się zgłosić w poniedziałek :O

"KTOKOLWIEK BY ZABIŁ KAINA SIEDMIOKROTNĄ POMSTĘ PONIESIE" :O Łamię sobie łeb na temat powyższego cytatu :O Dlaczego kara ma być aż siedmiokrotna? I jak ma wyglądać? Jeśli ktoś zabije to zostanie zabity siedem razy czy co? A może straci siedmiu członków rodziny? :O A sam umrze jako siódmy? :o

O co chodzi z tym cytatem? :O Cichutenkoo, błagam o odpowiedź, bo nie mogę czytać dalej Pisma, dopóki tego nie zrozumiem :O Taką mam już dociekliwą naturę :O Jeśli nie odpowiesz, będę się musiała zwrócić do kamelii, a tego chciałabym uniknąć :O :O :O

Gość czemu tu nikt nie odpowiada
?

Gość hejhejjj
Cichutenkoo co z Tobą czemu nie piszesz????

..oj przepraszam Janko , wczoraj wskoczyałm tylko na chwilke i wcale tutaj nie zajrzałam ... .. mysle , ze aby zrozumiec ten werset trzeba przeczytac wiekszy " kawałek " 8 Potem Kain odezwał się do swego brata, Abla: [„Wyjdźmy na pole]. A gdy byli na polu, Kain napadł na swego brata, Abla, i go zabił. 9 Później Jehowa rzekł do Kaina: „Gdzie jest Abel, twój brat?, a on powiedział: „Nie wiem. Czyż jestem stróżem mego brata? 10 Na to rzekł: „Cóżeś uczynił? Posłuchaj! Krew twego brata woła do mnie z ziemi. 11 I oto jesteś przeklęty i wygnany z ziemi, która otworzyła swą paszczę, aby przyjąć krew twego brata, przelaną twą ręką. 12 Gdy będziesz uprawiał rolę, nie odda ci swej mocy. Tułaczem i uciekinierem staniesz się na ziemi. 13 Na to Kain rzekł do Jehowy: „Moja kara za winę jest zbyt wielka, by ją znieść. 14 Oto w tym dniu wypędzasz mnie z powierzchni ziemi i będę ukryty przed twoim obliczem; i stanę się tułaczem i uciekinierem na ziemi, i jest rzeczą pewną, że kto mnie spotka, zabije mnie. 15 Na to Jehowa rzekł do niego: „Toteż każdego, kto zabije Kaina, dosięgnie pomsta siedem razy. .. jak wiesz Kain zabił własnie swego brata Abla ... Bóg widział to a przedtem jeszcze ostrzegał Kaina , ze morderstwo bierze sie sie z serca . Zazdrosc , nienawisc prowadzi do takich złych czynów . Kain żąłował swego czynu "„Moja kara za winę jest zbyt wielka, by ją znieść. 14 Oto w tym dniu wypędzasz mnie z powierzchni ziemi i będę ukryty przed twoim obliczem; i stanę się tułaczem i uciekinierem na ziemi, i jest rzeczą pewną, że kto mnie spotka, zabije mnie. wtedy Bóg nałozył na niego " ochrone " by nikt nic złego mu nie zrobił ostrzegajac , że jezeli ktos nie posłucha Boga i zrobi cokolwiek Kainowi to kara dla takiego oprawcy bedzie siedmiokrotna . ..tak ja to rozumiem ...

czytamy dalej : "I Jehowa opatrzył Kaina znakiem, żeby go nie uśmiercił nikt, kto go spotka. 16 Wtedy Kain odszedł od oblicza Jehowy i osiedlił się w Ziemi Ucieczki na wschód od Edenu. " ... czyli ostrzezenie by krew nie została przelana za krew .... mam zaznaczony odnosnik do tego wersetu w ewangelii Mateusza : 35 żeby na was przyszła wszelka krew prawych przelana na ziemi, od krwi prawego Abla do krwi Zachariasza syna Barachiaszaktórego zamordowaliście między sanktuarium a ołtarzem. .. ale upewnie sie i odpisze jeszcze dzisiaj ....

.. Janko upewniłam sie ... chodzi o " ochrone " dla Kaina pomimo tak ogromnego grzechu czyli morderstwa.... a pomsta ma nalezec do Boga - nie pomsta ludzi , sta ostrzezenie dla ludu aby nie wydawac wyroku na Kaina i tutaj odnosnik z Hebrajczyków : 30 Znamy bowiem tego, który rzekł: „Pomsta jest moja, ja odpłacę; i znowu: „Jehowa będzie sądził swój lud. ogólnie cyfra 7 w Biblii jest cyfra " szczęsliwa "

Gość depresja zimowa i jesienna
Cyfra 7 w Biblii jest cyfrą szczęśliwą? A to ciekawe.

Moje samopoczucie jest niezbyt ciekawe :O Ale trudno się cieszyć, kiedy wszędzie widzi się zepsucie i kiedy lekarze wypisują człowiekowi skierowania do szpitala :O

Jeśli więc twoje prawe oko cię gorszy, wyłup je iodrzuć od siebie. (...) Także jeśli twoja prawa ręka cię gorszy, odetnij ją iodrzuć od siebie (Mat. 5:29,30). „Oko, októrym mówił Jezus, oznacza zdolność koncentrowania na czymś uwagi, „ręka zaś wyobraża działanie. Jeśli nie zachowamy ostrożności, te części ciała mogą nas zgorszyć spowodować, że się potkniemy iprzestaniemy chodzić zBogiem (Rodz. 5:22; 6:9). Kiedy więc odczuwamy pokusę, by okazać nieposłuszeństwo wobec Jehowy, musimy podjąć stanowcze działania wsensie przenośnym wyłupić sobie oko lub odciąć rękę. Bogobojny Hiob oświadczył: „Przymierze zawarłem ze swymi oczami. Jakże więc mógłbym zwracać uwagę na jakąś dziewicę? (Hioba 31:1). Hiob, człowiek żonaty, był zdecydowany trzymać się Bożych praw moralnych. Powinniśmy przyjąć taką samą postawę, niezależnie od tego, czy mamy partnera małżeńskiego, czy nie. Chcąc uniknąć niemoralnego postępowania, musimy poddawać się pod wpływ ducha świętego, który pomaga osobom miłującym Boga przejawiać panowanie nad sobą (Gal. 5:22-25).