Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

cichutenkoo

PISMO 艣WI臉TE NATCHNIONE PRZEZ BOGA !!!!!!!

Polecane posty

Go艣膰 p贸艂idealna :)
a jak dla ciebie to takie istotne to czemu nie nauczasz tych co pyskuj膮 i rzucajabluzgami ? ta licencja ju偶 nie raz ci臋 o to pyta艂a , czemu ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
za trudne pytanie dla ciebie ?

Udost臋pnij ten post

a tutaj co ? wyduma艂a艣 sobie ,ze jest臋s najm膮drzejsza i czujesz sie upowa偶niona do pouczania - ale czemu nie pouczasz tych krzykaczy ?

Udost臋pnij ten post

.. skoro tak bardzo chcesz .. ci "" inni " kt贸rzy " pyskuja " nie nazywaja sie dziecmi Bozymi ... chrzescjanami .. zas Licencja tak , a skoro tak .. to moim obowiazkiem zwr贸cic jej uwage ... zwr贸ci艂am i poskutkowa艂o .. gdy bylam tam dzisiaj rano .. nie by艂o juz k艂贸tni i niesnasek .. to nie by艂o zachowanie chrzescjanina ....

Udost臋pnij ten post

.. nie wyduma艂am sobie madrosci .. madrosc pochodzi od Boga .. wiedza ze szkoly... nie uwa偶am sie za madrzejsza... wszyscy jestesmy dziecmi Bozymi .. wszyscy jestesmy r贸wni...

Udost臋pnij ten post

wieszco ty chyba 艣lepa jeste艣 albo widzisz to co chesz widzie膰 . Wesz艂am na topik kameli i ju偶 od rana jakie艣 pomara艅cze wyrzucajabrudy a ty znowu do nich ani s艂owa ale za to licencji ci膮gle cos masz i na ich temeacia i na swoim . jak mozesz sobie przypisywa膰 zas艂ugi , kt贸rych nie ma ?

Udost臋pnij ten post

dobrze , ze jestes tylko i a偶 p贸l idealna ... nie jestem sprzataczka na tamtym topiku spokojnej nocy Wszystkim 馃尰 dobranoc ...

Udost臋pnij ten post

a uciebie nie ma k艂贸tni i niesnasek bo tu nic sienie dzieje . nikt tu nie rozmawia , wklejasz tylko te ksia偶eczmi i dlatego nikt nie che tu przychodzi膰 , bo trudno rozmwawia膰 z " wkejkami " a ty mylisz to z kultur膮 i spokojem . nic z tych rzeczy , po prostu jeste艣 tu sama .

Udost臋pnij ten post

skoro tu nie ma by膰 rozm贸w to po co jest ten temat ? chyba ,zeby艣 ty mog艂a by膰 nauczycielem ? skoro tak , to 偶egnam .

Udost臋pnij ten post

masz racje milcz . nie masz niczego co mog艂aby艣 ofiarowa膰 .

Udost臋pnij ten post

obronca Licencji ? co sie tak denerwujesz ? kazdy ma inny cel w zyciu ... wklejam i wklejac bede to co uwazam za s 艂uszne .. a przede wszystkim dla tych os贸b kt贸re mnie o to prosza ... pa

Udost臋pnij ten post

Cichutenkoo dzie艅 dobry i dzie艅 dobry dostojny panie. A ja mam wielki problem, 艂eb sobie 艂ami臋 od dawna, ale nic nie wymy艣li艂am. Zaraz mo偶e napisz臋 do cichutenkoo, o co chodzi, mo偶e ona poradzi, pomo偶e? W ko艅cu nikt na tym portalu nie zna Pisma lepiej ni偶 cichutenkoo. Co do mnie, znam dobrze ksi臋g臋 Hioba, ale b臋d臋 czyta膰 i studiowa膰 dalej :O PS. Nie pisa艂am przez jaki艣 czas, bo le偶a艂am w szpitalu... :O I jeszcze mam si臋 zg艂osi膰 w poniedzia艂ek :O

Udost臋pnij ten post

"KTOKOLWIEK BY ZABI艁 KAINA SIEDMIOKROTN膭 POMST臉 PONIESIE" :O 艁ami臋 sobie 艂eb na temat powy偶szego cytatu :O Dlaczego kara ma by膰 a偶 siedmiokrotna? I jak ma wygl膮da膰? Je艣li kto艣 zabije to zostanie zabity siedem razy czy co? A mo偶e straci siedmiu cz艂onk贸w rodziny? :O A sam umrze jako si贸dmy? :o

Udost臋pnij ten post

O co chodzi z tym cytatem? :O Cichutenkoo, b艂agam o odpowied藕, bo nie mog臋 czyta膰 dalej Pisma, dop贸ki tego nie zrozumiem :O Tak膮 mam ju偶 dociekliw膮 natur臋 :O Je艣li nie odpowiesz, b臋d臋 si臋 musia艂a zwr贸ci膰 do kamelii, a tego chcia艂abym unikn膮膰 :O :O :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czemu tu nikt nie odpowiada
?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hejhejjj
Cichutenkoo co z Tob膮 czemu nie piszesz????

Udost臋pnij ten post

..oj przepraszam Janko , wczoraj wskoczya艂m tylko na chwilke i wcale tutaj nie zajrza艂am ... .. mysle , ze aby zrozumiec ten werset trzeba przeczytac wiekszy " kawa艂ek " 8 Potem Kain odezwa艂 si臋 do swego brata, Abla: [鈥濿yjd藕my na pole]. A gdy byli na polu, Kain napad艂 na swego brata, Abla, i go zabi艂. 9 P贸藕niej Jehowa rzek艂 do Kaina: 鈥濭dzie jest Abel, tw贸j brat?, a on powiedzia艂: 鈥濶ie wiem. Czy偶 jestem str贸偶em mego brata? 10 Na to rzek艂: 鈥濩贸偶e艣 uczyni艂? Pos艂uchaj! Krew twego brata wo艂a do mnie z ziemi. 11 I oto jeste艣 przekl臋ty i wygnany z ziemi, kt贸ra otworzy艂a sw膮 paszcz臋, aby przyj膮膰 krew twego brata, przelan膮 tw膮 r臋k膮. 12 Gdy b臋dziesz uprawia艂 rol臋, nie odda ci swej mocy. Tu艂aczem i uciekinierem staniesz si臋 na ziemi. 13 Na to Kain rzek艂 do Jehowy: 鈥濵oja kara za win臋 jest zbyt wielka, by j膮 znie艣膰. 14 Oto w tym dniu wyp臋dzasz mnie z powierzchni ziemi i b臋d臋 ukryty przed twoim obliczem; i stan臋 si臋 tu艂aczem i uciekinierem na ziemi, i jest rzecz膮 pewn膮, 偶e kto mnie spotka, zabije mnie. 15 Na to Jehowa rzek艂 do niego: 鈥濼ote偶 ka偶dego, kto zabije Kaina, dosi臋gnie pomsta siedem razy. .. jak wiesz Kain zabi艂 w艂asnie swego brata Abla ... B贸g widzia艂 to a przedtem jeszcze ostrzega艂 Kaina , ze morderstwo bierze sie sie z serca . Zazdrosc , nienawisc prowadzi do takich z艂ych czyn贸w . Kain 偶膮艂owa艂 swego czynu "鈥濵oja kara za win臋 jest zbyt wielka, by j膮 znie艣膰. 14 Oto w tym dniu wyp臋dzasz mnie z powierzchni ziemi i b臋d臋 ukryty przed twoim obliczem; i stan臋 si臋 tu艂aczem i uciekinierem na ziemi, i jest rzecz膮 pewn膮, 偶e kto mnie spotka, zabije mnie. wtedy B贸g na艂ozy艂 na niego " ochrone " by nikt nic z艂ego mu nie zrobi艂 ostrzegajac , 偶e jezeli ktos nie pos艂ucha Boga i zrobi cokolwiek Kainowi to kara dla takiego oprawcy bedzie siedmiokrotna . ..tak ja to rozumiem ...

Udost臋pnij ten post

czytamy dalej : "I Jehowa opatrzy艂 Kaina znakiem, 偶eby go nie u艣mierci艂 nikt, kto go spotka. 16 Wtedy Kain odszed艂 od oblicza Jehowy i osiedli艂 si臋 w Ziemi Ucieczki na wsch贸d od Edenu. " ... czyli ostrzezenie by krew nie zosta艂a przelana za krew .... mam zaznaczony odnosnik do tego wersetu w ewangelii Mateusza : 35 偶eby na was przysz艂a wszelka krew prawych przelana na ziemi, od krwi prawego Abla do krwi Zachariasza syna Barachiaszakt贸rego zamordowali艣cie mi臋dzy sanktuarium a o艂tarzem. .. ale upewnie sie i odpisze jeszcze dzisiaj ....

Udost臋pnij ten post

.. Janko upewni艂am sie ... chodzi o " ochrone " dla Kaina pomimo tak ogromnego grzechu czyli morderstwa.... a pomsta ma nalezec do Boga - nie pomsta ludzi , sta ostrzezenie dla ludu aby nie wydawac wyroku na Kaina i tutaj odnosnik z Hebrajczyk贸w : 30 Znamy bowiem tego, kt贸ry rzek艂: 鈥濸omsta jest moja, ja odp艂ac臋; i znowu: 鈥濲ehowa b臋dzie s膮dzi艂 sw贸j lud. og贸lnie cyfra 7 w Biblii jest cyfra " szcz臋sliwa "

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depresja zimowa i jesienna
Cyfra 7 w Biblii jest cyfr膮 szcz臋艣liw膮? A to ciekawe.

Udost臋pnij ten post

Moje samopoczucie jest niezbyt ciekawe :O Ale trudno si臋 cieszy膰, kiedy wsz臋dzie widzi si臋 zepsucie i kiedy lekarze wypisuj膮 cz艂owiekowi skierowania do szpitala :O

Udost臋pnij ten post

Je艣li wi臋c twoje prawe oko ci臋 gorszy, wy艂up je iodrzu膰 od siebie. (...) Tak偶e je艣li twoja prawa r臋ka ci臋 gorszy, odetnij j膮 iodrzu膰 od siebie (Mat. 5:29,30). 鈥濷ko, okt贸rym m贸wi艂 Jezus, oznacza zdolno艣膰 koncentrowania na czym艣 uwagi, 鈥瀝臋ka za艣 wyobra偶a dzia艂anie. Je艣li nie zachowamy ostro偶no艣ci, te cz臋艣ci cia艂a mog膮 nas zgorszy膰 spowodowa膰, 偶e si臋 potkniemy iprzestaniemy chodzi膰 zBogiem (Rodz. 5:22; 6:9). Kiedy wi臋c odczuwamy pokus臋, by okaza膰 niepos艂usze艅stwo wobec Jehowy, musimy podj膮膰 stanowcze dzia艂ania wsensie przeno艣nym wy艂upi膰 sobie oko lub odci膮膰 r臋k臋. Bogobojny Hiob o艣wiadczy艂: 鈥濸rzymierze zawar艂em ze swymi oczami. Jak偶e wi臋c m贸g艂bym zwraca膰 uwag臋 na jak膮艣 dziewic臋? (Hioba 31:1). Hiob, cz艂owiek 偶onaty, by艂 zdecydowany trzyma膰 si臋 Bo偶ych praw moralnych. Powinni艣my przyj膮膰 tak膮 sam膮 postaw臋, niezale偶nie od tego, czy mamy partnera ma艂偶e艅skiego, czy nie. Chc膮c unikn膮膰 niemoralnego post臋powania, musimy poddawa膰 si臋 pod wp艂yw ducha 艣wi臋tego, kt贸ry pomaga osobom mi艂uj膮cym Boga przejawia膰 panowanie nad sob膮 (Gal. 5:22-25).

Udost臋pnij ten post