Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomysl na niezapomniane pranie

Potrzebuje kreatywnych osob! Pomysly na jajlepsza nauczke.

Polecane posty

nie wierze, ze od brokatu lub krochmalu zepsuje sie pralka...

specjalnie przekartkowałam instrukcje pralki i jest np. napisane, że wybielacze i związki chloru mogą uszkodzić grzałkę. Nie wiem, co robi brokat, może pozapycha wszystko.

Ja tam nie chce uzywac tego wybielacza- mimo wszystko nie chce nikomu poniszczyc ubran, pralki z reszta tez nie. Wydaje mi sie, ze brokat nie powinien popsuc pralki. Przeciez z ubran tez czasem sa nitki w praniu albo takie kulki od zmechaconych swetrow, a mimo to z pralka nic sie nie dzieje. A myslicie, ze krochmal moze cos zepsuc??

Wiecie, w tym wszystkim nie chodzi o jakas zemste, ale o to zeby sasiedzi oduczyli sie uzywc czyichs rzeczy. Brokat czy krochmal nie zniszczylby im przeciez ubran czy pralki.

krochmal nie wiem, co zrobi. może po prostu wykrochmali im ubrania i nawet się nie kapną :D

ale brokat taki wszędobylski jest. i trudno się go pozbyć. Wiem, bo się kiedyś na kafelki wysypał. Mimo sprzątania przez dłuższy czas mi się różne rzeczy blyszczały:/ chyba bym się bała, że pozapycha filtry, albo coś.

qwertz, to co bys mi radzila zrobic w tej sytuacji??

ja już pisałam, żeby dyplomatycznie zacząć od kartki ("wytlumacze wam dzieciuchy" to ja) Słuchaj, osobiście naprawdę bałabym się, że komuś coś popsuję, a ten ktoś się potem zemści na mnie. Można spróbować jeszcze inaczej. Zagadać dyskretnie jakiegoś sąsiada, czy mu też płynu ubywa. Jednego, potem drugiego... taki wywiad środowiskowy zrobić:D Dyskretnie, że nikogo nie podejrzewasz o złodziejstwo, a raczej o pomyłkę, albo o brak pieniędzy na płyn. W końcu trafisz na złodzieja i może zrozumie, że robi źle.

Gość Bez obaw
Krochmal nie niszczy większości pralek - przecież właśnie do tego służy: do prania. Moim zdaniem możesz go spokojnie dodać do płynu. Masz przecież prawo przygotować sobie krochmal do swoich rzeczy i chcieć go użyć, więc nikt się nie będzie mógł przyczepić. A przy tym to, że ubrania zostały wykrochmalone, widać dopiero, gdy wyschną.;D Z jednej strony racja, że warto by było załatwić to pokojowo. Ale delikatny prztyczek w nos, taki jak wykrochmalenie ubrań, nikomu krzywdy wielkiej nie zrobi, a oduczy niefajnych sąsiadów robienia czegoś takiego w przyszłości. A jeśli pogadasz z nimi - ot, tobie przestaną podkradać płyn, bo stwierdzą "ojoj, kapnęła się", ale zaczną okradać kogo innego, dopóki tamten się nie zorientuje.

Wlasnie przygotowalam krochmalowy plyn do plukania tkanin dla naszych kochanych sasiadow:)

Zaluje tylko, ze nie mam kamerki zeby to nagrac:)

Nasz wyjatkowy plyn do plukania tkanin stoi juz na swoim miejscu:) Ciekawe kiedy nasi sasiedzi urzadza sobie pranie:D

Gość LEKOOOMANKAA
daj znać koniecznie :D

W weekend sprawdzimy czy znowu ubylo (tym razem specjalnego) plynu do plukania;)

Gość kamillllla
A może po prostu nie zostawiac płynu do płukania w dostępnym miejscu dla wszystkich.I srawa załatwiona.Żenujące to wszystko.Po co szukac sobie wroga wsrod sąsiadów .

Gość EccooMamaa
ja też jestem ciekawa jak wyszło..