Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomysl na niezapomniane pranie

Potrzebuje kreatywnych osob! Pomysly na jajlepsza nauczke.

Polecane posty

Gość wytłumacze Wam dzieciuchy
oczywiście, że bym się wkurzyła. ale najpierw spróbowałabym "pokojowych" metod.

pokojowych, czyli jakich? mam chodzic od sasiada do do sasiada i pytac kto z nich regularnie podprowadza nam plyn??

Gość halina rutkiewicz
farba jest najlepszym pomysłem:D tylko bezzapachowa;) jeszcze pralkę im rozdupczysz i bardzo dobrze;)nienawidzę takich cwaniaków;) tylko napisz jak coś zrobicie:D

haha, śmieję się jak tylko sobie wyobrażę faceta z wąsem w sztywnych spodniach posypanych brokatem :D Ale faktycznie brokat by mogli zauważyć, więc jakiś wybielacz lepiej. Jak już to zrobisz to nie zapomnij napisać :D

Gość provo.....
ale brokat OSIADZIE na spodzie !!!!!! to dupa!!!!!! BROKAT nie wyjdzie!!!!

już napisałam. zaczęłabym od kartki, że proszę uprzejmie nie ruszać. a tak na marginesie, taka dobra rada. Jak zaznaczasz kreską poziom, to zrób to na butelce trzymanej do góry nogami. Zazwyczaj po odwróceniu z powrotem kreska nie pokrywa się z linią płynu i trudniej się kapnąć po co ona w ogóle jest. Normalnie, ktoś może zauważyć i dolewać np. wody, dla uzupełnienia płynu.

Gość provo.....
no i to MUSI byc cos co nie smierdzi ,wiec doemstosy i wybielacze odpadaja.... farba chyba tez..............

nie wiem czy się nie powtórze bo nie czytałam całego topiku kup farbe do tkanin (ładnie pachnie) rozpuść ją w płynie do płukania. Koszt 3 zł :) do kupienia w pasmanterii

jak zrobi pokojowo, to jest również szansa, że kradzieże się skończą i nie trzeba będzie stosować sposobów niepokojowych:P

Gość a nie możesz zabierać z sobą
płynu do mieszkania?

Gość midulllllek
ja tez jestem za wybielaczem. i wtedy nie bedzie, ze to zemsta - bo moze sobie dolalas, zeby potem wyprac w tym biale tkaniny, czy cos. w koncu to twoja butelka i mozesz trzymac co chcesz ;) potem zamontuj kamerke albo zabierz pralke do mieszkania

Gość provo.....
helena dobrze prawi!!!!

W sumie to nie chce komus zniszczyc tych ubran. Tu chodzi o oduczenie tych ludzi siegania po czyjes plyny do plukania. Zaczne zabierac do mieszkania swoj, to zaczna krasc innym, a inni moga zaczac nas oskarzac, ze im bierzemy, bo nie mamy swoich...

czasami grzecznością i dyplomacją szybciej wygrasz z chamstwem. zacznij od zwykłej kartki z uprzejmą prośbą o nie ruszanie płynu. może ten ktoś się zreflektuje. dooobra, ale to jest moje zdanie. zrobisz jak uważasz.

Niech twoj maz napierdzi do butelki, zakreccie ja i postawcie na miejsce. Jak ten zlodziej to odkreci, to padnie od tego odoru:classic_cool:

Tyle, ze z ta dyplomacja to roznie bywa... A jak nie poskutkuje, to co zrobie??

zniszczysz komuś ubrania, zniszczysz pralkę. nie wiesz na kogo trafi. ten ktoś się zeźli i odpierdziuli coś Tobie. A pamiętaj, że ma tą przewagę, że wie, że to Twój płyn. Ty nie znasz złodzieja.

Gość provo.....
wytłumacze Wam dzieciuchy - powodzenia tobie zycze w zyciu kobieto...nie wiem gdzie ty sie uchowalas....

provo- ja widzisz uchowałam się i mam się dobrze, mimo, że stosuję "pokojowe metody" rozwiązywania problemów. "pokojowe" nie oznacza dawać sobie chodzić po głowie.

Co Ty piszesz?? Jak to zniszcze komus pralke i ubrania?? Przez dodanie krochmalu lub brokatu??

Gość halina rutkiewicz
ja głodnego nakarmię;) ale jak ktoś by mi podpierdalał coś notorycznie to idę na noże:D dzieci też tak wychowuje - wytłumacz ,przebacz a jak nie pomaga to działaj:) autorko niech chodzą cali na różowo albo zielono:D ostatecznie lepsze to niż wezwanie na policję co też możesz ostatecznie ze złośliwości uczynić;):D

dodasz brokatu, brokat im tą pralkę zapcha i? i po pralce. pałasz żądzą zemsty to się nie hamuj i rób co chcesz. tylko się nie zdziw, jak Ci potem jakiś sąsiad zrobi jakiś numer.

Gość kompot z żuka
ja bym wlała wybielacz do białego (pod warunkiem, że to płyn do płukania tkanin kolorowych)

Gość kompot z żuka
a z farbą czy brokatem bym nie ryzykowała raczej, bo ktoś może się zemścić

a potem Tobie, ktoś doleje farby do płynu i Twoja pralka też się pójdzie trzepać. i nie udowodnisz niczego.

Gość kompot z żuka
krochmal lub proszek do prania w płynie też są dobrym, mało toksycznym pomysłem

a może na pralce warto postawić szafkę lub pudło z kluczykiem. Raczej nikt nie będzie grzebał przy kłódce. wszystko zależy ile macie tam miejsca.

moj maz mowi, ze brokat bedzie dobry