Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Europejczykk

Polska w UE z perspektywy czasu

Polecane posty

Gość Europejczykk

Jak to oceniacie? Czy po tych paru latach od przystąpienia do wspólnoty dalej Wam się podoba?

Gość ave cesar
Bardzo. Można myć gary za dużo większą kasę.

Gość urocze czy komiczne
ciągle jest problem z pracą, ale "na szczescie" zawsze mozemy spakować walizke i wyjechać w poszukiwaniu "szcześcia" pfff..

dalej? zapytaj czy w ogóle nam sie podobało:)

Gość ShiZZZZZZZaaaaaaaaaa
To chyba nie jest najlepszy dział na tego typu rozważania.. Ale skoro już tu się znalazłam to się wypowiem - oceniam bardzo dobrze! Zwłaszcza z perspektywy branży jaką się zajmuję.

Gość niech zyje eurokołchoz
związek socjlaistycznych erepublik europejskich. Przecież regulacja krzywizny banana albo jak myć ręce to istna komuna. :O 🖐️ Jż pomijając narzucanie wzorców kulturowycgh dekretami komisarzy lud... tfu europejskich

Gość oolka223
Przecietny obywatel nic nie zyskal z czlonkowstwa z UE, za to bogaci sie tylko wzbogacili (przekrety z dotacjami)

Gość Pekinusss
Mi by się podobały gdyby Polska bardziej potrafiła walczyć o swoje i wygłaszać WŁASNE i zdecydowane zdanie.

Gość a czy coś....
straciliście z powodu UE? Co?

Gość Pekinusss
tak straciłem..dumę z bycia Polakiem:D

Gość Xavery 5000
Straciliśmy sporo ale przed UE - żeby do niej wejść zbijano inflację i popyt wewnętrzny. Przed UE to dopiero był kryzys. Teraz niewiele się zmieniło. Łatwiej o pracę bo można wyjechać i się w kraju zluzowało jednak teraz część wróciła i co.. czy wysiłek był warty tego... Kto ma siły na mycie garów czy robotę na budowie to pewnie sobie UE chwali. Rolnicy też przez dotacje. Amatorzy używanych audic i wieśwagenów też. Jednak myslę że większość ma UE gdzieś, w kończu nie żyjemy w UE tylko w Polsce i nic tego nie zmieni.

Gość Pekinusss
Xavery 5000-w pełni cie popieram

Gość a czy coś....
" tak straciłem..dumę z bycia Polakiem " mój poziom dumy z bycia Polakiem jets taki sam jak przed UE. Polacy się nie zmienili.

oolka223 Przecietny obywatel nic nie zyskal z czlonkowstwa z UE, za to bogaci sie tylko wzbogacili (przekrety z dotacjami) Gó**o prawda! Przeciętny obywatel może(wymienie tylko podstawowe nie mam ochoty się rozpisywać): - swobodnie wyjechać kiedy chce na terenie UE i na ile chce, też w celach zarobkowych. - walczyć o swoje prawa w przypadku ich naruszenia na forum europejskim - czerpać wiele istotnych informacji z systemów gromadzenia danych europejskich - zyskać dzięki konieczności dostosowywania standardów Polskich do UE

Gość a czy coś....
ale przeciętny obywatel nie może zarobić 10 000 euro miesięcznie bez względu na kwalifikacje i znajomość języka a przecież należy mu się, bo Polakiem przecież jest!

Gość Pe13
a czy coś-a ty zarabiasz 10tysi? Weź się..

Gość a czy coś....
nie...ale nie dlatego, że jesteśmy w UE Tylko widocznie kwalifikacji mi zabrakło i szczęścia Unia nie ma nic do tego A niektórzy winią unię za swoje osobiste niepowodzenia...:)

Gość tylko too
jedyna korzysc z czlonkowstwa jak dla mnie to swoboda wyjazdu i pobytu w krajach czlonkowskich UE ludzie ktorzy musza miec wizy maja o wiele gorzej

Gość Kikooooo
tylko too-i co to ma być ta swoboda wyjazdu? To tak wielka korzyść?:D nie żartuj!

Gość a wcześniej było
lepiej? Dlaczego? Co było lepszego przed UE?

Gość aquariuss
moim zdaniem jest lepiej, bo jest de facto wiecej pracy. ale nie dla wszystkich dla ludzi którzy wolą stajonarnie żyć na uboczu, jest cięzej, globalizacja zabrała lokalnym firmą pracę. Ludzie muszą wyjeżdżać co rodziela rodziny.

Gość a wcześniej było
ale globalizacja to coś innego niż członkostwo w UE! UE nie jest winna bezrobociu w Polsce i temu, że Polacy wyjeżdżają na zmywak. A

A zapomianają wszyscy o takich rzeczach jak fundusze unijne. Dotacje dla przedsiebiorców - pobudowano nowe zakłady, unowocześniono produkcję. Gminy mogły budować drogi, oczyszczalnie ścieków, kanalizacje. Przecież to powyższe ma bezpośredni wpływ na życie przeciętnego kowalskiego.