Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

łe rety...

Uporczywe telefony z ofertami na telefon stacjonarny

Polecane posty

Czy ktoś z Was wie jak można powstrzymać ciągłe telefony z ofertami pościeli, garnków, przejścia do tele2 i inne? Telefon jest na moją Ciocię, która jest juz osobą wiekową - ma ponad 80 lat, bardzo łatwo jej coś wmówić, odkręcałam już conajmniej trzy razy umowę z tele2 i innymi telekomunikayjnymi "cudami" na codzień nie ma mnie w domu więc siłą rzeczy nie mogę za każdym razem ich "spławiać" dowiaduje się za to po czasie, że np. Ciocia była na jakimś pokazie pościeli, czy kupiła coś kompletnie niepotrzebnego.

Gość NATALA..............
Przekierunkuj telefon stacjonarny na Twoją komórkę.

Takie rozwiązanie to nie rozwiązanie. Pod telefonem jest moja Ciocia - jak pisałam wiekowa osoba, z niestety już kulejącym zdrowiem więc musi być możliwość kontaktu w każdej chwili.

Gość 3 razy w roku
zapytaj skad maja ten numer przekieruj tel na siebie powiedz, ze nie zyczysz sobie wiecej telefonow bo wezwiesz policje

Nie wiem czy to coś pomoże ale ja np wczoraj bardzo się wkurwiłam na orange (sms o wygranej BMW) zadzwoniłam do biura obsługi i nawtykałam jakiejś lasce że jeśli jeszcze raz dostanę taki sms (a było ich sporo) to po pierwsze zmienię sieć a po drugie zgłoszę to na policji jako nękanie mnie. laska odpowiedziała że przyjęła i zablokują takie wiadomości

Pytałam powiedzieli, że z książki telefonicznej - numer jest już kilkanaście lat, więc pomimo, że od paru lat już w książkach go nie ma to najwyrażniej mają starsze. Telefonów przekierować do siebie nie mogę, bo ja jestem w domu raz, czasami dwa co trzy miesiące i chcę mieć kontakt z Ciocią, z resztą nie tylko ja ale i reszta Rodziny. Straszyłam już ustawami o niechcianych ofertach handlowych i to kompletnie nie działa.

Z sieciami komórkowymi jest łatwiej, bo właśnie można takie wiadomości zablokować, a tepsa tego nie robi, z resztą chyba to niemożliwe, bo takie telefony są ze zwykłych numerów stacjonarnych.

Gość Jeszcze raz postrasz
Zapytaj wyraznie o imie, nazwisko, zapytaj czy Pani slyszala ze maja Panstwo nie dzwonic, czy Pani wie, ze nagrywam rozmowe

Powiem Ci, że ja już tyle razy straszyłam i to takimi rzeczami, że teoretycznie nie powinni dzwonić, a w praktyce wygląda to tak, że np, jednego dnia potrafią zadzwonić z jakiejś tam firmy trzy razy, za każdym razem ktoś inny i mi tłumaczą, że nie mają możliwości zaznaczenia u siebie w bazie danych, że ktoś nie życzy sobie telefonów, na pytanie dlaczego w takim razie nie wykreślą tego numeru z tej ich bazy danych odpowiadają, że ich bazą jest np. zwykła książka telefoniczna :o