Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królowaBona

utrata wagi a karmienie piersia- czy to idzie zawsze w parze??

Polecane posty

Gość królowaBona

Urodziłam 3 miesiące temu. Cały czas karmię piersią na zawołanie. W ciąży nie przytyłam dużo bo tylko 8 kg. Po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą. Po 6 tygodniach musiałam mieć operację, wtedy schudłam 4 kg które szybko wróciły.Zastanawiam się czy jak będę karmiła nadal piersią to czy moja waga pójdzie w dół bo jak na razie stoi w miejscu i ani drgnie. A mam małą nadwagę i bardzo chciałabym stracić choć z 10 kg. Czy mam jakieś szanse czy taka już moja natura??

nie da sie skorelowac karmienia i chudnięcia. to kwestia hormonów. niektóre chudną, niektóre tyją jeszcze bardziej. samo karnienie nie załatwi sprawy.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ja karmiac tylam niestety

Gość ja karmię 3
karmie 3 miesiące i nie chudnę, a nawet przytyłam 2 kg :(

ja karmiłam 11 miesięcy i schudłam prawie 24 kg,. w czasie ciąży przytyłam 12 kg :) ale ja karmiłam alergika i byłam na dość restrykcyjnej diecie (zero nabiału, pieczywa, kupnych wędlin itp)

Gość królowBona
No właśnie chciałabym pytam o to tutaj na forum bo ja już przed ciąża miałam problemy z hormonami, cały czas podwyższona prolaktyna i wyciek pokarmu z brodawek. I wydaje mi się że wszystko już jest tak jak było przed ciąża tyle tylko ze teraz to co wycieka mi z brodawek wypija moja mała. Okres pojawił mi się już p 6 tyg po porodzie, mimo iż karmię. To też mi się wydaje trochę dziwne. Ale wydaje mi się że to chyba właśnie sprawa tych hormonów. boję się tego że gdy przestanę karmić małą to nadal będę miała ten pokarm w piersiach, tak jak to było przed ciążą. Wydaje mi się że waga już ani drgnie. Bo przed ciążą mimo iż mi ciekło to też nie chudłam.

Gość mała agtka a ile ważysz
i ile wazyłaś i przy jakim wzrosćie?

to chyba zależy od organizmu. ja karmiłam prawie 6 miesięcy. w ciąży przytyłam 18 kilo (przed ciążą miałam niedowagę) i po 5 miesiącach wróciłam do wagi początkowej.

Gość królowBona
ważę 72 kg. tyle co przed ciążą. A wzrostu mam 160cm. Więc nic dziwnego ze chciałabym schudnąć chociaż te 10 kg.

Gość dsgsd
Ja też przytyłam podczas karmienia, to co szybko zeszło po porodzie zaraz nadrobiłam :(

Gość hgry
Ja nie karmiłam intensywnie bo miałam mało mleka. Utratę wagi zawdzięczam więc w swoim odczuciu niedosypianiu, kręceniu się przy dziecku, braku czasu na jedzenie.

nie karmiłam więc z doświadczenia wam nie powiem ale na logikę biorąc to samo karmienie raczej nie ma wpływu na chudnięcie a raczej dieta jaką w czasie karmienia sobie sprawimy :) jak będziemy jeść ziemniaki i zagryzać je makaronem to na stratę wagi nie mamy co liczyć :D

Gość mama karmiacaaaaa
to jest tak ze matka karmiaca do produkcji mleka zuzywa cos ok 800kcal dziennie, wiec jesli je tyle co jadla wczesniej to predzej czy pozniej schudnie. Druga sprawa to dieta, karmiąc zazwyczaj nei jesz fast foodow, nie pijesz slodkich napoi gazowanych i ogolnie odzywiasz sie zdrowiej a co za tym idzie zdrowo chudniesz no a hormony to inna sprawa i wiadomo u kazdej z tym inaczej