Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ileileileile

ile płacicie niani za 1h?

Polecane posty

Gość ileileileile

Gość dobra spacerówka
4,2 ale to moja rodzina więc ze mnie nie zdziera :D ale tak średnio 5-6 zł za godz sie płaci u nas w Białymstoku

Gość KAJANKA
50 ZŁ.

Gość ileileileile
50zł to chyba na dzień a nie na h

Na studiach, zanim miałam własne dzieci (czyli jakieś 7-3 lata temu) brałam 8-10 zł za jedno, a rodzeństwo: 10-12 zł za godzinę. Teraz widzę, że dużo mniej proponują, spotykam nawet ogłoszenia, że stawka to 4-6 zł (duże miasto!). Dla mnie dobrze, jak będę potrzebować, to się nie wykosztuję, ale współczuję nianiom, zwłaszcza tym co robią to z pasją...

ja dostawalam 5 zl jak pracowalam na stale, a jak gdzies dochodzilam na kilka godzin raz kiedys to 8-10 zl...

U nas (mało miasto!) stawki są różne. Myślę że na to wpływa wiele czynników np: wiek dziecka,wielkość miasta, obowiązki niani itd. Widzę że stawki kształtują się 4.5-6 zł za 1/godz. Jak mój synek miał 2lata to za godzinę płaciłam 5 zł.Spytałam się niani prosto z mostu ile by chciała zarabiać za godzinę ,odpowiedziała że 5zł i tak zostało.Miała się tylko zajmować dzieckiem - zabawa w domu,spacer jak ładna pogoda,ewentualnie podgrzanie jedzenia dla dziecka.

Ja płacę 8 zł/h. Niania jest przy tym niezawodna bo i zadowolona pomimo że niewiele pieniędzy ale na tyle mnie stać. Raz w tygodniu niania prasuje też niewielką ilość ubranek malucha a pracuje 8 - 9 godzin dziennie.