Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochani moze ktos wie..

SKOŃCZYŁAM 26 LAT ALE STUDIUJE DZIENNIE !CZY PRZYSŁUGUJE MI UBEZPIECZ. Z UCZELNI

Polecane posty

W GRUDNIU SKONCZE 27 LAT ALE TERAZ JESTEM OD PADZIERNIKA DOPIERO NA TRZECI ROK STUDIÓW DZIENNYCH REAKTYWOWANA BO MIALAM PRZERWE W STUDIACH I MUSIALAM WYJECHAC ZA GRANICE ZAROBIC BO BYLAM W CIEZKIEJ SYTUACJI FINANSOWEJ.. TERAZ PRZYJETO MNIE NA TRZECI ROK STUDIÓW MAGISTERSKICH DZIENNYCH Z POWROTEM ALE NIE WIEM CZY NALEZY MI SIE UBEZPIECZENIE Z UCZELNI BO ROBILAM NA CZARNO DO TEJ PORY A RODZICÓW NIE MAM I NIE JESTEM NIGDZIE UBEZPIECZONA.. JAK MYSLICIE? PODOBNO PO UKONCZENIU 26 LAL NIE NALEZY SIE UBEZPIECZENIE Z UCZELNI :(

Gość wu wu wu op op op
jak jesteś dziewica to ci przysluguje

NIE ZARTUJCIE BO PYTAM SERIO

Gość kamila z wrocławia 123
niestety ubezpieczenie przysługuje do ukończenia 26 roku życia, w tej sytuacji powinnaś zarejestrować się do Urzędu Pracy jako osoba bezrobotna, wówczas będziesz podlegała pod ubezpieczenie.

Gość chyba sie z cipom
na rozum zamieniłaś, myślisz ze bedziesz wiecznie studiować i jeszcze czerpać z tego korzyści

Gość ubezpieczenie Ci przysługuje
tylko nie jest ono automatyczne, jak u osób ponizej 26 roku życia. aby miec ubezpieczenie musisz zgłosic się do działu ubezpieczen na uczelni. Wcale nie musisz chodzic do urzedu pracy

Gość DOOO kochani moze ktos wie..
lPRZYSLUGIJE WG TEGO CO PISZE TUTAJ Kolejność zgłaszania do ubezpieczenia zdrowotnego: 1. Jeżeli student jest zatrudniony na umowę o pracę, do ubezpieczenia zgłasza go jego pracodawca. 2. Jeżeli student prowadzi własną działalność gospodarczą, obowiązek ten należy do niego. 3. W trzeciej kolejności obowiązek zgłoszenia studenta do ubezpieczenia mają rodzice studenta. Tak się dzieje jednak w przypadku tych studentów, którzy jeszcze nie pracują lub nie prowadzą własnej działalności gospodarczej oraz nie mają ukończonych 26 lat. Zgodnie z ustawą o ubezpieczeniu zdrowotnym każdy student, także student studiów doktoranckich, od dnia ukończenia 26 roku życia zostaje wyrejestrowany z ubezpieczenia jako "dziecko" zgłoszone przez rodzica. 4. Studenta, który ukończył 26 rok życia lub nie podlega ubezpieczeniu z innego tytułu, do ubezpieczenia zgłasza uczelnia, w której się uczy. O to, żeby uczelnia zgłosiła studenta do ubezpieczenia w NFZ, występuje sam zainteresowany. Zgłoszenia musi dokonać po immatrykulacji i złożeniu przez studenta oświadczenia o niepodleganiu obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego z innego tytułu (np. umowa o pracę, umowa zlecenia lub jako współmałżonek osoby ubezpieczonej). Dotyczy to wszystkich typów uczelni i trybów studiowania, czyli także np. uczelni prywatnych, studiów zaocznych itp.

Gość fgjgfvjkukcguklfuylfyul
dawałaś zada za granicą! polki już nikt mądry nie tknie! tylko murzyn albo ciapaty!

CIEZKO PRACOWALAM I SPRZATALAM DOMY ZA GRANICĄ BY MIEC NA CHLEB...RODZICÓW NIE MAM WIĘC NIE BYLO MI ŁATWO JAK WAM ..NIE OCENIAJCIE MNIE..MIMO TO CHCE SKONCZYC STUDIA DZIENNE BO ZACZELAM I SKONCZE..NIEWAZNE ZE STARA JESTEM ..WIERZE ZE SIE MARZENIA MOZNA W KAZDYM WIEKU SPELNIAC.

Gość wu wo we
Nie jesteś stara. Jesteś słodka laska.

Gość STARA DUPA JESTES

Gość przysługuje ja też się
starałam i dostałam, tylko musiałam napisać oświadczenie, że nie pobieram renty, emerytury ani nie jestem ubezpieczona na męża (jestem mężatką)

Gość nie przysluguje