Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolciia_1617

Pezentacja maturalna z j.polskiego

Polecane posty

Gość jolciia_1617

Witam. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze w wyborze ksiazek na przygotowanie prezentacji. Moj temat to Słynne pary kochankow w literaturze. Przedstaw temat na wybranych przykladach . Mozecie pomoc ??

Gość stara przemądrzała
Romeo i Julia, Tristan i Izolda, Winicjusz i Ligia, Abelard i Heloiza, Laura i Filon... Przejrzyj podręczniki do języka polskiego, to znajdziesz jeszcze kilka innych.

słynne pary kochankow ?? bosz... nuuuda w umnie w klasie mialo to pare osob. i ledwo wyciagneli z 10 pkt/ w prezentacji chodzi o to zeby byla ciekawa, inna niz wszystkie. ja najpierw wybralam o reklamach, ale w lutym zmienilam na zapozyczenia. od poczatku wiedzialam ze z nudnej literatury nie chce, tylko z jezyka. i co ? i 90%. mimo zapomnien i pomylek ze stresu tak duzo, bo prezentacja inna i ciekawa. inni za perfekcyjnie wypowiedzenia dostawali od 1- do 15 pkt, ale dlatego ze nuda nuda nuda warto wybrac ciekawa i inna prace. a z jezyka jest duzo latwiej

pozatym nie wiem jak che ci sie czegokolwiek szukac. przeciez jest tyle mozliwosci, kupic prace, odpisac od kogos, znalesc w necie...

Gość stara przemądrzała
Masz rację, Zakłopotana. Wrzuciłam temat prezentacji autorki w google i ... do wyboru, do koloru. Nawet jesli nie chce zrzynać dosłownie, to pomysłów i podpowiedzi znajdzie tam dosyć.

Myślałam niemożliwe, zjawisko nieprawdziwe. Twe ciało opalone na wszystko już gotowe jest. Solarium,auto,kasa- ty wierzysz,że to klasa, lecz prostactwo w tobie drzemie. pół gminy z ciebie śmieje się. Ja to wiem, inni też. Marne ciacho z ciebie jest, słoma z butów ci wystaje, żadnej to nie rusza wcale. Gorzki los czeka cię, jeśli wnet nie zmienisz się. U mnie szanse zmarnowałeś,ja takiego nie chcę mieć. Nie jestem łatwa, chociaż ty tak tego chcesz. Nie jestem łatwa i nie będziesz mnie dziś mieć. Nie jestem łatwa może wreszcie zmienisz się, bo nie dasz rady raczej nigdy zdobyć mnie. Poznałem laskę prawie cud, usteczka słodkie niczym miód. Lecz kiedy tylko zagadałem, ona gadać nie chce wcale. Pytam czemu tak to jest, że nie mogę ciebie mieć. Ona tylko mówi "nie" to nie zdarzy nigdy się. Nie, nie, nie wiem kolego. Wszystkie laski nie wiedzieć dlaczego odrzucają,wyśmiewają, jakieś ''ale'' zawsze do mnie mają. Czemu?-bo nie rozumiem, każda panna tu w tym tłumie Kasa,złoto, bryka ładna nie poleci na to żadna. http://www.youtube.com/watch?v=0O7nbvkZ0U8

nie debile, ale leniwi. :D pozatym kupowac prace to nie bardzo bo oni pisza bardzo dlugie prace i trudne. ja sobie napisalam na 1 kartke a4. i do tego plakat

kolezanka kupila i miala 6 stron z tego nic nie umiala prawie, bo wiadomo jak sie samemu nie pisze lub chociaz nie przepisuje to sie malo wie o czym to jest. a najlesze jest to, ze ona w pracy miala pewna lekture ktora potem byla na pisemnej :D i ona nie wiedziala co to za lektura, wiedziala tylko ze ma ja w pracy. i tak nie zdala pisemnej ...

Gość piczkaxxxxxxxxx
ja sie tam uczyłam słowo w słowo na pamiec i mowilam bez zająknięcia , jak bym tego sama nie napisała to tez bym sie nauczyla :classic_cool: