Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asfdfdfg

brzuch w 9 tygodniu ciąży...

Polecane posty

Gość asfdfdfg

czy widac u was jakies z miany w 8 tc? Ja mam wydety, nieco wiekszy brzuch ponizej pepka, jest tez twardszy niz zwykle...czy to normalne ze juz zaczyna rosnac?

Gość skaarpecia
Normalne. To, co jest większe, to jeszcze nie macica, ale nadęte, napęczniałe jelita.

Gość nie uvcz
w oczach ci sie fasolkuje:) nie rosnie nic w tym okresie... zwarjowalas

Gość kafeterianka123456
ja jestem w 11 i w pasie urosłam juz 20 cm... a waga ta sama od 11 tygodni :) pytałam położnej czy to normanle, że już tyle mi brzuch urósł bez zmany wagi, powiedziałą, że skoro mój organizm tego potrzebuje to rośnie, a dodam jestem szczupłą osóbką :)

Gość asfdfdfg
:) wiem ze to nie dziecko, teraqz jest doslownie fasolka ale dziwie sie i nie rozumiem czemu brzuch mam tak nadety :( jak tak dalej pojdzie to bedzie wielki jak balon, skoro kiedy dziecko jest tak malenkie ja juz mam powiekszony brzuch...

Gość tgfff
dokladnie, ja rownierz mialam brzuch powiekszony od napuchnietych jelit..no i strasznie meczyly mnie wzdecia..

Gość gegerg
Potwierdzam, też miałam większy brzuch. Okazuje się że to z powodu hormonów.

Gość gryczka
Owszem, jest to możliwe, ja w 9 tygodniu nie mogłam już zapiąć spodni sprzed ciąży. Jednak najprawdopodobniej jest to kwestia wzdętych jelit, a nie powiększającej się macicy.

Ja też nie moglam zapiąć spodni żadnych, choc 4 kg zchudłam. Po prostu się tam ponaciągało wszystko i jelita i myślę, że macica też się jakoś rozpulchnia. Ale na pocieszenie powiem, że widac było tylko jak byłam bez ubrania, tak, że widziałam to tylko ja i mój mąż. Nikt z zewnątrz nie zauważał.

w zasadzie niektórzy zorientowali się dopiero w piątym miesiącu, że jestem w ciąży

Gość nininka
Ponieważ Belzebubek wywołał spora dyskusję podsyłam linka... http://gorny.edu.pl/imiona/ i tak po lewej stronie w drużynie chłopców....na 224 pozycji - Belzebub ale zapomniałam jeszcze o jednej dziewczynce powiedzieć, spójrzcie na prawo, na miejsce 288 - Niunia :) P.S. Kwadrat :) dobre! Co Ci ludzie wymyślają ? :)

Gość nininka
Przepraszam dziewczyny, wkleiłam nie tu gdzie trzeba