Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne to...

twardy brzuch w 6. miesiącu

Polecane posty

Gość dziwne to...

mam pytanie. Jestem w 25 tygodniu, od jakiegoś czasu zdarza mi się twardnienie brzucha, boli mnie wtedy jak na okres i mam nudności. Jak się położę to zazwyczaj po ok. 15-20 min. przechodzi. Zdarza mi się to co 2, 3 dni, kilka razy w ciągu dnia. Czy to normalne? Pierwszą ciążę przeszłam bez żadnych dolegliwości i teraz trochę się niepokoję, a lekarz na wczorajszej wizycie stwierdził, że wszystko ok.

moze sa to skurcze przepowiadajace? moge sie one zaczynac juz w II trymestrze... ja mam to samo, po wysilku lub od dluzszego stania... tez lekarz mi powiedzial, ze wszystko jest ok i mam sie nie martwic

Gość dziwne to...
mi lekarz nic nie powiedział, tyle tylko, że może mam problemy z trawieniem, ale ja wiem, że to nie to... Dziś np. wzięłam no-spę, mimo, że lekarz kazał brać w wyjątkowych bólach, bo nie szło wytrzymać, a w sumie to nie wysilam sie zbytnio, nie pracuję, opiekuję się dość niewymagającym trzylatkiem. Kurczę, w tamtej ciąży do ostatniego dnia mogłam góry przenosić, a ta ciąża to chyba za karę daje mi tak w kość hehe

skorcze przepowiadajace sa raczej bezbolesne, jezeli lekarz twierdzi ze jest ok, to raczej jest ok, u mnie tez co raz wystepuje tardnienie brzucha ale nie mam przy tym zadnych bolowych dolegliwosci, po 30 sec przechodzi,

Gość dziwne to...
też myślę, ze chyba przecież skoro by widział coś niepokojącego w badaniu to by powiedział, ale ostatnio mam mieszane uczucia co do niego. Przed ciążą poważnie zajął się moimi problemami z prolaktyną, ogólnie jest rozchwytywany, polecany itd., a w ciąży nie chciał mi dać skierowania na toxo, twierdząc, że nie jest refundowane, a badania morfologię i mocz zlecił ostatnio 23 czerwca, potem na dwóch wizytach nie widział takiej potrzeby, dopiero wczoraj dał skierowanie, czyli w sumie będzie 15 tygodni przerwy, a chyba jednak mocz to trzeba częściej kontrolować...

no ja robie morfologie krwi i moczu co miesiac... jednak to jest wazne czy sie bialko w moczu nie pojawia np, bo wtedy to oznacza, ze jest ucisk na nery..

no i dobrze Ci powiedział. toxo praktycznie nie jest refundowane, a jesli nic sie nie dzieje niepokojącego, nie masz wysokiego ciśnienia, nie puchniesz ponad norme itd. to mocz mozna robić rzadziej...