Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milka caramel

Mam szans dostać mieszkanie? Ile będę czekać?

Polecane posty

Gość milka caramel

Mieszkam na śląsku, mam dwoje małych dzieci. Mieszkamy z mężem z jego rodzicami. MAM DOŚĆ !!!!!!! Nienawidzę tu mieszkać. Chciałam złożyć wniosek o mieszkanie, ale nie wiem czy mam szanse i jak długo się oczekuje. Mając dzieci mam jakieś pierwszeństwo?

Gość wnioskuje......
najszybciej to dostaniecie kredyt w banku! ....zamiast żerować.....

Gość hyfreiuy
Musisz złożyć wniosek w urzędzie miast...zależy dużo od dochodu nie moze przekraczać progu ustalonego w Twoim mieście. Na takie mieszkania czeka sie latami...i niestety jest to na podst.wynajmu. Umowę podpisuje sie na pare lat po czym jest ona przedłużana znowu na podst dochodu itd. Aby szybciej uzyskac takie mieszkamie mozesz napisać pismo aby dostać mieszkanie do remontu, które zgodnie z umową remontujesz na na swój koszt ;/

Gość ciezarowkaa25
szczerze to samo to że masz dzieci nieuprawnia cie do mieszkania - musiałabyś mieć np. kilkoro dzieci albo jakieś niepełnosprawne albo być chora ty lub mąż - to że niechcesz mieszkać z teściami to nie jest wystarczający powód żeby dostać mieszkanie - przypuszczam że każdy by chciał mieć swoje i za darmo

o mieszkanie na śląsku ciężko koleżanka złożyła jak tylko skończyła 18 lat i do tej pory zero odzewu a w grudniu skończy 27 :/ a o mieszkanie do remontu złożyła :/ złożyć możesz to nic nie kosztuje ale przygotuj się że pewnie to mieszkanie to dopiero dzieci dostaną twoje :/

Do roboty!!! Wkurza mnie takie coś..też bym chciała dostać a muszę zarobić i zbudować!!

Gość jghn mhl
Czasami urzad miasta robi przetarg na mieszkanie. Są 2 rodzaje przetargu - albo na kupno, albo na wynajem. Ostatnio mój tata wygrał przetarg na wynajem mieszkania. Licytuje się kto będzie płacił więcej czynszu za metr kwadratowy. Są to zazwyczaj mieszkania do remontu w jakiś kamienicach. Wtedy jest warunek, że przez pół roku nie płaci się czynszu, ale trzeba to mieszkanie wyremontować. Po pół roku przychodzą sprawdzić, czy remont ukończony i jak tak, to jest Twoje. Niektóre spółdzielnie mieszkaniowe też robią takie przetargi.

Gość zeby dostać kredyt
to trzeba mieć odpowiedni dochód i być do banku wiarygodnym.

dlugo sie czeka moje kolezanki gdy mialy 18 skladamy wnioski o mieszkanie (do remontu) i teraz 25 na karku i zadnego odezwu. Znam jedna kobiete co jest samotna matka i dostala mieszkanie z urzedu (dobre kilka lat temu)ale to taka rudera ze glowa boli bez wc ,lazienki i jeszzce myszy no ale ja rodzice wyrzucili z domu jak zaszla w ciaze wiec musiala wziac to mieszkanie

Gość nie rozumiem takich ludzi
ja mam mieszkanie 50 m, trzy pokojowe i jedno dziecko, bo nie mamy więcej pokoi, ponieważ jeden dla dziecka, drugi pokój sypialnia a trzeci salon. Jak można narodzić dzieci nie mając warunków na ich wychowanie

Gość kup sobie babo
każdy by chciał dostać za frajer. w czym jesteś lepsza od tych którzy musieli się zadłużyć i teraz przez 30 lat będą się zarzynali żeby spłacić kredyt?

Gość kup sobie babo
szlag człowieka trafia jak coś takiego czyta...każdy by chciał dostać na ładne oczy:O

Gość czekolada z alkoholem
nie zazdego stac na kredy i kupic mieszkanie ale widac tu co drugi to bogacz kupe kasy sciemniac to wy umiecie

Gość kup sobie babo
spadaj obiboku. pytam jeszcze raz i odpowiedź mi na pytanie: jest wg Ciebie sprawiedliwe ze ktoś wypruwa sobie żyły żeby mieć marne 50m2 , spłaca to 30 lat, nikt mu nic nie dał musi sam zarobić a ktoś inny dostanie w prezencie? pytam się z jakiej racji kurwa? co to za rozdawnictwo.skończyły się czasy , że "miasto da". dzisiaj trzeba sobie kupić albo wynająć. każdy by chciał dostać za frajer, "bo ja nie chce mieszkac z teściami". bierzcie się za robote nieroby!

Gość jakataka345
Jezeli stać Was powyżej na mieszkanie to je kupcie :) Kobiete która zalozyla post nie stac i chce rady...najzwyczajniej w świecie zapytała...czemu w Was tyle złosliwości, przeraża mnie to... dlaczego nie moze dostać tego mieszkania??? bo co ...Ty jedna z drugą kupiłyście , wzięłyście kredyt??? ja tez wzięłam kradyt, bo mnie na niego było stać, nie każdy ma takie szczęście !!! Wstrętne baby z Was są...

Gość ...DO KUP SE BABO
do kup se babo Jesteś frajerką to wzięłas kredyt i teraz go spłacaj!!!!KAZDY JEST KOWALEM SWEGO LOSU, ja dostalam piekne 2 pokoje w Krakowie...hehehehehehe!!!! I TAKICH PIEPRZONYCH ZAZDROSNIKÓW MAM W DUPIE I SIE SMIEJE Z NICH!!!

Gość kup sobie babo
to się smiej, a ona niech sobie składa wniosek i czeka 15 lar:D owszem wzięłam kredyt i bez większego bólu spłacam bo mam dobrą pracę, ale cieżko na to pracuję i nie wyciągam łap żeby mi ktoś dał:O pieprzone nieroby. macie postawę roszczeniową i dlatego będziecie do usranej śmierci mieszkać z tymi teściami i się uzerać:D no ale po co samemu zapracować, jak można dostać...

Gość a może ja.....
eee tam,15 lat to przesada, tylko nie trza na dupie siedziec i czekac na odpowiedz tylko chodzic, chodzic, smęcic babom w Urzędach itd.;-),wiem po sobie :-D

Gość kup sobie babo
może niech Wam jeszcze wyremontują i dorzucą auto dla całej wesołej rodzinki? złóż wniosek:D może są jakieś gratisy:p

Gość czekolada z alkoholem
kup sobie babonie kazdego stac zeby wziąsc kredyt masz dobra prace to sie ciesz tylko pamietaj ze za chwilke mozesz jej nie miec i co wtedy zrobisz/??????jestes strasznie zlosliwa i zawistna !!!

Gość kup sobie babo
do a może ja...nie wiem w jakim mieście mieszkasz ale ja w jednym z największych w Polsce i znam ludzi którzy już drogę do urzędu wydeptali i gówno mają a nie mieszkanie...a łażą już tak ponad 10 lat...tylko jeden znajomy mi koleś dostał ruderę do remontu po 3 latach, ale on ma 5 dzieci...

Gość kup sobie babo
droga czekolado nie jestem zawistna, tylko wkurza mnie postawa roszczeniowa! dlaczego ona nie spytała czy ma szanse na kredyt a dopiero potem nie spytała o możliwość otrzymania mieszkania z miasta? bo nawet jej do łba nie przyszło,ze normalni ludzie muszą sobie zarobić na własne M. ona od razu liczy, zę jej dadzą...bo ona jest rozumiem lepsza od innych i jej się należy....

Gość a może ja.....
podpisuje sie pod postem wyzej , brakowało mi słów na te żmiję "kup sobie"

Gość kup sobie babo
ale zrozum człowieku, ze nikomu dziś nie jest lekko...każdy musi sam zapracować, trzeba nauczyć się roboty a wtedy można do czegoś dojść. rozumiem ze socjalizm Wam się marzy? albo niech Państwo daje każdemu na start mieszkanie, albo niech nie dają nikomu chyba że przypadki naprawdę drastyczne kiedy ktoś np., z powodów zdrowotnych nie może podjąć pracy. takie rozdawnictwo psuje ludzi, podchodzą do sprawy, ze nie ma się co starać bo Państwo da...każdy sam musi zadbać o siebie i swoją rodzinę.

We Wrocławiu na mieszkanie w TGSie czeka się około 3 lat, zależy na jakim etapie jest budowa osiedla. Nie można jednak przekroczyć jakiegoś tam dochodu na osobę. Są mieszkania dla jednej osoby jak i dla rodzin z kilkorgiem dzieci.

Gość kup sobie babo
jasne, jestem zmiją bo uważam, zę zdrowym ludziom nie należy dawać takich prezentów bo jest to nieuczciwe wobec tych którzy sami muszą na to zarobić:D jasne, tak sobie tłumaczcie. wiadomo,ze lepiej liczyć na Państwo niż ciężko i uczciwie pracować na dorobek...