Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marzenkaBOBAS

umowa na czas określony

Polecane posty

witam was dziewczyny! mam wielki problem bo nie mam zielonego pojecia na ten temat... jestem w ciazy i mam umowe na czs okreslony, umowa mi sie konczy w pazdzierniku 2010roku .czy moj szef musi mi przedłózyc umowe do dnia porodu jesli termin porodu mam na poczatek stycznia..... umowe miałam na 8miesiecy ale juz w tej firmie pracuje ok 2lat tylko cały czas mam przedłózana umowe na czas okreslony...jesli sie znacie odpowiedzcie mi...z góry dziekuje i pozdrawiam

musi musi :) MOJA KOLEŻANECZKA UKRYŁA CIĄŻE ZOSTAĄŁ ZATRUDNIONA NA CZAS OKREŚLONY A W 6 MC PRZYZNAŁA SIĘ ,ŻE JEST W CIĄZY BO WIDAĆ NIE BYŁO I TYM SAMYM UMOWA ZOSTAŁĄ PRZEDŁUZONA, ONA POSZŁA NA L4.

Gość kasia877
ja miałam taką samą sytuacje:) musi Ci przedłuzyc do dnia porodu a pozniej macierzynskie bedzie Ci placił zus powodzenia życzę:)

Gość kasia877
nieprawda... moja kolezanke zwolnili z pracy po miesiącu jak tylko sie dowiedziala ze jest w trzecim miesiącu poleciała do szefa i niestety musial ja przyjąć z powrotem no chyba ze sie cos zmienilo???

zwolnić nie może, ale zgodnie z kodeksem pracy, jeśli umowa kończy się przed 12tygodniem ciąży nie musi być przedłużona. W Twoim wypadku będzie pełne 3mis. więc spokojnie Art. 177 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.