Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna wysypka

Wysypka nad penisem u niemowlaka,od czego?

Polecane posty

Gość dziwna wysypka

Hej. Mamusie mam do Was pytanie.Przed chwila przebieralam mojego synka i zauwazylam,ze nad peniskiem wyskoczyla mu wysypka,ma tez troszke na jednym posladku.Nie zmienialam zadnych kosmetykow,czy pieluszek i zastanawiam sie od czego to moze byc?Synek ma 8 miesiecy. Od 2 dni jest marudny,dzis doszla biegunka,w nocy troszke poplakuje,czy to moga byc oznaki zabkowania?Dodam,ze nie ma jeszcze zadnych zabkow?

Gość sz@r@ myszk@
a nie byl czasami niedawno szczepiony lub nie dałas mu czegos nowego do jedzenia?

Gość PAUSE before you PLAY!
wyglada na pieluszkowe zapalenie skory. wietrz pupsko. dokladnie osuszaj przed zalozeniem kolejnej pieluchy, stosuj talk, skrobie, albo masc na bazie cynku. zabkowanie swoja droga. u wiekszosci dzieci pierwszy zabek wychodzi miedzy 4 a 7 miesiacem. wyglada na to ze synek to late bloomer. nie martw sie, jak beda szly zabki to nie sposob ich pomylic z odparzeniami na pupie ;) dziecko bedzie sie slinilo, wkladalo piastki do buzi, moze miec podwyzszona temperature, bedzie marudzilo, dziasla beda spuchniete, nie bedzie mialo apetytu i bedzie mialo problemy ze snem.

Gość dziwna wysypka
to na pewno nie jest odparzenie,az taka tepa strzala nie jestem...:P ma wszystkie te objawy z wyjatkiem temp

Gość sz@r@ myszk@
mój mały tak miał jak dostał platki z miodem- wysypka, biegunka, gorączka i po szczepionce tak samo

Gość dziwna wysypka
nie byl szczepiony...dostal dzis nowy obiadek,ale troche dziwne miejsce na alergie na pokarm...jak do pon nie zejdzie to pojdziemy do przychodni

a biegunke obserwoj. moze wprowadzilas ostatnio cos nowego do diety? jak biegunka bedzie sie przedluzala to idz do apteki po elektrolit dla niemowlat (powiedz farmaceutce ze dziecko ma biegunke i chcesz zapobiec odwodnieniu). w miedzy czasie przystawiaj czesto do piersi (bez dodatkowej wody), a jak jest na modyfikowanym to dawaj osobno jeszcze wode.

Gość sz@r@ myszk@
mozesz tez dać wapno dla dzieci

obserwuj

Gość dziwna wysypka
dziekuje wam za odpowiedzi :)

Gość ciekawa_kasia
nareszcie mama, która pisze wysypka na penisie a nie np. chrostki na pyrtusiu

Gość No właśnie też zauważyłam
:P i chciałam pochwalić terminologię na poziomie. Ale to "peniskiem" mnie trochę ukłuło.

Gość ciekawa_kasia
oj tam, ale rączka, nóżka czy główka nikogo nie razi więc penisek też ujdzie :)

Gość dziwna wysypka
oj czepiacie sie...zdrobnilam na "penisek" ,bo to maly penis..lepszy penisek niz siuraczek czy pyrtus jak to ktos wyzej napisal..

Gość dziwna wysypka
w tekscie uzylam wiecej zdrobnien,ale tylko "penisek" uklul?