Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudels

prosze o szybka pomoc 1 tabletka cilest

Polecane posty

Gość pudels

witam , mam bardzo wazne pytanie prosze pomozcie. przez 3 lata bralam tabletki cilest. 4 miesiace temau mialam wypadek przez co przestalam je lykac, dzis jest 4 dzien mojego okresu a raczej jego konca , zawiodla prezerwatywa musialam zglosic sie do lekarza po tabletki 72h po... pani doktor wypisala mi rowniez kilka opakowan cilestu i powiedziala ze jak chce moge zaczac je dzis brac ale lepiej zeby poczekac do nastepnego okresu zeby escapelle i cilest sie nie mieszaly.. nie chce mi sie czekac kolejnego miesiaca , a mam dosc stosowania prezerwatyw i martwienia sie czy wszytsko bedzie ok. co o tym myslicie ? czy moge je zaczac brac od dzisiejszego 4 dnia okresu? jesli tak to kiedy beda juz one w pelni skuteczne ? przpraszam za klopot ale pani ginekolog nie byla mila.. i nie chciala mnie poimformowac o wszytskim ;/

Gość Skoro lekarz ci powiedział ze
masz brac tak a nie inaczej to radziłabym go posłuchac. Wolisz sobie namieszac w organizmie bo ci sie niechce prezerwatyw uzywac??? I tak ta tabletka którą przyjełas to konska dawka hormonów!!! Jezeli zaczełabys stosowanie tabletek od 4 dnia okresu i przez piewien czas i tak nie bedziesz w pełni zabezpieczona!!! Z tego co pamietam to tydzień. A jesli tak sie boisz ciązy to sie nie bzykaj przez miesiąc i tyle ;)