Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszkamaszka

Jaką kaszę po pierwszym roku?

Polecane posty

Gość kaszkamaszka

Może któraś z mam mi doradzi. Synek ma 1 rok i 4 miechy i bardzo lubi kaszę. Daję więc mu i na śniadanie i na kolację. Problem w tym, że jest to najczęściej kaszka ryżowa po 6 m-cu. Wydaje mi się, że mógłby już jeść inną kaszę (taką, którą da się ciągnąć z butli) ale nie mam pomysłu jaką. Tą manną trzeba gotować a przecież nie będę gotowała mleka modyfikowanego bo na takim robię synkowi kaszę. Nie mam pomysłu. Jaką kaszkę dajecie swoim maluchom, drogie mamy?

Kaszę mannę ugotuj na wodzie i dodaj do wystudzonej dodaj mleko modyfikowane. Ja daję Nestele albo bobovita na rano i zdrowy brzuszek nestele z lipą na noc.

Gość Możesz zrobic tak
Zagotuj błyskawiczna kaszkę manne (1łyżka na 100ml wody), i dodaj 120ml wody z 7 łyżeczkami mleka modyfikowanego. Tak dziecko będzie miało 220ml mleka modyfikowanego z kaszką. Ale można przecież tez kupić kaszkę z Bobovity- jest nie tylko ryzowa, ale i manna, pszenno-ryżowa, kukurydziana...

Gość kaszkamaszka
dzięki!!! nie wpadłam na pomysł gotowania oddzielnie kaszy mannej:))

Ja gotuję swojemu Maluchowi na noc kaszkę kukurydzianą na wodzie i dodaję potem mleko modfikowane. Mały się najada tym do syta a kaszka kosztuje smieszne pieniądze

Gość ofelia27
ja daje nestle 5 owocow i ta z kakao zdrowy brzuszek lezy otwarty bo mu nie smakuje dla mnie tez okropnosc

Mój wcina "zdrowy brzuszek" musiałam mu z PL sprowadzić zapas ;) za to 5 owoców spróbował raz i koniec, poszła w kosz. Maluchy już mają swoje gusty kulinarne :D