Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupujaco-sprzedajaca

Chodzi o allegro- pytanie

Polecane posty

Czy idzie zarobic ciekawe pieniadze sprzedajac uzywana odziez, czy ktos tak zarabia?

a co jest potrzebne, zeby moc sprzedawac na all.. oprocz konta w banku?

Gość XXXxxxxXXXxxxXXXxx
a musi byc konto w banku czy za pomocą druczków można wysłać pieniadze??

Witaj! Nie zgodzę się, na allegro nie sprzedaje sie wszystko, ci którzy nie zajmują się tym tak myślą, ale tak nie jest. Na poczatku tez tak myslala,jak zaczyalam sprzedawac. To jeszcze zależy czy chcesz zarobić czy się bawić itp.

Gość kajkakk
Ja ostatnio zaczęłam się bawić w allegro i powiem Ci, że sprzedałam dwie drogie porządne sukienki, a wszystkie takie ,,szmatki,, typu jakaś bluzeczka za dychę, letnie buty itd. nie poszły... Fakt, opis i zdjęcia to podstawa, ale niektórzy myślą, że można wszystko sprzedać, nieprawda. Ludzie wystawiają nawet zużyte kosmetyki! ale to wcale nie schodzi:P

no dobrze bylo by zarobic... pytam bo kupuje od dawna, a jeszcze nic nie sprzedalam. Mam sporo ciuszkow w super stanie po synkach nie mam komu dac, tylko leza i zawadzaja, a za te pare groszy za nie zarobione, zawsze mozna cos innego kupic zabawke czy cos ...

Jeśli Wystawisz odziez jako pakiety po kilka sztuk na licytacji z ceną minimalną lub rozsądną kup teraz. Nie ma co się bawić i sprzedawać po jednej sztuce. Masz większe szanse powodzenia niz każdą z osobna. Odzież dziecięca nawet uzywana ale w dobrym stanie to chodliwy towar bo nie każdego stać by co rusz kupować nowy tym bardziej, ze dzieci rosną jak na drożdżach

Najlepiej spróbuj kilka rzeczy wystawic na początek i zobaczysz jak pojdą, jak bedzie ok to sprzedawaj dalej, ale jak pojda za grosze to nie ma co...

A ta prowizja dla all... to duza jest czy od czego to zalezy?

Gość ciuchy dziecięce to jest
najgorszy temat - tego jest najwięcej i do jest wiele profesjonalnych sprzedawców! ja czasem wystawiam rzeczy po synku, ale raczej dla zabawy i żeby mi miejsca nie zabierały, zarobić kokosów nigdy nie zdołałam, potrafię robić ładne zdjęcia a i tak nie pomaga.... teraz mam kilka aukcji i co po tygodniu oglądalność 22 wyświetlenia - śmiech na sali - ale co sie dziwc jak tych ciuchów jest 100 stron, samej by mi się nie chciało tyle przeglądać- a na wystawianie ofert promowanych szkoda mi kasy :O

Prowizja zalezy od działu w którym wystawiasz. Od ceny za jaką wystawiasz, ilosci zdjęć, czy wyróżnisz tekst i póxniej za ile sprzedasz. W najczęściej zadawanych pytaniach na allegro jest szczegułowo rozpisane. Ale opłaty nie są duże.

ja wienm czy nie duże jak sprzedajesz coś za 6 zł a zabierają ci 2 do tego wystawienie 1 - i gdzie Twój zarobek??? ...juz nie wspominając o tym że nie raz kupujący skubnie cie na wysyłce- np zalicytuje 2 aukcje a wysyłkę zapłaci ci jedną - niby głupie 2 zł na cięższej paczce - głupio się upominać - ale ehhh.... ja ostatnio sprzedałam szafkę za 500zł to skasowali mnie 20zł + 2,5 za wystawienie (zdjęcia daję z zewnętrznego serwera bo byłoby jeszcze drozej) - moim zdaniem to baaardzo dużo!

"ja wienm czy nie duże jak sprzedajesz coś za 6 zł a zabierają ci 2 do tego wystawienie 1 - i gdzie Twój zarobek???" Ale głupoty Piszesz. w kategori odzież za wystawienia jest od 10 gr do 1,5 zł. Oprócz tego na stronie allegro napisane jest: "W kategoriach Komputery, Odzież, obuwie, dodatki oraz Książki i komiksy opłata za wystawienie jest zwracana, jeśli wystawiony przedmiot zostanie sprzedany. Zwrot opłaty następuje w momencie zakończenia aukcji. W przypadku aukcji wieloprzedmiotowych zwracany jest odpowiedni procent opłaty, w zależności od tego, ile wystawionych przedmiotów zostało sprzedanych. W tym przypadku zwrot również następuje z chwilą zakończenia aukcji. " Więc to nie są duże koszty

tak jak pisałam ja dokładnie tego nie liczę - bo traktuję to jak zabawę a nie zarobek ....ale zawsze jak sprzedam kilka rzeczy - nigdy więcej niż 100zł nie "zarobiłam" to mam min 20zł do allegro oddać- sorry ale to się ODCZUWA i to bardzo zniechęca- bo nie dość ze sprzedaję dużo taniej niż kupiłam ( nawet na ciuchach) - trochę czasu poświęciłam na zrobienie aukcji to jeszcze te prowizje :O ...do tego wiele rzeczy trzeba kilka razy wystawiać żeby się sprzedały...

Dlatego lepiej sprzedawać w zestawach. Bo oprócz ładnych rzeczy mozna wcisnąć coś mniej chodliwego. A kupujący i tak się skusi. Ja co rpada wystawiam w bizuterii ale ten patent mi się sprawdza

co do zestwów to nie do końca - bo szmaty zniechęcają.... kiedyś też tak myślłam - wystawiłam duża paczkę kilkadziesiąt sztuk i poszła za 30 zł - zapytałam na forum dlaczego - to wszystkie babki wypominały mi 2 pary szerokich spodenek - takich starodawnych - nie modnych - które dostałam od jakichś ciotek! nikt nie widział śpiworka za który sama zapłaciłam ponad 100zł , porządnych sweterków, spodenek, praktycznie nowych body itd teraz wystawiam najwyżej po kilka sztuk - tak do 10 a brzydsze rzeczy wole wyrzucić niż wstawiać żeby mi psuły aukcje... ale i tak nie ma rewelacji....

Gość Ja wystawiam bizuterie i
nigdy nie wystawiam w zestawach!!! Solo to mi kolczyki ze Swarovskim pojda za 30-35zl, a z wisiorkiem i bransoletka za 40, to ja dziekuje :P

Bardzo dużo kupujących patrzy też na ilość komentarzy i to też jest ważne

ja mam same pozytywy i to taki mocne - że rewelacja itd

Gość Ja wystawiam bizuterie i
No nie wiem, mam konto z 500 pozytywow i otworzylam drugie - mam 0 - na obu sprzedaje sie identiko :P

no ja mam na razi 62 komentarze na swoim koncie.... Mówisz że ludzie patrzą na te słoneczka? hmm bo ja nie patrzę jak kupuję, raczej patrzę na negatywy i neutrale - czy są i z jakiego powodu były.

ale biżuteria to jest inny temat.... tak samo widzę że dużo łatwiej np sprzedać meble niż ubrania... np ostatnio 2 stare szafki sprzedałam w 3 dni- a ciuchy po synku 2x wystawiam za śmieszne pieniądze i nic...

Dokładnie z ciuchami jest cięzko, czasami szkoda zachodu... robienie zdjęc, wystawianie aukcji i robienie ich, placenie dla allegro, które i tak najwięcej na tym zarabia... allegro to jest temat rzeka w tym mmencie, każdy myśli ze to latwy zarobek, ale tak naprawde nie jest tak fajnie

dokładnie - ja mam konto od dawna - sprzedawałam zawsze sporadycznie jakieś niepotrzebne rzeczy i widzę różnicę- kiedyś było inaczej- teraz jest tylu sprzedających, że ciężko się przebić z czymkolwiek- coraz częściej myślę o ebuy'u - sprzedajecie tam?