Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tv mannka

ile w ciagu dnia tv dla malucha?

Polecane posty

Gość tv mannka

jak długo pozwalacie oglądać w ciągu dnia telewizje swoim dzieciom? tak mnie więcej.

zależy od dnia, ale nie więcej niż godzinę rozłożoną na kilka rat :) zwykle ogląda swoje ukochane bajki na komputerze - Traktor Tom, Kleiner Roter Traktor, albo Domisie.

Gość a po co maluchowi tv?
:o jeszcze sie zdazy w zyciu naogladac. lepiej nie wyrabiac w maluchach beznadziejnych nawykow, bo potem nieruchawe spaslaki z nich wyrastaja.

Gość tv mannka
nie chce rozpętywać dysputy pt po co maluchowi tv bo nie o tym temat. Ja chcę wiedzieć ile w ciągu dnia dzieci, które oglądają tv mogą ją oglądać.

U mnie tv, jest włączone niemalże cały dzień... bajki na zmiane z muzyką i seriale.. Młody z rana woła "mama bajke" właczam Mini mini i leci.. co chce to oglada a jak nie oglada to na muzyczke hop i tańcujemy.

Max. godzinę dziennie, po prostu nie lubi, czasami jakaś bajka i tyle.

ja do tej pory nie mialam TV, tzn stal telwizor ale nie mielismy kablowki ani nawet podstawowych programow. W zeszlym tyg maz wykupil kablowke, reakcja mlodej? czasem spojrzy na reklamy (????) o 7;30 rano leci klub myszki miki to zatanczy do piosenek na wstep i zakonczenie i to tyle:-)

Gość tv mannka
a moze sie wypowiedza mamy troszke starszych maluchów? takich 3-4 latków? bo wiadomo ze całkiem małe dzieci sie jeszcze nie interesuja tv, a mi chodzi o takie dzieci, które same chca ogladac bajki.

OK, mam 4 latkę. Córka od pon do pt nie ogląda tv WCALE. W weekendy pozwalam obejrzeć jedną bajkę dziennie typu "Nemo" czy "Zakochany kundel"...

hmmm moja mała ogląda tv oczywiście tylko bajki a ma 4 lata :) uwielbia scooby doo więc zwykle w tv obejrzy taki 20 min odcinek i czasami na komputerze w tygodniu to ją tv nie pociąga bo jest wymęczona po przedszkolu i woli się do mamy poprzytulać ale w weekend ogląda i to trochę więcej bo ze 2 takie po godzinie lub 1,5 na kompie i jakieś 2 20-minutowe w tv ważne jest by dziecko miało odpowiednią odległość od tv by sobie oczu nie popsuło no i by tv nie był sposobem na zajęcie dziecka bo rodzicom się nie chce z dzieckiem pobawić czy porysować :)

Gość gryczka
Zależy w jakim wieku ten maluch. Roczniakowi nie włączałabym wcale, czterolatek może sobie na bajki godzinę dziennie popatrzeć i krzywda mu się nie stanie. Pod warunkiem, że jesteście konsekwentni i faktycznie będzie to dozowane zgodnie z umową. Ale my na szczęście nie mamy tv, więc nie będzie tego problemu:-)