Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość microgynon21

Czy jedzac tabletki anty codziennie..ALe o nie stalych porach zdarzylo sie wam

Polecane posty

Gość microgynon21

Wpasc?

ja zwykle o stałej porze brałam, nie o tej samej godzinie, ale porę starałam się trzymać. oczywiście czasem zdarzało mi się zapomnieć, zażyć następną po 12, 24 a nawet 70 godzinach. ale w takich wypadkach zawsze zabezpieczłam się dodatkowo. brałam je 6,5 roku, nie wpadłam.

Gość mi się zdarzyło:(

Gość microgynon21
Mi sie zdarzylo :(-Ale bralas codziennie i wpadlas ?

Gość dfghjk
mogę wtrącić -> to widac nalezysz do tych 0,02 % kobiet ;) co do tematu, to nie wolno przekraczac 12h od poprzedniej tabletki a nie ze trzeba scisle trzymac sie minut ;)

Gość Baba jaga 4555
mogę wtrącić słówko > mowisz powaznie:O nie pominelas zadnej, nie mialam biegunki, nie wymiotowalas, nie bralas jakis lekow czy ziol np dziurawca, stoperanu?

Gość Baba jaga 4555
ja np. dopiero niedawno sie dowiedzialam ze "węgiel podany we właściwej, czyli dużej dawce, absorbuje, czyli wiąże na swojej powierzchni leki stosowane doustnie, a przez to zmniejsza ich skuteczność."

Gość Baba jaga 4555
"co do Paracetamolu: obniża skuteczność TYLKO WTEDY jeśli przekroczy się dawke 3 mg na dobę, czyli 6 tabletek." "tabletek nie powinno popijac sie sokiem z grejfruta(jesli chodzi o ten sok to nie powinno sie nim popijac zadnego leku)." no i oczywiscie jest mala lista lekow ktore wchodza w reakcje z anty i tez trzeba sie zabezpieczac dodatkowo

Nie miewam biegunek wieczorem, dlatego wieczorem biorę tabletki. Nie biorę innych leków, paracetamol, bardzo, bardzo sporadycznie. Nie pijam ziółek, nie omijam tabletek (gdybym jakąś ominęła to przecież najdalej 24 godz później bym o tym wiedziała, bo by mi się dzień tygodnia w tabletkach nie zgadzał ;) ) I wtedy pewnie by była abstynencja ;P Mało tego - jeżeli w trakcie przerwy nie wystąpi krwawienie należy odstawić tabletki, bo może się okazać,że się jest w ciąży. Figa! miałam krwawienia przez 3 kolejne miesiące, żadnych objawów, aż tu nagle, kiedyś położyłam się na brzuchu i poczułam "kuleczkę" w środku. To była czwarta ciąża, wiedziałam co to oznacza. Istny cud ;P

Gość mama sama w domu...
ja brałam 10 lat microgynon21 i tę nie o całkiem stałej porze miałam brać o 21 a czasami zdarzyło się że o 2 w nocy i się przypomniało ale nie zdarzyła się wpadka nigdy

Gość gugiggg
Tabletek się nie je. Tabletki się zażywa.

Gość a to ty je zjadasz? wow!
zawsze fascynowaly mnie polki! podczas gdy reszta globu polyka, one delektuja sie kazdym kesem :o

Gość Baba jaga 4555
Jestem zaskoczona. Czy Twoje dziecko urodzilo sie zdrowe? Zawsze balam sie ze w razie ewentualnej wpadki przy braniu tabletek nie bede o tym wiedziala i nadal bede je lykac :( A czy nie jestes moze przy tuszy? Slyszalam tez toerie ze niektore tabletki moga nie dzialac tak dobrze na grube kobiety z powodu zbyt malej ilosci hormownow. Nie wiem czy to nie bzdura ale moze cos w tym jest. Tyko ze Cilest nie jest tabletka zawieraajca najmniej hormonow

ja nie brałam tabletek bo strasznie źle się po nich czułam ale znam osobiście 2 przypadki wpadek przy rególarnym braniu tabletek anty :) jedna dziewczyna to co do minuty brała bo w komie miała przypomnienie a ma ślicznego 6 letniego synka już :) wszystko jest możliwe a jedyną 100% metodą anty jest całkowita abstynencja seksualna :P

Gość h ffvfug
Hmmm... ja łykałam węgiel, po 4 tabletki przez 3 dni, w tym 1 dzień przy pierwszej pigułce z nowego opakowania..i nie wpadłam:) Ale jeszcze nie wiedziałam, że nie nalezy zażywać węgla w porze zażywania tabsów- nalezy zrobić 4 godzinny odstęp pomiedzy tabletkami. I tak robiłam . Ale i tak miałam pietra:( I wiecie co?? Kiedyś wzięłam tabletke do ust i popiłam wogą mineral;ną z butelki...po odstawieniu butelki zobaczyłam, że moja tabletka pływa w butelce:( dobrze, że to była mineralna a nie np. sok z czarnych porzeczek. Poprostu podczas popijania cofnęła sie do butelki:( I co? Mozna zajść nie wiedząc nawet kiedy i jak?

pewnie że można :/ znam dziewczynę która przy podwiącanych jajowodach zaszła w ciążę pozamaciczną :/ nie ma 100% metod przy czynnym życiu seksualnym i każda kobieta powinna mieć tego świadomość zresztą facet tez bo w końcu ich to tez dotyczy :)