Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca nastkaaa

Architekt czy projektant? Help...

Polecane posty

Gość pytająca nastkaaa

Czy architekt wnętrz i projektant wnętrz czyms się róznią czy to to samo? A jeśli tak to czym? I jakie ma się wykształcenie po jednym a jakie po drugim? I gdzie studiowac architekta a gdzie projektanta? Prosze o odpowiedz....

Gość projektant to ktos co
projektuje - cokolwiek, np drogi , ogolniejsze okreslenie, Architekt projektuje architekture

Gość pytająca nastkaaa
Ale "architekt który projektuje architekture" chyba niewiele ma wspólnego z osobą która projektuje wystrój wnętrz, prawda? Dlatego zależy mi na sprecyzowaniu pojęc "projektant wnętrz" i "architekt wnętrz".

Gość pytająca nastkaaa
pomóżcie mi sprecyzowac :(

Gość architekture wnetrz studiuje
sie na ASP.[po tym zostaje architektem/projektantem wnetrz.

Gość moim zdaniem architekt po
prostu jest projektantem, tak jak pisarza możesz nazwać też twórcą czy artystą, to tylko słowa..

Gość pytająca nastkaaa
Czyli architekt wnętrz to tytuł oficjalny a projektant wnętrz to "nazwa zwyczajowa" :)?

i o co Ci właściwie chodzi i do czego to Ci potrzebne?

Gość pytająca nastkaaa
Mamy w szkole zrobic autoprezentacje i wybrac nasz przyszły zawód. Dlatego interesuje mnie czy projektant wnętrz od architekta wnętrz się czymś różnią. Bo to w takim wypadku znacząca różnica...

myślę, że można to używać zamiennie. wiem, że po architekturze i urbanistyce masz oficjalny tytuł: mgr inż. arch. , nie wiem jak po architekturze wnętrz..

Gość pytająca nastkaaa
moze ktos się jeszcze wypowie?

Gość gość
Zdecydowanie architekt wnętrz, korzystałem już z usług dekoratora, tudzież projektanta wnętrz, ta Pani miała słabe pomysły. Natomiast jak skorzystałem ostatnio z usług architektów wnętrz z Warszawy (https://kparchitektura.wordpress.com/ ), mieli dużo fajnych pomysłów, np. myśleli z wyprzedzeniem o schowkach o powiększeniu rodziny, wyszło super

Gość WeronikaMalczek
Architekt moim zdaniem :) Jeżeli rzeczywiście ma się umiejętności to praca może być bardzo przyjemna. Ja ostatnio bylam dodatkowo na szkoleniu w Firmie Infrmatycznej Szansa cod o obslugi ZwCad, ponieważ przerzuciłam się na ten program ze wzgledu na funkcjonalność i dostępność świetnych nakładek które znacząco przyśpieszają pracę. Polecam wypróbować tego CAD-a przez miesiąc na pełnej wersji testowej :)

Uważam, że najlepszym rozwiązaniem będzie skorzystanie z usług profesjonalnej pracowni architektonicznej. Sam skorzystałem ostatnio jak postanowiłem przeprowadzić kapitalny remont swojego mieszkania. Chciałem by moje małe mieszkanie 25 metrowe było ładne i praktyczne, a więc w takim mieszkaniu zdecydowanie lepiej się mieszka. Jeżeli szukasz dobrego i sprawdzonego architekta to polecam firmę CHMIEST http://www.chmiest.com/

Gość marczoni
Generalnie w moim przypadku wolałam skorzystać z pomocy kogoś doświadczonego i dobrze, ze taka decyzje podjelam bo udalo mi sie znalezc p. Iwone z firmy http://terczynskadesign.pl/ i moje mieszkanie wyglada teraz rewelacyjnie. Wiele fajnych szczegolow na ktore sama bym nie wpadla zostalo zmienionych i dlatego warto korzystac z pomocy projektantow :)

Gość Weronika

W sprawie małych wykończeń do domu świetnie sprawdzą się lustra wszelkiego rodzaju. Mogę wam polecić naprawdę super pracownię specjalizującą się  w takiej robocie- Renes.