Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamaaa

doswiadczne mamy błagam pomożcie cukrzyca ciążowa

Polecane posty

Gość mamamamaaa

wynik 50g po godzinie - 141mg po 75 brak bo zwymiotowałam:( a teraz tak: mam glukometr, mierze cukier przykłady: mierze co 1,5 g na czczo - 75 po sniadaniu - 86 po obiedzie - do ok 100 natomiast po kolacji mam do 140!!! dlaczego na kolacje tak sie podnosi? czy to moze zagrazac dziecku? jaka jest norma cukrzycowa po mierzeniu 1,5 g po posiłku dla ciezarncyh?? :(

Gość Piękne i naturalne
ale lekarz stwierdzil ci cukrzyce? u ciezarnych z cc nie mierzyu sie co 1,5h tylko 1h po posilku

Gość mamamamaaa
lekarz powiedzial ze mam cukrzyce i mam isc do diabetologa. kuzynka mierzyla 1,5 g po wiec ja tez mierze tak samo.

Gość Piękne i naturalne
to jak kuzynka sie bedzie wieszla powies sie znia!!! wiesz jak najszybciej pojdz do poradni diabetologicznej tam ci pomoga, szkoda by bylo by dziecku cos groziło

Gość Piękne i naturalne
pamietaj ze niedocukrzenie jest tak samo grozne jak wysoki cukier

Gość mjkebhafkj
Jaka cukrzyca???? Co za lekarz Ci to powiedział jeżeli w ciąży po obciążeniu 50 norma jest do 140. Więc jak miałaś 141 to kurwa żadna cukrzyca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ktosiekkkk
Ja też mam cukrzyce ciężarnych i mierze 4 razy dziennie raz nad-czo i 3 razy 1h po głównych posiłkach. Norma po posiłku jest do 130