Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vjisjvcisjdivcja

9 miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość vjisjvcisjdivcja

Witam, synek zaraz będzie miał 9 miesięcy,. Mamy zapraszam do dyskusji, co w tym wieku jedzą wasze dzieci, ile, czy w ciagu dnai spią ? Mój syn nie raczkuje jeszcze, pełza i zaczyna się unosić. Nie umie w miejscu wysiedzieć, jakie polecacie zabawy i spędzanie wolnego czasu bo sił mi ostatnio brakuje. Czym zajmujecie swoje maluchy?

Gość anka32765
Moja córa ma 8,5 mies. Raczkuje, chodzi przy meblach, lubi ksiazeczki i zabawki grajace. Spi 2 razy w ciagu dnia.

Gość moj synek ma prawie 10 mies.
sam potrafi przejsc kilka metrow, spi raz w ciagu dnia 3 godz. wazy 9800, mleczko tylko na noc chce wypic a w ciagu dnia deserki, chrupki,chlebek, biszkopty, obiadek,soczki,jogurty z bobovity

Gość co to za pierdy
zaczyna się unosić :D To chyba jogin jakiś...lewitować potrafi, no no...

Gość do moj synek
biszkopty, serki, chrupki - super dieeta 10 mc i 10 kg ciekawe co bedzie za miesiac 11 kg?

Gość anka32765
Przeciez dobrze wazy.

Gość co to za pierdy
za miesiąc to będzie konkretny tucznik. Nie ma to jak w dzieciaka bezmyślnie pchać cukier od najmłodszych lat. To świetnie rokuje na przyszłość, brawo.

Gość anka32765
A ty myslisz ze dzieci tak szybko przybieraja? Tak jest tylko przez pierwsze mies zycia. Potem prawie wcale.

Gość to chłopak wiec moze tyle wazy
nie ejst źle, na siatce nawet nie w 75c:)

Gość oj ludzie odczepcie się
o tej anki327 itd.... faktycznie, dieta jej dziecka nie jest najciekawsza... ale ja już widywałąm roczne dzieci jedzące frytki z mcdonalda i 2-latki pijące np. fantę z puszki... co do wagi: mój syn jak kończył rok, to ważył 12,5 kg. teraz ma 3 lata i wcale nie waży 36 kg (1 kg na 1 miesiąc, taaa, ale to tylko w 1 roku życia!). mój trzylatek waży 19 kg, mierzy 104 cm i wcale nie jest gruby.

Gość vjisjvcisjdivcja
pomagacie dzieciom w raczkowaniu , chodzeniu? synek pełzał do tej pory, teraz unosi do góry pupę ale za bardzo nie może iść bo sie ślizga, chwilę też stoi na czworaka, pomagac mu jakoś i przygotowywac do chodzenia, czy chociaz stania przy meblach?

NIIE POMAGAJ, nie ucz, sam się nauczy. przeszkadza ci że pełza? ma dopiero 9 miesięcy !!! jak ci potem będzie latał po całym domu ,wspinał się i wdrapywał wszędzie, zaliczał upadki i guzy, to zatęsknisz za dniami, gdy tylko pełzał ....

czym Wy karmicie te dzieci, za każdym razem jak czytam kafe, to normalnie nie wierzę :D moja młodsza córka ma 7 miesięcy - waży 7,9 kg starsza zaś ma 5 lat i waży 20 kg, przy wzroście 116 cm i wydaje mi się,że jest zbyt okrąglutka, więc jakoś wierzyć mi się nie chce, by dziecko niższe od niej o 12 cm, a ważące kg mniej nie było grube :o (to było do oj ludzie odczepcie się). w ogóle jak można tyle cukru podawać dziecku- deser, chleb, chrupki, sok, biszkopty- każda rzecz z osobna ok, ale nie każdego dnia wszystko hurtem - obiad, mleko i jogurt - jak najbardziej si!

Gość nie serki tylko DESERKIbaranie

przepraszam za off- no więc moja mała śpi między 9, a 11 (zaraz pewnie mi się obudzi), jak wracamy po odwiezieniu starszej do przedszkola. No i później jeszcze tak od 14 do 16- tej. No i przesypia całą noc. zabawy-rozkładam koc na naszym łóżku i mała (dopiero zaczyna pełzakować) turla się po nim, bawimy się w kosi kosi albo chowanie się za pieluchą (nie ma mnie- jestem, nie wiem jak to sensowniej nazwać), bardzo lubi swój kojec z zabawkami, gdzie ma matę i klocki sensoryczne, mnóstwo grzechotek i innych graideł i tam także spędza jakiś czas w ciągu dnia. jada 4 razy dziennie po 180 ml mleka (ostatnie jest zagęszczone kaszką ryżową i dostaje je na noc), poza tym je obiad i jakiś deser lub sok, a jak nie sok, to herbatę koperkową hippa, no i to by było na tyle.

Corka ma 8,5 miesiaca.,je prawie wszystko co my ,usiadla samodzielnie-4,5 m,raczkowala od 6 a teraz samodzilnie stoi..W dzien spi tylko godzinke,noce tez nie ciekawe niestety..pozdrawiam!

Gość nie serki tylko DESERKIbaranie
debile przeciez sa deserki dla dzieci jogurty dla dzieci itd wiec dlaczego ma tego nie dawac? przeciez wiadomo ze nie wszystko w jednym dniu jestescie tacy tepi ze nie umiecie sie domyslec?wszystko trzeba napisac?? skoro sam chodzi tzn ze dieta mu sluzy najwiecej sie odzywaja bezdzietne gimnazjalistki, cukier dziecku nie zaszkodzi-a wam matka cukrem slodzila od pierwszych miesiecy i co?to bylo ok? a teraz cuker sol itd blee? a potem pojdzie taki 3 latek do przedszkola i nie zje nic bo matka wariatka wszystko bio i na parze robi.

Moja ma 9700 teraz ma 8 miesiecy i kilka dni..Karmienie jej wyglada tak: -rano butla -miedzy 10-11 obiadek,ze sloika albo ja gotuje.. -13-14 druga butla -16-17 jogurt dla dzieci lub duzy deser..Czasem zastapie budyniem na mleku modyfikowanym.. 19.30-butla W miedzy czasie przegryzie chrupk lub biszkopta,albo chlebek..Kaszek nie cierpi..:O

nie czepiajcie się wagi dzieciaków ... moja mała ma trzy miesiące dokładnie i waży 7 kg , przede wszystkim dlatego , że urodziła sięm duża i miała dużą wagę urodzeniową , a pamiętajcie , że dziecko w ciągu pierwszego roku potraja swoją wagę urodzeniową i do tego tylko przez te 12 m-cy rośnie tak szybko :)

kolejna frustratka się odezwała 🖐️ może wypowiedz się "gimnazjalistko" jak spędzasz czas ze swoim małym dzieckiem? :D i nie bluzgaj kobieto, bo aż się niedobrze robi :o btw- moja matka mi ani nie soliła, ani nie słodziła. natomiast ja u starszego dziecka cukier i sól wprowadzałam stopniowo, a nie hurtem w wieku 10 miesięcy :) i nie, nie ma i nie miała żadnych problemów z jedzeniem w przedszkolu.

Gość +353 to ja
moja córka ma 2lata i 6 miesięcy i wazy 10,5kg wzrost 98cm na bilansie stwierdzono ze wzrostem jest w górnej granicy ale mało wazy ale nie kazali się przejmować bo ma szybko przemianę materii i jest zdrowo odżywiana :) wiec wystarczy chcieć nigdy nie podawałam gotowych słoiczków tylko zawsze sama gotowałam i pczecieralam przez sitko

Hehe wiecie co zaraz pewnie mnie pojedziecie,ale moja mala je obiad z nami :) Nie wiem poprostu lubi towarzyszyc przy stole i skubac to i owo ..JA slabo doprawiam ale jednak..Starsza cora tez tak jadla ...Wiecie z tym karmieniem to jest tak ze kazde dziecko inne wymagania ma i inaczej reaguje,a kazda mama inaczej karmi ..Jedna stara sie jechac z tabel zywienia,a druga nie.Tak poprostu jest..Mysle ze nie ma tutaj co sie flustrowac,bo przeciez nie po to ten topik jest kochane :)

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
MOJA MA 8.5MIESIĘCA RANO BUTLA 9-10 KASZKA OK 13 OBIADEK GOTUJE SAMA JOGURCIK-PO TEM OWOC BANAN LUB JABŁKO 16-17 BUTLA I NA NOC BUTLA. OCZYWIŚCIE POSIŁKI UROZMAICAM JEJ. BUDYŃ,CHLEBEK,BISZKOPTY I BARDZO LUBI PALUSZKI I ZWYKŁE CHRUPKI.BARDZO LUBI JEŚĆ OCZYWIŚCIE NIE FUTRUJE JEJ TYM WSZYSTKIM NA RAZ I NIE JEST GRUBA!!

Hej to i ja sie dołącze :-) Mój synek skończy 20 października 9 miesiecy i je juz bardzo dużo a uwielbia jesć nasze obiadki. Zupy praktycznie je takie jak my niby mu gotuje osobne ale on woli to co my i juz nie lubi zupek papek tylko mu widelcem gniote wszystko. No 2 danie uwielbia ziemniaczka cięlecinke lub inne miesko w w drobnych kawałeczkach lekko zagęszczone a do tego zieloną fasolke szparagowa. Je deserki ( sama mu robie) samo jabłuszko albo z marchewką albo z dynią. Jabłko z dynia mu strasznie smakuje i baban taki widelcem rozdrobniony. Raczkuje mi już od jakiegoś czasu i chodzi przy meblach a wazy ponad 9 kg ale juz dawno nie ważyłam go wiec niewiem dokładnie.

do patty diphusa - mój syn nie jest gruby. mam "mocną' budowę ciała. niejeden lekarz tak właśnie mi powiedział, że syn jest "duży, postawny, ubity, ale NIE GRUBY". bo NIE JEST GRUBY. i jest - uwaga! - okropnie wybredny w jedzeniu.

Moja córka ma 9 miesiecy i wazy ponad 11kg- ubranka kupuje na 86, a teraz juz nawet na 92cm.Więc nie ma co uogulniac. Są różne dzieci.Moja wielkoscia nie rózni sie od 2 latka.Owoców jej nie rozgniatam- daje jej do ręki pół banana i sama je.