Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebik

Kaszka z cukrem

Polecane posty

Gość bebik

Nie mam jeszcze dziecka- jestem w ciazy. Dzis przypadkowo wpadla mi w rece kaszka bebiko z jakblkami polecana od 4 miesiaca. ... w skaldzie jest cukier - sprobowalam jej - jest bardzo slodka. Zastanawaiam sie czy dajecie takie rzeczy swoim dzieciom?

Ja kaszek nie dawałam bo moja córa nie chciała jeść. Lekarka mi mówiła że kaszki powinno się wprowadzać dopiero po 1 roku życia bo są bardzo tuczące.

Gość Anna Aleksandra
Tak - daję. Córka ma 9 miesięcy, a kaszę dostaje (w formie pitnej) od początku piątego miesiąca. Owszem, jest słodka, ale z mlekiem wcale nie jest tak strasznie ;)

Gość kwadrattowa
A co tam jest w tej kaszce? Bo jak zwykła kasza manna, to moze można jej dosypac i zneutralizowac. Nie znam sie na rzeczach dla niemowlaków, ale np. soki "dla dzieci", te kubusie itp. są tak obrzydliwie przesłodzone, ze ja nie wiem, kto to da rade wypic nierozcieńczone.

Gość bebik
uff... to dobrze, nie rozumiem dlaczego producenci takich kaszek dodaja cukier. nie jestem jakis fanatykiem unikania cukru, ale nie moge patrzec jak maluchy wcinaja ciasteczka i kupne ciasta.

Gość maa anty cukrowa
Przed zakupem patrz na opakowania - sa kaszki, bez dodatku cukru. Zauwazylam ze moje dizecko woli te bez cukry. Bobovity nawet nie konczy.