Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bioraca antyyyyyy

pytanko o anty i przerwe w braniu, pomozcie kobitki

Polecane posty

Gość bioraca antyyyyyy

poradzcie mi prosze. W sumie od 6 lat biore tabletki anty,w miedzy czasie mialam nieco ponad roczna przerwe ze wzgledu na ciaze, i teraz od 2 lat biore dalej anty. Nie mam zadnych skutkow ubocznych, toleruje je bardzo dobrze i nie narzekam wcale. Ale slyszalam ze po ok 2-3 lat nalezy zrobic przynajmniej 2 miesieczna przerwe, poniewaz organizm sie przyzwyczaja na te hormony z tabsow i one moga juz nie byc tak skuteczne. Bardzo zalezy mi zeby byly skuteczne bo nie planuje juz ciazy(mam dwojke dzieci) ale nie bardzo jest mi na reke rezygnowac z nich na jakis czas, boje sie ze w czasie tej przerwy moglabym zajsc. Powiedzcie mi, czy w moim przypadku jest konieczna taka przerwa???????????????

Gość bioraca antyyyyyy
hej, pomoze mi ktos??

A ja słyszałam, że to bzdura i takie przerwy robią więcej szkód niz pożytku. Porozmawiaj z lekarzem. Jak nie będzie Cię satysfakcjonowała odpowiedź, to skonsultuj to z jeszcze jednym specjalistą.

Gość bioraca antyyyyyy
chm.... no dzieki za odpowiedz...moze ktos jeszcze sie wypowie??? juz sie umowilam na wizyte, ale kurcze..nie mam jak tam isc, plany mi sie zmienily, nie mam z kim dzieci zostawic tego dnia, a na wizyte czeka sie z reguly ok miesiaca

Gość a od lekarza taką radę usłysza
łaś czy od nastolatek z kafeterii, które wszystko wiedzą???

Gość bioraca antyyyyyy
w sumie zaslyszalam gdzies, gdzies wyczytalam...nie pamietam juz. Ale to w koncu jak to jest naprawde??

w nowoczesnych tabletkach jest tak niska dawka hormonu, że poza 7 dniowymi przerwami nie ma potrzeby odstawiać jeśli nie chcesz zajść w ciążę. Gdyby było inaczej twój lekarz nie wypisałby ci recepty i wysłał na dodatkowe badania. Czyż nie tak? A soro bywasz u niego co jakiś czas i nic takiego nie mówi, to jak sądzisz? Prawda to czy nie, że trzeba robić te przerwy?

Gość bioraca antyyyyyy
no wiesz...ja bylam ostatnio u niego jakies 2 lata temu i wtedy wlasnie przepisal mi te tabletki. A po recepte ide srednio co 3 miesiace ale nie centralnie do niego tylko do jego tak jakby sekretarki(nie wiem jak ja nazwac, ona odbiera telefony i rejestruje pacjentki) no i ona wypisuje recepty....

no to matka dzieciom a taka nieodpowiedzialna i nie wie, że chociaż raz w roku trzeba gina odwiedzić i zrobić cytologię?

Gość bioraca antyyyyyy
z tego co ja wiem to co dwa lata jak juz

to znaczy, że w ogóle niewiele wiesz... Jestes po porodzie, bierzesz tabletki anty, więc raczej chyba częściej należałoby