Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

normalny mazowsze

czy 34 letni kawaler jest wg Was

Polecane posty

Gość mmmilia
Niezależnie od wieku kiedy spotykamy osobę samotną nachodzi nas pytanie: dlaczego, jednak statystycznie rzecz biorąc im człowiek starszy tym mniejsza szansa że jest samotny.. liczby nie kłamią ;) a więc im starszy tym bardziej to rzadkie.. a skoro rzadkie to nie-zwyczajne. Więc albo pytamy dlaczego jest sam i wierzymy tudzież nie wierzymy w odpowiedz albo próbujemy sami/same sobie odpowiedzieć - i tu jest miejsce na stereotypy.

Gość senna***
ja daje ściemnia jak nic :classic_cool:

Po prostu jak dziewczynie się posypie związek lub nigdy w żadnym nie była w wieku dajmy na to 25 lat to zaraz pierwsze co wycedzi przez zęby to to, że wolnych facetów już brak. Nie jest to prawdą jak widzisz na własnym przykładzie. Chodzi o to, że kobiety są pasywne przy rozpoczynaniu znajomości. Najchętniej siorbały by piwo z sokiem w klubie cały czas. Porozmawiać z kimś? A w życiu. Będzie czekać i czekać i czekać aż się jakiś skusi. To wszystko kosztuje ją cholernie dużo czasu i cierpliwości albowiem nie zawsze ten pierwszy co się nią zainteresuje, wywoła zainteresowanie w niej. A więc gdy któryś z kolei facet który został z nią na dłużej nagle zrywa znajomość to one mają przed oczami ten pierwszy etap od którego wszystko się zaczęło :D i te wkurwiające uczucie, że znów trzeba będzie przez niego przechodzić, czyli ... czekać. A kto wie ile to może potrwać? Właśnie dlatego dla nich ślub to meta. Koniec wyścigów z koleżankami która ostatnia do ołtarza i koniec... czekania :D

Gość mmmilia
A co - pracę magisterską piszesz? W TYM WIEKU to raczej doktorat :P No więc stereotypy: - za wymagający więc żadna mu nie sprosta - trudny charakter więc żadna z nim nie wytrzymała - nie może się oderwać od fartuszka/garnuszka mamusi - nie dojrzały do związku - ma żonę itp tylko ukrywa...

w podsumowaniu - normalny 34 letni kawaler nie zadawałby takiego pytania na forum, tylko szukałby kobiety, z którą udałoby się dopasować (bo po co komu opinia ludzi, którzy niewiele o jego życiu wiedzą?) wiadomo,z e siła stereotypów i uprzedzeń jest duża, ale to trzeba odsiewać ziarno od plew, czy tam tę jedną swoją perłę znaleźć

Gość trzeba sie zastanowic jaka
odpowiedz dawac namolnym babom gdy przyjdzie odpowiedni wiek :classic_cool:

Gość Darker dobrze mowi
Niestety

Gość iceeeeeeeee...
Jest normalny-może zaczął pózniej niż inni?Albo nie spotkał do tej pory własciwej osoby....A poza tym nie jestes jedyny na świecie prawda?Może nie chce się żenic i zwleka z tym...odpowiedzi i pytania można mnozyc.....

Gość to ciekawe dlaczego akurat
34 a nie 40 czy 50 sciemniac to my ale nie nas :classic_cool:

Gość kwestionariusz antyzwiazkowy
Darker dobrze mowi Niestety zwłaszcza porównując ślub do szamba

Naprawdę nie rozumiem czemu autor zadaje takie pytanie na forum? Może czuje się nieswojo kiedy każdy (każda?) pyta czemu jest sam?

Gość 4 facet z defektem
prawdziwym - niepełnosprawny, impotent itp.... 5 zaliczacz 6 zajął się pracą 7 nie zwiazał sie z taką, która mu nie pasowała...

Gość iceeeeeeeee...
Więc mnoże albo raczej dzielę...skórkę na przysłowiowym niedżwiedziu...To chyba nie jest ta,prawda?Albo nie masz pewności czy jak już się oświadczysz to nie spotkasz tej własciwej....albo po prostu nie jest Ci papierek potrzebny do szczęscia........

ja uwazam, że kawaler w tym wieku jest bardzo pociagający. Jest przede wszystkim doświadczony, wie czego chce, jest spełniony zawodowo, ponieważ mial wiecej czasu na rozwój kariery.

Gość 8 najzwyklejszy powod
w swiecie woli chlopcow , ale z obawy na status spoleczny boi sie przyznac do homoseksualizmu :classic_cool:

Gość ja bym takiego chciala
Chciałabym takiego :classic_cool: w barwach szczęscia na TVP2 jest 30 letni Ksawery - prawnik :D takiego kawalera biore odrazu :P

Znam wiele małżeństw i prawdę mówiąc jeśli by zapytać tych facetów czy uważają swoje małżeństwa za szczęśliwe to odpowiedzą: moja żona z pewnością tak. Małżeństwo jest dzisiaj uważane przez kobiety za magiczne rozwiązanie wszelkich problemów. Jeśli facet pije, bije, ogląda się za innymi, romansuje w sieci etc. to po małżeństwie się zmieni. Tym bardziej jak pojawi się dziecko. Pierwsze, drugie czy nawet trzecie. To się nie stanie.

Gość iceeeeeeeee...
Do Darker.. Ale pewnie choć dzień chciałbyś być tym mężusiem,co?Pomijajac już fakt że baby są materialistki i inne epitety którymi obdarzasz płeć piękną........

"ja uwazam, że kawaler w tym wieku jest bardzo pociagający." Zwłaszcza jego konto w banku gdy jest zasobne. No magnes po prostu. "Jest przede wszystkim doświadczony, wie czego chce, jest spełniony zawodowo, ponieważ mial wiecej czasu na rozwój kariery." Najpierw to trzeba na takiego zasłużyć. To, że ma się cycki nie zobowiązuje do takich bonusów. Coś za coś. Trzeba być młodą i atrakcyjną dziewczyną.

"darker, jak sie nazywa twoja fobia ? Luposlipafobia - lęk przed byciem gonionym przez wilki wokół stołu kuchennego, w skarpetkach, po świeżo wypastowanej podłodze "Ale pewnie choć dzień chciałbyś być tym mężusiem,co?" A jakie są z tego korzyści poza pasożytem uczepionym do portfela którego cały czas boli głowa?

Gość iceeeeeeeee...
Do Darker... No chyba takie że nie byłbys juz prawikiem..no chyba że już nim nie jesteś(bo może cos się zmieniło przez tydzień-prócz pogody:))

Gość w imieniu 99%kafeteriuszy
a ty luska mialas nie odchodzic od swego koryta

Darker, nie wiesz jak wyglądam, więc daruj sobie. Napisałam to z własnego doświadczenia, bo spotykałam sie z kilkoma facetami po 30, kawalerami. Fakt, ma więcej kasy, bo nie ma rodziny na utrzymaniu, ale nie wszyscy są takimi materialistami jak Ty. Nie lecę na cudzą kasę, bo mam swoją. Mam też dwie sprawne ręcę i sprawny umsył, a pracy się nie boję. Nie mierz zatem innych ludzi swoją miarką.

"nie udalo sie ? czy nie probowales leczyc ?" Kazano mi uzewnętrzniać moje uczucia co też czynię na tym forum. "No chyba takie że nie byłbys juz prawikiem" Z armaty do wróbla. Wolałbym być fajnym facetem i nie było by tego problemu. Jak zamawiasz hamburgera to nie prosisz o całą krowę i młotek.