Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kimanpanos

Co myslicie?

Polecane posty

Gość ILE KOSZTOWAŁ????????
TEN PIERŚCIONEK ŻE MUSIAŁEŚ BRAĆ POZYCZKĘ. jAK WIEM TO ZŁOTY Z BRYLANTEM KUPISZ ZA OK. 800 ZŁ

Gość zły wybór
ale absurd to ta twoja wybranka wybrała jakiś mega droższy pierścionek niż ty? czy po prostu obraziłeś się, że twoj jej sie nie podobał? mój mąż to poświęcił na wybór pierścionka może z pół godziny, jakoś szczególnie sie tym nei przejął, a nie mam wątpliwości że mnie kocha nad życie.

Gość kimanpanos
Dośc drogi bo 7090 nie bylem przygotowany na taka sume, zastanawiam sie czy cena pierscionka ma znaczenie chyba najwazniejsze co nosi sie w sercu a nie na palcu.

Gość wybrała
wybrała pierścionek za 7090zl.....????

Gość kimanpanos
Dodam że ten który ja wybrałem kosztował około 2000 i myslałem że wystarczy ale kazdy ma inne wymagania i gusta.

Gość zły wybór
i co ten który wybrała jest mniejszy?

Gość wybrała
słuchaj.... musisz powaznie z nią pogadać... jeśli zapali Ci się kolejne świtełko ostrzegawcze... przemyśl to bardzo dobrze.

Gość kimanpanos
Wydaje mi się że ona myśli że jezeli posiadam swoją firme, zatrudniam wielu ludzi to zakup pierscionka za 7090 nie bedzie problemem ale chyba troche mnie przeceniła.

Gość zły wybór
wiesz co, albo to jest materialistka albo nie bardzo dojrzała panna marząca o księciu z bajki. widać, że dość krótko się znacie i nie bardzo potraficie o pieniądzach rozmawiać, a to też z jest miarą dojrzałości relacji w związku. Mój mąż w życiu nie zgodziłby się na kupno czegoś na co go nie stać. I ty popełniłeś błąd przyzwalając na taką sytuację. Po co masz z nią teraz o tym rozmawiać? Przecież nie odda pierścionka i nikt ci pieniędzy nie zwróci. A jeśli nie chodzi o pieniądze, to powiedz po prostu, że Tobie się ten pierscionek nie podoba i nie czujesz, że to jest symbol Twojej miłości.

Gość kimanpanos
Co do rozmiaru, to się nie zmienił ale według niej lepiej leży na palcu i jest idealny.

Gość wybrała
pomyśl.. przed ślubem pierścionek za tyle kasy a co po ślubie?

Gość zły wybór
człowieku, jej się wydaje ze ty jesteś bogaty? masakra jakaś a jak odkryje po ślubie że nie jesteś dość bogaty to co? Każe ci sprzedać nerkę? O pieniądzach powinno się też rozmawiać, powiedz jej że masz mniej niż masz w rzeczywistości i zobacz jak zareaguje. Z drugiej strony pewnie pozwoliłeś jej myśleć że masz dużo kasy.........

dla mnie dziwna sytuacja z tego wzgledu ze uwazam iz oboje nie dorosliscie do malzenstwa i nie znacie sie dobrze ona dlatego ze nie jest szczera nie potrafi z toba rozmawiac tylko podstepem chce wymieic ten pierscionek a powinna powiedziec sluchaj kocham cie nie wazne jak wyglada ten pierscionek ale liczy sie to co on znaczy tlyko ja bym takiego nie wybrala a ty tez jestes niedojrzaly bo nie potrafisz powiedziec prosto z mostu sluchaj boli mnie to ze sie tak zahcowujesz i jak chcesz wymienic to ok ale nie mam az tyle pieniedzy moze wybierz cos innego takie gowniarze jak wy biora slub a potem klotnie i rozwody az zal czytac kompletnie sie nie znacie nie ma miedzy wami komunikacji nie jestescie gotowi do tworzenia dojrzalego zwiakzu i do slubu

Gość zły wybór
Zapytaj ją o ślub - jaką ma wizję, o podróż poślubną. Zorientujesz się za jakiego milionera Cię uważa i wtedy się zastanowisz co dalej. A ona sama jakaś majętna jest?

Gość kimanpanos
Pierscionek bedzie miała jaki chce ale muszę wyjasnic kwestie zachowania mojej wybranki bo nie wiem jak bedzie wygladała nasza przyszłośc jesli prezenty mają mieć co najmniej trzy zera.Nie jestem milionerem aczkolwiek na biedę też nie narzekam.

Gość zły wybór
zgadzam się z 1500 wy oboje się nie znacie i nie jesteście dojrzali do ślubu

Pierścionek za 7 tyś? Matko jedyna! Mój partner jak i ja również możemy pozwoliić sobie na "małe" szaleństwo jednak nie przesadzajmy. Ja nigdy!! nie naciągnęłabym faceta na taką sumę . Biorąc pod uwagę, że sam z siebie kupiłeś jej inny i to z tak pięknego powodu. W tym wypadku liczy się gest, a nie cena. Może być nawet za np. 200 zł. Osobiście byłoby mi WSTYD wymienić i to na tak drogi. Mogłeś się spytać czy chodzi jej o sam fakt kto daje i czemu daje czy też o wartość bo chcesz grać w otwarte karty - jest z miłości czy bawi się w mały sponsoring z gościem, który zrobi dla niej wszystko. Powiedz, że Ciebie nie stać, jak będzie oburzona to KOPNIJ W DUPĘ!

Gość kimanpanos
Właśnie chodzi o to że nie jest z majetnej rodziny i wydaje mi się że powinna doceniać moją prace i wartośc pieniądza poniewaz sama nie pracuje tylko dorabia sobie na studia także wie jakie sa realia.

Gość olllllloni
co???? tyle kasy???? sory ale w tym momencie to dziewczyna przesadzila, powaznie z nia pogadaj bez owijania w bawelne, panna widocznie leci na kase.przykro normalnie bo zakochany jestes, ale nie wyglada to dobrze, podejdz do tego z dystansem. a moze zaproponuj taki za 500zl i ciekawe co ona na to...

Gość kimanpanos
weny nie mam bo mam problem ale jesli nie chcesz sie wypowiedziec to po co piszesz takie bzdury?

Gość zły wybór
no i właśnie dziewczyny z biednych domów są takie niebezpieczne trochę i wbrew pozorom wydaje im się, że jak ktoś jest bogaty to mu kasa w nieskończoność z nieba spada. a jaka była twoja postawa do tej pory? bo może sam sprowokowałeś dziewczyną do takiego poczucia, że jesteś b. bogaty i może ona nie tyle jest materialistką, tylko uważa że masz niewyczerpane źródła a ten pierścionek to drobnostka? ale róznei bywa, znam dziewczyny które z premedytacja bogaczy szukają

Pogadaj z Nia. Zachowala sie po swinsku! Nie zalezy jej na Tobie tylko na tym jak bedzie sie panoszyc z nowym cackiem na palcu i tu widac ewidentna wyzszosc materialnosci nad uczuciami... ech... pozyczka?;/ nawet nie mysl- nie warto! Powiedz jej wprost,ze ni powinno to dla Niej miec znaczenia,ze sie starales, ze nie liczy sie wyglad tego pierscionka tylko ta wyjatkowa chwila... Ok. Powiedzmy,ze kupisz jej inny, z glupott wezmiesz ta zasrana pozyczke i bedziesz splacal jaki czas bo ona strzelila focha i co? Jeszcze raz sie oswiadczysz? Ten nowy pierscionek juz nie bedzie mial takiej magii w sobie.. zastanow sie czy warto i poczekaj. .. z tego co piszesz,wynika ze chyba jednak sie pospieszyles... dopiero teraz bedziecie sie poznawac i beda wychodzily pewne sprawy... ja sie posieszylam i teraz mysle o rozwodzie... Powodzenia:)

Gość kimanpanos
Myśle ze swoim zachowaniem nie dałem jej jakos odczuc ze jestem super bogaty ale staram jej się pomagać finansowo bo wiem jak jej ciężko.Nie może pracować na cały a nawet pół etatu ponieważ uczy się dziennie dlatego czasami jak się uda to dorobi sobie w sobotę u cioci w sklepie. Chodzi czasami na kolacje do restauracji ale do zwyczajnych nie jakis snobistycznych, chodzimy do kina itd ale to chyba nie jest oznaka bogactwa.

ILEEE?????!!!!! Moj Boze... czy ta panna ma w glowie dobrze poukladane? Co za MATERIALISTKA. I zaloze sie,ze jak nie przyniesiesz do domu po racy min.10.000zl na miesiac,to Cie wypieprzy za drzwi... Wydajesz sie fajnym chlopakiem...nie znam Was,ale... skoro po roku znajomosci takie jaja odwala to rusz wyobraznia i pomysl o przyszlosci z kims takim jak Twoja kobieta... mysle,ze jesli powiedzialbys jej wprost,ze nie stac Cie na ten pierscionek prawdopodobnie by Cie rzucila alho robila jedne ze slodkich minek i wrecz blagala... co za panna... ja jestem osoba bez pracy,mam meza ktory malo zarabia i wydaje kazde pieniadze na swoje zachcianki,ja nie kupuje sobie nic... zima sie zhliza,a synek nie ma ciuchow... i za kazdy najmniejszy podarunek jestem wdzieczna i nie wymagam od nikogo niczego. To olbrzymia suma...kurcze... ach... widze,ze Twoja z moim by sie dogadali... nie cierpie go... wrrrrr... Przemysl swoja decyzje... jak zrobisz to to bedzir wiedziala,ze juz zawsze bedziesz jej ulegiwal, bedziesz harowal na jej zachcianki... a trzeba myslec z kim sie wiazesz... ojc... wiem cos o tym...

Gość zły wybór
powiem w obronie dziewczyny tyle, że ja sama gdybym dostawała od faceta sygnały że jest bogaty, chciałabym żeby pierścionek zaręczynowy podarował mi koszmarnie drogi. Gdybym uważała, że facet jest bogaty, że dla siebie kupuje gadżety za 10 - 15 tyś, chętnie przyjęłabym pierścionek za taka cenę. Może nawet sama bym go wybrała, gdyby mnie facet do jubilera zabrał. To jest taki skutek uboczny ubogiego pochodzenia, takie dowartościowanie na nowej drodze życia. Gdybym się potem dowiedziała, że facet ma mniej niz myślałam, to trudno, kochałabym dalej i juz takich drogich prezentów nie oczekiwała. Porozmawiajcie i poznawajcie się lepiej, bo znacie się słabo. PS. Mój pierścionek zaręczynowy też mi się nie podobał, był taki oklepany i nawet mój mąż nie zauważył, że jest 2-kolorowy jak go kupował w pośpiechu. Mimo to nie poprosiłam o wymianę, przyjęłam taki i noszę go codziennie, bardzo go polubiłam i jest dla mnie szczególny. A niektórzy mówią, że nie jes toklepany tylko klasyczny.

A... i nie pakuj sie w pozyczki! Inaczej bedziesz brnak w to bloto dalej,jak poprosi Cie o. .. mercedesa na imieniny. Posluchaj nas,ja mam tylko 20 lat ale cos w zyciu przezylam i jestem pewna,ze nie jedna kobieta tutaj mjie poprze. Skoro wszyscy Ci radza to posluchaj. Nie bedziesz zalowal. Taka kobieta nie uszczesliwi faceta. Uczy sie powiadasz,ciezko jej materialnie.. ale za 7000 pierscionek chce. Ech... brak slow.

Gość kimanpanos
Do SłodkaCzekolada Myślałaś nad zakonczeniem tego związku i rozpoczęciem nowego zycia? DLACZEGO MĄŻ wydaję sobie pieniądze skoro wasze dziecko nie ma rzeczy?Dziękuje Ci za rady, napewno przemysle sobie tą sprawe ponieważ ukazałyście mi drogie Panie więcej prawdy na temat mojego związku niż mogłem się spodziewać.Dziękuje wszystkim a teraz ide spać bo jutro nowy dzien, nowe wyzwania i zadania.Pozdrawiam