Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatkaaaaaaaa

Cudowny SabSimplex to to samo co polski Bobotic!!!

Polecane posty

Gość agatkaaaaaaaa

Informacja dla wszystkich, którzy sprowadzają dla swoich cierpiących na kolkę maluszków niedostępny u nas Sab Simplex z Niemiec i Czech. Otóż wiedziona ciekawością jako osoba o wyższym wykształceniu medycznym porównałam skład chemiczny preparatu Sab Simplex z polskim lekiem Bobotic. I cóż za niespodzianka. Bobotic jest w postaci kropli w ilości 30 ml i zawiera 66,66 mg simetikonu czyli ma dokładnie tą samą ilość,postać czyli krople oraz skład chemiczny co Sab Simplex-on ma 69,19 mg simeticonu. Różnica dokładnie 2,53 mg praktycznie z punktu widzenia działania farmakologicznego (czyli mówiąc prościej skuteczności w leczeniu kolki) jest IDENTYCZNA. Bobotic można bez problemu i bez recepty dostać w każdej polskiej aptece... Podobna sprawa jest z Lefaxem-chemiczny odpowiednik to polski Infacol...Ten sam skład chemiczny-to też jest simetikon, ale w mniejszej dawce niż sab Simplex (zawiera 40 mg simetikonu). Wniosek jest prosty - każdy cierpiący maluszek ma dostęp do dobrego preparatu.

Gość fdeee
Super wiadomość. Dziekujemy ;-))

fajnie wiedzieć ! jutro kupię :) to dslaczego jak dziewczyny wiedza to ciagle na topicach pisza ze musza to sprowadzić ?

nasza położna mówiła, że mimo że skład ten sam jak wszystkie espumisan bodajże też to podobno działalepiej. My mieliśmy czeski sab i dopiero to małej pomogło.

Gość blacksoul*********************
mojemu dziecku nie pomogl ani jeden ani drugi

Gość paulina @t
a polskim odpowiednikiem LEFAXU jest infacol-w naszym wypadku pomógł

Gość no wiesz jak ....
dla mnie to żadna nowośc wiem o tym juz od dawna ;) ale pozdrawiam