Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce wyliczyć

pytanie do par mieszkających razem - koszty życia

Polecane posty

Gość chce wyliczyć

ile zarabiacie : ile wydajecie na miesiąc: - mieszkanie (czynsz) - jedzenie -media( prąd woda gaz) - doładowanie telefonów , internet , telewizja kablowa lub dekoder - rata np na sprzęt rtv-agd - czy wychodzicie do miasta ( bart , kino, restauracje ) single - singielki tez mogą sie wpisywać ciekawy jestem tez kosztów

Gość Beatkoman
ahoj cie to obchodzi

Gość a co jak wie
900 mieszkanie 2pokojowe 140 gaz 140 prad 80 woda 70 kablowka i internet 50 telefon

Gość chce wyliczyć
a to mnie obchodzi ze ciekaw jestem to były tylko podpowiedzi mozna napisac ile sie wydaje w duzym uproszczeniu czy naprzykład jesli zarabia sie po 1100 zł , około 2000 do 2500 czy da sie za to wyzyc , np czynsz 700 zł media 300 , jedzenie 600 zł , bilet miesieczny ,

Gość 4800
800 zl rata 300 czynsz 110 internet+tv +dwa razy w roku gaz, swiatlo-koło 300-400 zł chemia ok 50 zlmiesiecznie jedzenie sporo wychodzenie sporo taksi okolo 150 zl miesiecznie nie mam samochodu karta miejska 60 zlmiesiecznie tabsy 45 zl miesiecznie stduai podyplomowe 2500 praktyka po studiach-2000 reszta albo oszczezdam albo rozpieprzam

Gość chce wyliczyć
500 rodzicom do rachunków 200 dla siebie na miasto 100 bilet 100 rata 50 internet 25 telefon 100 drobnych wydatków

Gość 3mam kciuki
600 rata, ja płacę, bo mieszkanie moje 230-330 czynsz (lato-zima), w tym woda 80 prąd 30+40 komórki 140 kablówka i net ? jedzenie, on płaci, więc nie wiem ile, chyba podobnie do kosztu utrzymania aut 800-1000 samochody, ja płacę Plus jakieś drobne na chemię do domu, nie liczyłam, ale chyba niezbyt wiele. Na miasto nie wychodzimy, on nie lubi, ja nie mam czasu i też mnie zbytnio nie ciągnie, szkoda też kasy, są inne wydatki.

Gość uyuyuyyuuyu
Ja mieszkam sama ale się wypowiem czynsz 500 (kawalerka) woda, prąd, gaz 200 internet, kablówka 150 jedzenie moje i kota ok 900 zł jakaś chemia to z 70 zł benzyna 200 rata za samochód 300 jakieś kino, fast food i inne tego typu 100 zł ciuchy to zależy to już prawie 2500 zł zarabiam 3500 i odkładam, chcę niedługo wymienić miszkanie na większe (to wynajmę a wezmę na kredyt większe bliżej centrum, ale najpierw muszę auto spłacić i trochę odłożyć)