Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monika **.

Postanowiłam tak poprostu to napisać.

Polecane posty

Pierwsze dziecko było wpadką w wieku 16 lat, szybko musiałam wrócić do szkoły, uganianie się za dobra pracą, od początku butelka, sztuczne mleko i więcej czasu córka spędzała z nianią, babciami i resztą rodziny niż ze mną, teraz czekam na drugą córcię i mam zamiar cieszyć się macierzyństwem, 3 lata z małą w domu, karmienie piersią itd. nie wiem dlaczego to napisałam poprostu ciesze się ze teraz mam czas dla dziecka nie jak kiedyś na początku.

Gość google nie parzy, nie gryzie
I prawidlowo :) starsza tez skorzysta z obacnosci mamy w domu, bo w tym wieku trzeba miec dla dziecka czas i obserwowac, pogadac kiedy potrzebuje, wesprzec. To bedze niesamowity czas dla Waszej rodzinki :)

Gość seks w wieku 15 lat o matko
urzekła mnie twoja historia:D

Nie w wieku 15 tylko 16 :P przyzwyczaiłam się do złośliwości ale nie przejmuje się tym, pokochałam córkę od pierwszej chwili i nawet nie myślałam o aborcji czy tabletkach jak teraz nastoletnie dziewczyny.

Gość wiedźminka31
no dobra a o czym chcesz pogadać?

seks w wieku 15 lat o matko dobrze ze Ty jestes taka cudowna, nieskazitelna ze masz prawo innych oceniac :o Kobieta sobie poradzila i chwala jej za to. Ciekawe co powiesz jak Twoja córka/wnuczka, siostrzenieca czy bratanica zajdzie w ciaze w tym wieku - tez bedziesz uszczypliwa?

Gość michalina07052010
i czym się chwalisz?? w wieku 31 lat 15letnia córka, szok, jak córce dobrze pójdzie to za rok będziesz babcią. wcześnie zaczyanałaś... i myslisz, że skoro nie usunęłaś to Ci się medal nalezy? tak, cudowne, że teraz się "poświecisz" i zostaniesz w domu 3 lata. beznadziejnie taka różnica wieku miedzy siostrami. maskara.

Chciałam to napisać z przesłaniem dla innych nastolatek które borykają się z problemem czy urodzić i wychować, oddać czy usunąć, ale widać że ludzie na tym forum patrzą tylko jak zdołować człowieka i mu dokuczyć.

zalosny jest brak umiejetnosci odpowiadania na temat niektorych kafeterian :o co do roznicy wieku miedzy dziecmi - co ma piernik do wiatraka? miala sobie drugie robic po roku zeby dzieci mialy lepszy kontakt a ona nie miala co do gra wlozyc?

duzy szacunek dla tej dziewczyny, za to udowodnila ze mozna. Ze nie stchorzyla. Ze sobie poradzila. i wlasnie za to ze pokazala ze dziecko w takim mlodym wieku nie zamyka drzwi do skonczenia szkoly. Super ze pogodzila szkole i dziecka, do szkoly nie mogla przeciez zabrac maluszka, a pod szkola tez samo chyba by nie czekalo prawda?? normalne ze w tym czasie musial sie ktos nim zajac, czemu najezdzacie na ta dziewczyne??? hm? moze dlatego ze wy nie bylibyscie tak odwazni?? bo chyba i tak wiekszosc nie powie ze sa takie przykladne.

Gość michalina07052010
co ty w ogóle piszesz za brednie??????!!!!!!!!!!! jaka odwaga? mam ją podziwiać, że w wieku 15 lat zabierała się za sex i do tego nie wiedziała jak się zabezpieczyć?? - chyba kpisz! tu forum zazłamanych nieletnich mam, a wy tu laurkę robicie dziewczynie bo urodziła i wychowała, no jak dorosła i odpowiedzialna była na współzycie to i za resztę wzięła odpowiedizlanośc, naturalan kolej rzeczy!: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4619905

Gość olej te docinki
same pewnie są po kliku aborcjach

Wyraźnie napisałam 16 lat a nie jakieś 15 może cofnąć do zerówki kogoś trzeba? widać że siedzą tutaj teraz osoby, które nie mają ciekawszych zajęć w niedziele niż obrażanie innych.

michalina07052010 - i cale zycie ma za to po glowie obrywac? nawet kara wiezienia kiedys sie zazwyczaj konczy ,bo czlowiek swoje "odpokutowal" i ma prawo zaczac zycie od nowa, jej tez lekko nie bylo ale takie jak Ty beda jej to do konca zycia wypominac. Takie chodzace zlosliwe czkawki moralnosci :o

Gość michalina07052010
Sama napisała, że chce pokazać dziewczynom, " Chciałam to napisać z przesłaniem dla innych nastolatek które borykają się z problemem czy urodzić i wychować, oddać czy usunąć" ale co im to da. Nie napisała nic o trudach wczesnegomacierzynstwa, "szybko musiałam wrócić do szkoły, uganianie się za dobra pracą, od początku butelka, sztuczne mleko i więcej czasu córka spędzała z nianią, babciami " - ta wypowiedz ma byc zachetą? że się sama dzieckiem nie zajmowła, ze nie miała dla córki tyle czasu ile teraz chce poświecić drugiej córce, dla mnie to "antyreklama" wczesnego macierzyństwa. ja nie popierwam wczesnego macierzynstwa i nie "przyklasnę" takiej opowieści, sex w wieku 15-16lat, tyle co skończona podstawówka dla mnie to patologia. i co jesteś z ojcem swojej starszej córki?

Nie jestem ale płaci na córkę, spotyka się z nią, zabiera na wakacje, tydzień ferii, interesuje się jej życiem, poprostu nam nie wyszło. Tylko pierwsze lata były najgorsze.

Tak,tak..JAkie wy mądre..Krytykujecie,ze w wieku 15 lat a same pieprzycie się od 13stego roku życia:D Taka prawda,niestety.

Gość wiedźminka31
a nie gadaj głupota- antyreklama macierzyństwa. Dobrze napisała bo lepiej urodzić- karmić sztucznym mlekiem, dawać pod opiekę babci niż zabić.

Gość rzeczywiście jest się czym c
hwalić - że jesteś małoletnią dziwką która z klientem zaszła w ciażę

Gość wiedźminka31
każdy robi jak zechce- nie jest czymś złym urodzić w wieku 16 lat- złym jest dokonać aborcji, zostawić w szpitalu itd.

Gość wiedźminka31
Drogie MAMY MOHEROWE POLKI- Odwalcie się od autorki, inteligencją nie grzeszycie.

Ja tez nie jestem fank wczesnego maciezynstwa (sama urodzilam pierwsze i jak do tej pory jedyne dziecko w wieku 28 lat) ale strasznie denerwuj mnie takie dewoty zucajace kamieniami w osoby ktore zdaja sobie sprawe ze nie postapily najlepeij i chca to naprawic.

Gość michalina07052010
wszystkie tu zaczęłyście w wieku 16 lat , w wieku 20 lat już zapewne matki i wilekie obrończynie.

I tu sie mylisz ;)

Jak mozecie dziewczyne ! Matke ! wyzywac od dziwek!! czy wy jestescie zupelnie popierdzieleni!! a najgorsze.... jak zwykle kobiety!! Autorko nie martw ,sie ja tez zostalam matka w wieku 17-lat, czyli seks zaczelam w wieku 16-lat.Mnie tez wyzywali od szmat i k.u.r.e.w., a tak naprawde, to ja! bylam przy wiekszosci moich kolezanek... swieta!! Pierwsza milosc, pierwszy chlopak, i przy pierwszym stosunku wpadka.....gdy sie zorientowalam! ze jestem w Ciazy...juz kochalam to dziecko...i mimo propozycji usuniecia ...nawet nie mialam zamiaru tego sluchac ! a gdzie dopiero zabic...bo dla mnie skrobanka, to zabicie wlasnego dziecka....Dzis moj Syn jest doroslym facetem, super facetem, dobrze wychowanym uczynnym,pracowity, czysty...same ochy i achy...Jestem z niego bardzo dumna! chociaz tylko ja wiem ! ile upokorzenia doznalam bedac w ciazy....Ale warto bylo....

Samosia - ja zaczęłam współżycie pare tygodni po 16 urodzinach i córeczka urodziła się jeszcze tego samego roku.

Gość michalina07052010
no, nie mowiłam, kolejna 17letnia mamusia-obrończyni

Michalino Musze cie osobiscie powiadomic ze jestem Matka czworki dzieci!! Tylko nie rozumie co ci do tego? czyzbys nie mogla sie spelnic w roli matki? A moze zal ci d.u.p.e. sciska ha ha...szkoda mi ciebie puchu marny....aha i jeszcze zebys zupelnie zaslabla to chce sie pochwalic dwojka wspanialych wnukow, ktorych to ubustwiam....Mimo twojej zlosliwosci , serdecznie pozdrawiam🌻 Monika... Jezeli moge ci cos doradzic, dobrze by bylo , gdybys opiekujac sie druga Coreczka, przedewszystkim skupila sie na pierwszej corce....mozesz tylko wygrac ...Gdy ja po 7-latach urodzilam drugiego syna, pierwsza osoba ktora dostala na rece braciszka byl moj starszy syn...to byla milosc od pierwszego wejrzenia.... Zyczyla bym kazdej Matce! zeby bracia, tak za soba przepadali jak moi synowie....